Van Valkenburg naar Vaals 20 km

Nederland, Vaals

De laatste etappe vandaag in Nederland. Een relatief korte etappe met wel wat stevige klimmetjes , de keutenberg en de gulpenerberg, beide bij fietsfanaten wel bekend. Fietsend best wel een uitdaging maar lopend nog meer. We voelden onze kuiten behoorlijk, dus een goede training voor de eifelsteig die vanaf morgen gaat beginnen.
De dag begon relaxed met een zeer goed ontbijt in het hotel in Valkenburg. Er logeerden ook 2 bussen vol met 'oudjes' en die hielden er aparte gewoonten op na. Een soort van stiekem stopten ze van alles in zelf meegenomen goedhoudbakjes vlug de tas in. Komisch om te zien dat dan weer wel.
Opvallend was dat we vandaag heel veel fietsers en wandelaars tegen kwamen. Werkt er nog iemand in Nederland ?
Slapen doen we in Vaals in kasteel Bloemendal , tja de pelgrim van tegenwoordig kan zich af en toe wat luxe permiteren ๐Ÿ˜œ Oh ja, vandaag geen grote ijscoupe ๐Ÿ˜ฉ maar een bescheiden horentje met 2 bolletjes. Sommige van jullie dachten dat we een soort tour de ijs aan het doen waren ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ maar met het warme weer van de afgelopen weer was het gewoon onweerstaanbaar ๐Ÿ˜‰ Morgen dus via het drielandenpunt, wie is er in zijn jeugd niet geweest, Duitsland in. We hebben er zin in en de spieren voelen nog goed!

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Werkt er nog iemand in Nederland. Hoort wie het zegt, ha, ha, ha! Misschien is zo'n goedhoudbakje ook wel wat voor jullie? Hoewel dat niet echt past bij het slapen in zo'n decadent hotel stelletje Pelgrims 2.0! :) :)

Ruud 2017-06-26 20:31:10

goed dat die ijscoupes wat minder worden. Want dat werd wel wat te gek. En ja ook hier in cabauw wordt nog gewoon gewerkt. ๐Ÿ˜ฌ๐Ÿ˜ฌ Dat van die oudjes ken ik uit de verhalen van de ouders van Frank tijdens hun wintersport. Hele tassen werden gevuld...๐Ÿ˜… Blijf lekker genieten. Ik zal aan jullie denken als ik me morgen nog een keer omdraai en jullie de kuiten voelen.๐Ÿ˜†

Ellen 2017-06-26 20:56:30

o ja, denk aan de indianentruc!

Ruud 2017-06-26 21:25:48

Iedere avond als ik (ook) niet werk(!)hoor ik een ping: Hans en Richard aan de wandel, even lezen. Word je het niet zat steeds te bloggen? Je mag wel eens overslaan hoor! Ja de Keuteberg, ik heb hem gefietst, al moest ik wel een paar keer uit(in)blazen. Bekende beelden, genieten! Veel plezante uurkes in Belgiรฉ.

pleuni 2017-06-26 23:17:07

Herstel: Duitsland

Pleuni 2017-06-26 23:18:20

Beste Hans en Richard, Jullie zijn lekker onderweg! Leuk en leerzaam jullie ervaringen te lezen. Mijn tocht naar Rome begint op 7 juli en ook ik heb de Eifelsteig in mijn schema opgenomen. Ben benieuwd naar jullie ervaringen. Groet, Martien

Martien 2017-06-27 21:46:46
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.