Van gehucht naar gehucht

Nederland, Noardeast-Fryslân

Zo van der Most hoeft niet bang te zijn. We hebben ons voorbeeldig gedragen op Vlieland. Keurig gegeten en niet teveel gezopen.
Omdat de boot om 7 uur ging en het ontbijt pas om.8.15 uur was, kunnen jullie begrijpen dat we die boot niet genomen hebben. De volgende ging pas om kwart voor twaalf, wat inhield dat we pas om 14 uur Harlingen uit fietsten.
Met een stevige wind op de snuit langs de Zeedijk. Ja ook hier hebben ze een Zeedijk. Aleen hier geen blote dames voor de ramen, maar eindeloze akkers. Af en toe een verdwaalde boerderij waar het stonk na kippen stront.
Af en toe kwamen we door een gehucht zeg maar gat. Als je het bord van binnenkomen had gehad keek je het andere bord alweer op de rug. Twee huizen stonden er.
De kleine gehuchten braken de reis lekker. Heeeel veeeel schapen en ook heel veel Valkenkasten. Bij de meesten keken de kleine muizen etertjes gretig naar buiten en wachtten dat mam weer met een nieuwe muis aankwam.
Na 63 km wind fietsen staat onze tent op de Dobbe in Holwerd. Ook hier 50 cent voor douchen en 20 cent voor afwas of was.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Fris van het eiland naar Harlingen en dan weer doortrappen naar de volgende overnachting. Mooi dat het zo helder was dat je Ameland kon zien. Ja graan en schapen genoeg in het mooie Friesland. Wat is Nederland toch divers in zijn landschappen. Vandaag een kort ritje? In verband met de oranje leeuwinnen? Zo niet dan nog een prettige voortzetting van de fietstrip. Wij zitten voor de buis. Groetjes en we kijken weer uit naar het verslag van vandaag.

Peter 2019-06-29 14:52:26
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.