2e rustdag in Lucca

Italië, Lucca

Nog een rustdag vandaag. Vanmorgen rustig aangedaan, en om 1015 uur de trein naar Pisa genomen. We zijn eerder in Pisa geweest en wilden lekker op het piazza dei miracoli , waar de scheve toren en de dom staan , mensen gaan kijken. Ze willen namelijk allemaal dezelfde foto maken, de toren tegenhouden zodat hij niet valt. Vooral de chinezen en Japanners maken er een voorstelling van. Voor ons een soort theatervoorstelling 😂😂😂. We komen soms bijna niet meer bij van het lachen. En er zijn onder de lezers van dit blog vast mensen die ook z'on foto gemaakt hebben😜. Verder heerlijk door de stad geslenterd, het piazza dei cavalieri is ook erg mooi. Uiteindelijk op een pleintje bij de rivier de Arno, die dwars door de stad stroomt, het lekkerste ijs van Italië gegeten. En wij zijn inmiddels expert in ijs dus kunnen het weten 😀😜. Eind van de middag weer terug met de trein, ritje van een half uur. We hadden besloten om weer "thuis" te gaan eten en de pizza en pasta nog een dag over te slaan. Verder de 3e was gedraaid zodat alles weer een keer echt schoon is geworden. Het boeken van de komende 2 overnachtingen ging gelukkig soepel. Toch schijnen er op dit stuk van de Via Francigena relatief veel mensen te lopen. We zijn benieuwd naar de "drukte". Morgen een relatief korte dag, 18 km naar Altopascio. We denken dat we genoeg uitgerust zijn !

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Nee, ik geloof er niks van. 😳 Een 3e was gedraaid. Pelgrims verbranden toch altijd op de laatste dag al hun kleren. Want die wassen nooit hun kleren.

Ell 2017-09-15 21:21:58

Ha ha, geweldig: worteltjes met puree. Heerlijk. Het gaat jullie goed lees ik. Wij zitten vandaag en morgen in Lucca en blijven een dag op jullie achter. Buon camino en wie weet ontmoeten we elkaar weer.

els.op.pad 2017-09-15 21:25:21

Spruitjes?

Ruud 2017-09-16 00:31:56

Pizza of Pasta?😝 Probeer eens 'Saltimbocca a la Romana' of 'Pollo alla cacciatora '😃 Da's eens wat anders én lekker!😛

Frank 2017-09-16 10:26:48
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.