Wordt steeds gekker we slapen in de kerk

Spanje, Sahagún

Na een hele saaie rit, lange rechte wegen, kouwe poten, wind in de snufferd kwamen we heel vroeg aan in Sahagun. We slapen dus in een kerk waar ze boven in de nok een stel stapelbedden hebben neer gepleurd. Wel moeten we zelf koken, maar dat is ook wel weer lekker.
We waren dus mooi op tijd voordat de hele meute wil koken. Naast ons een stel van die gezonde gasten, die voor morgen al allemaal potjes hebben gemaakt voor onderweg.
Onderweg was er dus niet veel te beleven, wel wat mooie plaatjes kunnen schieten. Weinig klimmetjes en jullie willen niet weten hoeveel van die pelgrims lopers we achterop komen. Het lijken er per dag meer te worden. In een stuk van 4 km had ik er meer dan 50 geteld. Dus het woord Camino (goede reis) kennen we nu wel.
Het aftellen is een beetje begonnen, nog iets meer dan 400 km in 5 dagen moet kunnen, al moeten we nog een paar keer flink de lucht in. Internet is nu beter, dus vandaag twee verslagen. Groetjes Watsina en Bart.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Respect hoor. Prachtige plaatjes. Nog even en dan is de boetedoening volbracht.

José 2018-05-31 19:06:47

Hoi kanjers Waren de boontjes lekker? Leuk hoor, koken,eten en slapen in de kerk Welterusten voor straks Bart, dat recht voor z'n raap, daar hou ik wel van. Prima verslag

Peter 2018-05-31 19:15:11

Mooi verslag! Maar jij weet toch wel dat jij niet midden op de weg mag lopen (donderse ezel)😂jammer van het weer wat jullie hebben,hier is het heerlijk👌wind in de snufferd is ook niet fijn dan kun je het beter op de poeperd hebben😉maar wens jullie nog veel suc6 en in de kerk zullen jullie echt wel lekker slapen😋fijne avond nog🥂

Irma 2018-05-31 19:21:05

Hoe diep kun je zakken door boven in een kerk op stapelbedden te slapen. Jullie zoeken Hem wel op zeg. En wat het weer betreft, om in bijbelse sferen te blijven: Job werd niets bespaard, jullie ook niet. Hier prachtig ‘s zomers weer, geen zuchtje wind, en een mals regentje aan het eind van een fietstocht. Maar ach bedenk: jullie komen gelouterd aan. En om het bericht even saai te eindigen als de lange mooi beschreven saaie weg: camino voor morgen!

Thea en Johan 2018-05-31 19:25:38

Zie je wel Bart je komt helemaal bekeert terug, schitterend verslag van jullie reis! Groeten uit Vaassen

Jan H. 2018-05-31 21:33:31

Wie is die prinses op de laatste foto? Als ik kijk in de spiegel, doet het fietsen je goed Watsina, je borstomvang is duidelijk vergroot 😉 De plaatjes geven een goed beeld van jouw verslag Bart, ik zie 3 foto’s van dezelfde berg met burcht en van een uitgeblazen man! Daarna zie ik een mokkende vrouw, zittend op een bankje, volgens mij met de gedachte ‘wanneer gaat mijn fietsmaatje nou weer op de pedalen staan, nog een dikke 400 km en dan hebben we deze strijd er weer op zitten. Nog even gas geven!’ Ik hoop dat ik het mis heb... Wel bijzonder dat je de laatste dagen regelmatig spreekt over een hele stoet met pelgrims, toch krijgen jullie het voor elkaar om geen enkele voetpelgrim op de foto te krijgen, knap werk. 👍 Wind tegen en ook nog koude voeten, vaak zijn dat mensen van het andere geslacht die daar over schrijven. Zou Watsina vandaag het verslag gemaakt hebben? Volgende keer de tocht de andere kant op rijden, waarschijnlijk heb je dan de wind op je derrière en misschien ook mooier weer. Het weer blijft hier beter dan in Spanje. Succes morgen en als jullie uit het stapelbed vallen, in Gods huis niet zijn naam als krachtterm gebruiken! Een gewaarschuwd mens telt voor 2

Richard 2018-05-31 22:44:17
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.