Van Radicofani naar Acquapendente - 24 km

Italië, Acquapendente

Vanmorgen rond 08:30 uur het appartement verlaten. Eerst naar de bar voor een ontbijt en gelijk wat meegenomen voor onderweg. We zitten als we het dorp uitlopen gelijk op de route en volgen heel lang een "strada bianchi", een niet geasfalteerd gravelpad zoals bijna alle binnenwegen hier zijn. Op zich loopt dat lekker, omdat het minder hard is als asfalt, maar als eer een auto voorbij komt, is het wel stof happen. Gelukkig zijn deze wegen niet zo heel druk. Zoals we gewend zijn (😀), is het weer prachtig. Vanaf Radicofani is het een lange afdaling. We genieten nog van dit typisch Toscaanse landschap, want later op de dag verlaten we Toscane en lopen de regio Lazio in. Al lopend merken we dat het landschap iets meer afvlakt. Natuurlijk blijft het heuvelachtig, maar het lijkt minder hoog. Vannacht slapen we in een B&B even buiten Acquapendente, dus we besluiten in het plaatsje Centeno een restaurant op te zoeken om alvast een warme hap te eten. Dan kunnen we voordat we naar het B&B gaan eerst bij de supermarkt wat kleins halen voor de avond. Als we Acquapendente naderen, blijken de heuvels toch nog redelijk. Het is even klimmen voordat we er zijn. In het centrum eerst een ijsje gegeten en gezocht naar de tourist information voor een stempel. Dat laatste overigens niet gevonden. Daarna op naar de Coop. Ook dat valt niet mee. De vestiging die op onze kaart staat is er niet meer en de nieuwe vestiging is te voet niet te doen. We berusten ons er in dat we niet veel te eten hebben vanavond en gaan op pad naar het B&B. Ook dat valt een beetje tegen, want het is weer heuvel op. Het B&B is gevestigd in een mooi huis en de eigenaar biedt aan ons met de auto naar de supermarkt te rijden om 19:00 uur. Kunnen we eerst douchen en wat uitrusten. Dus we hoeven niet op een houtje te bijten vanavond 😀. Toen we binnen kwamen, zagen we een rode vilten hoed liggen op tafel. Voor de grap zei ik tegen Hans, daar ligt de hoed van Els. En wat schetst onze verbazing??? Toen Hans de was buiten ophing, hoorde hij Nederlands praten en het leek op de stem van Dorothee. En ja hoor, onafhankelijk van elkaar voor dezelfde lokatie gekozen. Met z'n vieren in de auto naar het dorp. Zij naar een restaurant en wij naar de supermarkt. We zien elkaar morgen weer bij het ontbijt.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Tja Richard, wat moeten we daar nu van zeggen. Zoveel toeval achter elkaar... volgens mij is de vilten hoed voor jou bestemd. 😄

Ruud 2017-09-28 23:31:05

Als ik de info op de website goed interpreteer staat jullie nog 1 pittig klimmetje te wachten en gaat het daarna letterlijk "bergafwaarts" = vrijwel vlak. Dat lijken mij niet de slechtste vooruitzichten? Maar ja, de beste pelgrims zitten achter hun PC ☺ Succes met de laatste loodjes !

Annelies 2017-09-29 09:32:45
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.