Ook hier is het niet koud

Verenigd Koninkrijk, Keltie Bridge

Aberfeldy naar Callander 83 km.

Terwijl in Nederland de mussen dood van het dak vallen, is het ook in Schotland warm. Met 27 graden moesten er vandaag bijna 1000 hoogtemeters overwonnen worden.
De ochtend begon al vroeg. Katrien Duck kwaakte al vroeg bij onze tent. Nadat Watsina een stukje brood weg gegooid had, kwaakte ze nog harder. Binnen notime stonden Donald, Dagobert en Kwik, Kwak en Kwek voor onze tent.
Nadat de familie Duck weer vertrokken was, gingen wij ook op pad.
De route was erg mooi met schitterende vergezichten en mooie natuurgebieden de weg niet altijd goed. Het ging de hele dag op en af. De koffie in Killin kwam dan ook als geroepen.
Daarna gingen we een stuk door het natuurgebied Loch Lomond & The Trossachs National Park. Het hoeft ook altijd niet snel. Genieten van de natuur is ook mooi. (Opm. Watsina: Bart was liever over de grote weg gegaan, vond de grindpaden maar niks).
Daarna fietsten we hoog langs de autoweg en was het uitzicht geweldig. Vooral de passage van het Glen Ogle Viaduct met de hoofdweg en rivier diep beneden is spectaculair mooi.
Daarna was het voorzichtig fietsen op de grindpaden. Na 80 km kwamen we aan in Callander en hebben we de boodschappen ingeslagen. Camping Keltie Bridge is 3 km verder. Na 23 dagen fietsen zitten de 2000 km er bijna op. Nog bijna 450 km naar Newcastle .

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Als je van te voren had gezegd dat jullie zo veel dagen tot nu toe mooi weer hadden gehad, had ik je voor gek verklaard. Ziet er mooi uit! Nog beetje vol te houden? Alweer bijna over de 2000 km,knap zeg!

Jitske 2023-06-13 21:25:41

Prachtig en ik hoor jullie ook niet meer over de midgets. Geweldige tocht en zeker petje af voor de afstand die jullie afleggen met elkaar. Ik ben al moe na 70km op de altijdwindinderugfiets. Veel plezier nog met de laatste etappes. Groetjes, Karola

Karola 2023-06-13 22:05:46

De variëteit in het landschap wordt goed weergegeven door jullie, bijzondere bouwwerken worden afgewisseld met historische panden en van heuvels tot rotspartijen. Goed aangelegde wegen tot grindpaden. Toch ogen deze minder erg dan de paden elders in Europa. Nog de tand riemen moeten voorzien van water om knarsen tegen te gaan? De maaltijd ziet er voedzaam uit, of het nou komt door de inspanningen( 1.000 hoogtemeters), de grindpaden of de kookkunst, Bart kijkt niet echt overtuigd van een smakelijke maaltijd, als je kijkt naar zijn gezichtsuitdrukking. De was hangt er weer mooi bij, de sponsor zal blij met jullie zijn(betaald dat nou een beetje Bart?). Goede nachtrust voor straks en wie weet horen jullie vannacht Knabbel en Babbel.

Richard 2023-06-13 22:24:27

AAn de foto's af te lezen toch wel een verrekt mooi land. Vaak denk je bij Schotland aan mist en regen, maar dat blijkt vooringenomen, jullie hebben dag in, dag uit daverend mooi weer. Net niet te warm. Prima, mag wel zo! Geniet met volle teugen!

Lampie 2023-06-14 07:51:35
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.