Nog even en we zijn in het land van Smorebrod

Duitsland, Stenderupau

Hodorg- Aasbutel- Oldenbuttel- Hohn-Schleswig-Camping Suderholz 118 km 7 1/2 uur.

Gisterenavond was het genieten bij Hodorf. De knorrige beheerder aan de telefoon was heel makkelijk. Bier uit de koelkast halen was geen probleem. Het lag er echt prachtig, mooi grasveldje en rustig. 's Morgens konden we broodjes krijgen en koffie. Goede koffie en flinke croissants. Een goed ontbijt is het halve werk. Onderweg namen we nog twee bananen en twee yoghurt drankjes bij de Aldi mee. Hier konden we lang op teren. Bij Oldenbuttel moesten we met de pont en die was ook nog eens gratis, dus ik kon mijn kleingeld weer terug stoppen.
Daarna fietsten we 6 km kaarsrecht langs het Nord Ost See Kanaal. Het ging heel veel op en af en de wind mochten we niet over klagen. Door de Vikingvesting Haithabu gefietst.
Omdat er weinig winkels waren hebben we in Friederichsberg de boodschappen ingeslagen. Ik mocht met 4 blikjes Radler fietsen. Naar beneden ging het dan lekker. Bij Slot Gottorf fietsten we omheen en daarma kwam nog een pittig klimmetje. Nu staan we op de rustige camping Suderholz waar een enthousiaste Dobberman ons begroette. Voor Richard , we fietsen nog steeds opdezelfde fietsen. 23.000 km hebben die inmiddels gehad. Bevallen nog steeds prima. Morgen gaan we Denmark in. Er zitten er nu 449 km op.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Weer met genoegen jullie reisverslag gelezen. En was het toeval: Een Dobberman op zo’n waterrijk plekje? Succes morgen!

Johan 2021-07-19 20:22:23

De reis begint steeds mooier te worden zie en lees ik, Top!

Ruud Munten 2021-07-19 20:59:41

Weer een mooi verslag Bart! Toch jammer dat we Watsina aan de kook zien, wel erg rolbevestigend. De volgende keer ben jij toch aan de beurt Bart? De eerste foto’s zouden zo in Nederland gemaakt kunnen zijn, vijvers van Ada Hofman in Loozen, de kreek bij Zoutelande, de fiets van de rijwiel Vierdaagse in Drenthe. De daarop volgende foto’s helaas niet, dat is een typische bouwstijl die je hier niet ziet. Jullie maken wederom een mooie reportage en nemen de lezers mee, we blijven mee genieten. Daarnaast hoeven wij de inspanningen niet te leveren die jullie doen. Wij lezen en kijken met een borrel in de hand, dat is al zwaar genoeg. Bart, wel oppassen met al die Radlers op en dan de helling af, menig skiër denkt ook dat hij beter de helling af kan als deze wat Schnapps gedronken heeft. De dobermann maar wat extra eten geven en dan morgen weer snel op pad, op naar ‘LEGO’-land.

Richard 2021-07-19 21:19:32

Nabrander: pond je over de vecht in Ommen komt eraan, kan wat langer duren(kosten toch iets hoger dan geraamd).

Richard 2021-07-19 21:21:15

Mazzel met het weer dappere pedeleurs! Voorlopig blijft het droog en zonnig. Geniet en van en bedankt maar weer voor de leuyke sfeerimpressie. Leuk om te lezen en te zien. Groet, Lampie.

Lampie 2021-07-19 22:11:28

Ik hoop voor jullie dat dit lekkere weer aanhoudt! Geniet! Hoe terug? Op de fiets? Of lekker treinen?!

Loek 2021-07-20 09:31:44
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.