Dag 2. Tynaarlo-Vries-Norg-Haulerwijk-Wijnjewoude-Drachten-Grouk-Irnsum 95 km

Nederland, Jirnsum

De dag van W's
De eerste nacht in de tent zit erop. Het is wel een geheister de eerste nacht met Watsina. Draaien , keren oordoppen in doen, kussen en luchtbedje nog een keer oppompen. Staat het flesje water goed. Dan kunnen de luiken dicht. Rustig opgestaan geen gehaast en rustig vertrokken. De knie van Watsina is niet optimaal en is het zaak om de boel niet te hard te belasten.
Bij 'de Kop van Drenthe' dronken we vroeg koffie en vervolgenden we onze weg zingend op het Zangfietspad.
Het eerste gedeelte was mooi. Bospaden en geen auto's te bekennen. In Drenthe gingen we over het oude riviertje de Slokkert, bij 'Het Witte Bruggetje' een riviertje dat vroeger uitmondde in zee.
In Norg liepen opa en oma met een buggy. Toen we ernaast waren kwam er een kop van een hond te voorschijn. Wij lagen in een deuk.
Daarna fietsten we Friesland binnen, Wijnjewoude, Waskemeer, Wartena, Weagra het hield niet op met de W. En de andere W was heel vervelende nl... de wind.
We kwamen een gehucht uit en een grote kale vlakte en windkracht 5 tegen. Later hadden we nog last van nog een W nl wachten. Twee keer wachten op een veerpont en twee keer bij een brug.
In Grou aangekomen waren we het goed zat. Dus op zoek naar een camping.
Nu staan er op een mooi natuurkampeerterrein in Irnsum ' In de Bomgaard'. We staan heerlijk onder de fruitbomen. Gelukkig zijn de appels nog niet rijp 😜.
En af en toe een paar kippen bij de tent heeft ook wel wat.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Wat veel afwisseling, bos, heide, weilanden, water. T ziet er heerlijk uit.

Karola 2022-07-24 21:26:41

Haulerwijk, Beetsterzwaag, Bakkeveen, Wijnjewoude mooie omgeving. Hondjes in het wandelwagentje zie je wel meer. Sommige mensen gaan wel ver met het vertroetelen van hun huisdier. Van schoothondje tot wandelwagenhondje... Mazzel met het weer, hopelijk (voor jullie) blijft dat nog even zo, al smacht Nederland naar vocht als ik de kranten moet geloven. Het schijnt al veel te lang droog te zijn.

Lampie 2022-07-24 21:38:52

Erg leuk om jullie weer te volgen

Jentinus en Roelie 2022-07-24 21:38:54

Hopen dat de knie het houdt de komende dagen! Leuk die kippen langs je tent. Morgen ochtend dan ook verse eieren voor het ontbijt?

Jitske 2022-07-24 21:52:14

Om met een W te beginnen, de kwaliteit van WiFi in La douche France is zeker in de avonduren niet van dien aard dat je snel jullie verslag kunt lezen. Laat staan de foto’s kunt zien. Gelukkig zijn de meesten bezoekers nu naar het strand. Ik ben benieuwd of jullie de eieren vanochtend gekookt of gebakken gegeten hebben, als ontbijt. Of zijn het toch pannenkoeken geworden met appelpartjes. Een niet welwillende knie, dat is op de fiets een lastig iets, zonder dit onderdeel van je lichaam, ben je aangewezen op andere middelen. Wees voorzichtig en dan maar een keer de rit inkorten Bart! Zwemmen is goed voor de knie, gisteren nog een stukje gedaan in de directe nabijheid? Het water zal nu een aangename temperatuur hebben. Was er ook een witte paal te vinden bij het gelijkgekleurde bruggetje? Die hebben we in de buurt van Ommen wel, net zoals het witte Tolhekke. Wind, daar hebben we in NL meestal genoeg van, net zoals water. De rit van vandaag zullen jullie daar niet aan ontkomen, welke windrichting jullie ook kiezen. Succes vandaag en ben benieuwd naar jullie verslag van vandaag.

Richard 2022-07-25 10:33:05
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.