Met piepende riem door het Deense land

Denemarken, Aalestrup

Bryrup - Silkeborg -Viborg - Alestrup 113 km.7 uur.

Een riem is heerlijk geen gesmeer met olie maar als je veel op gravelpaden rijdt dan wordt de riem stoffig en gaat dat kreng piepen. Met water helpt het maar bij de volgende stofweg komt het weer terug. Dus het gekners en gepiep werd steeds erger dus regelmatig van de fiets water erop en weer verder.
De omgeving was geweldig, hele lange fietspaden waar geen mens te bekennen was. We deden het op ons gemakkie, rustig naar boven en naar beneden gaat vanzelf. Onderweg verwenden we ons bij Skelhoje aan een broodje gezond. Aan de overkant zat een ouwe man, peuk in de mond en af en toe een teug bier achterover slaan. Op het bankje stonden 5 halve liters, misschien zit hij er nog. We kwamen ook veel grote meren tegen. Bij Skilkeborg smeerde een Deen ons nog even in dat Nederland het met EK niet zo goed had gedaan.
Denemarken heeft trouwens mooie plaatsnamen zoals Knudstrup. Na Viborg kregen we nog een mooi egaal grindpad van 19 km naar de camping Alestrup. Hier is ook een prachtige rozentuin.
We hebben nu een week gefietst en Frederikshavn komt steeds dichterbij. Dit weekend zitten we in Zweden. 783 km.zitten er inmiddels op.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Laat de rem van je fiets maar piepen bart, krakende wagens rijden het langst, luidt niet voor niets een bekend Surinaams gezegde..., of was het Duits? Maakt niet uit, mooie plaatjes weer, ik zie mooi viswater! Hengeltje mee?

Lampie 2021-07-22 22:50:13

Met al dat gepiep, zijn jullie toch geen moderne rattenvangers? Jullie zijn niet in de buurt geweest van Hamelen, anders zou ik toch denken… Tja, als jullie kettingen in plaats van riemen gehad hadden, zaten deze nu onder het zand en de tandwielen ook, uit ervaring weet ik wat daarvan het gevolg is. Grote slijtage en kun je na een trip zoals jullie de tandwielcassette, ketting en mogelijk voorblad vervangen, de kosten daarvan liggen iets hoger dan zo af en toe een busje water te hand te nemen. De uitgestrektheid en de ruimte zijn eindeloos, zo af en toe een dorpje waar jullie versnaperingen kunnen halen, is dan wel aangenaam. Intussen wennen jullie aan de gravelwegen, ‘s avonds zeker last van trillende armen door de oneffenheden.Broodje gezond is goed belegd en zal na de nodige kilometers in de benen wel gesmaakt hebben, geen biertje gedronken met de opa op het bankje? Op naar Frederikshavn, even doortrappen.

Richard 2021-07-23 18:16:58
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.