Zwaarste dag tot nu toe

Verenigd Koninkrijk, Scourie

Ullapool naar Scourie 99 km en schrik niet 1674 hoogtemeters.
Ja, word je tijdens een klim ingehaald door een stelletje wielrenners. Op zich niet vreemd, want die hebben geen 20 kg extra aan de fiets hangen. De eerste hadden we gisteren ook al gezien met Kruiswijk achterop het gat. Dus waarschijnlijk Nederlanders. Nummer twee fietste ons voorbij. ,, Hey Bart Nijstad , ja ik volg je op strava. " Wie het was weten we niet maar dat kom ik vast wel te weten.
Het was vandaag behoorlijk zwaar, na 14 km waren we al 10 keer naar boven geharkt. Waarom zijn die krengen zo steil. Als je denkt dat je boven bent zie je een eind verder nog meer bult.
De omgeving vergoedt veel, want het uitzicht blijft geweldig.
Onderweg bij Lochinver was er koffie en een broodje bij de super. Bart gooide het afval weg en tevens het sleuteltje van het slot. Gelukkig was de bak nog leeg en vond hij het ding terug. Hadden we daar gestaan met twee fietsen aan elkaar.
Een wielrenner vertelde dat het nog zwaar zou worden. ,,25 procent." We dachten het zal wel.
Even later even van de snelweg af. Dat was maar goed ook want dan zie je nog eens wat. Een schilder was bezig met een mooi landschap te schilderen.
Na veel gezwegen en gesteun staan we op een mooie camping bij Scourie. Ook hier is de roodborst brutaal. Ging gewoon bij ons op tafel staan. Morgen maken we er een rustig dagje van naar ons hoogste punt Durness.
Na 16 dagen harken zijn we over de helft 1314 km. En al bijna 15.000 hoogtemeters

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Wat een kanjers en doorzetters zijn jullie 💪 en wat een prachtig land . Die laatste foto met de tent op de voorgrond en de 'heuveltjes' erachter, wauw, schitterend 🍀

Ina vZ 2023-06-06 22:41:59

Jullie krijgen het niet cadeau. Maar nog steeds prima weer zo te zien. Count your blessings!

Lampie 2023-06-06 23:03:52

Jan meier die wielrenner volgt je ook ???

Jan nabers 2023-06-06 23:35:08

Keurig werk dame en heer, daar neem ik mijn petje voor af. Wat een statistieken en dan zijn jullie net over de helft. Er zijn inderdaad meer volgers dan jullie denken, ik denk dat deze volgers net zo genieten als wij van de teksten en de plaatjes, alleen doen zij dit stiekem.

Richard 2023-06-07 20:43:46
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.