Pontje meer of minder maakt ook niet uit

Nederland, Venlo

Na de overnachting in de trekkershut van Gerrit (84 jaar) waren we al vroeg uit de veren. Gerrit wil de camping nog niet weg doen maar eigenlijk kan hij het alleen niet meer aan. Gelukkig zijn er mensen die er al jaren komen, die hem helpen. Gerrit houdt niet van administratie bijhouden, "dus ik reken 13 Euro dan meld ik jullie ook niet aan" .
We zaten na het ontbijt al vlot op de fiets en de kilometers vlogen onder ons door. We moesten wel diverse keren oversteken met een veerpont. Bij de eerste hadden we mazzel want die voer vijf minuten na elk uur. We kwamen net voor tien uur aan, dus we hoefden niet zo lang te wachten.
Hierna een stuk langs de Rijn tot aan Nijmegen, eentonig maar schoot wel op. In Nijmegen even de magen gevuld bij de Coop. Was zo'n buurt waar je de fiets niet zo maar even neerzet.
Na nog twee keer de Maas overgestoken te hebben en een foto bij het Veer van Vierlingsbeek te hebben gemaakt vervolgden we onze tocht.
Even voor de duidelijkheid, het Rondje Nederland is een officiele route van 1300 km, wij doen uiteraard meer, maar dat terzake. Als je daar een oorkonde van wilt hebben moet je op 6 plekken een foto maken.
Rond 17 uur kwamen we op de mini camping bij Arcen aan met een hele leuke naam, nabij de Fossa Eugenia. Mooi veldje, Bart nog even op fietsie naar Arcen voor boodschappen. Zo meteen voor de eerste keer koken. Vandaag flink wat kilometers gemaakt 125 . Morgen gaan we verder Limburg in.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Mooi stukje Holland , zeker op de fiets natuurlijk. Morgen met mooi weer via vals plat naar Limburgse heuvels. Veel fietsplezier Gr Ria&Peter

Peter 2019-06-17 20:40:01

Ziet er allemaal goed uit, veel plezier nog!

Rudy Spoelstra 2019-06-17 21:45:05

Leuk, nog naar de hertog Jan brouwerij in Arcen?

Jitske 2019-06-17 22:11:49

Goed weer erbij, dat maakt het leven in een tentje toch wat dragelijker. Zijn dat opblaasstoelen bij dat tentje van jullie?

Robert N 2019-06-18 07:06:55

Fossa Eugenia is overigens de naam van het (nooit in gebruik genomen) kanaal dat Napoleon Bonaparte heeft laten graven. Effe ter info ;)

Ruud Munten 2019-06-18 20:50:58
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.