Mistig vertrek uit Moustey

Frankrijk, Narrosse

Nadat Winnetou en Old Shatterhand waren opgestaan, had het grote opperhoofd uit Aalst de koffie al klaar. De avond ervoor toen wij nog aan de wijn zaten , was Peter nog aan komen waaien. Hij was ivm wat te veel alcohol iets later die ochtend vertrokken. Het was al 21 uur toen hij binnen kwam. De alcohol die wij hem aanboden sloeg die niet af. Hij was een stuk gezelliger dan die zuurpruim die we eerder troffen. Dus het werd wat later dan gepland.
Hij (Peter uit Aalst) had ook nog wat STOKbrood over. Met een groot mes kregen we het gesneden. Het vult de maag. Daarna een soort ‘wandel’ etappe. In Pissos had de bakker koffie en een croissant op het menu. Niet veel verder kwamen we Peter achterop die iets eerder was vertrokken. Daarna hebben we hem niet weer gezien. Misschien dat hij nog op dezelfde camping komt dan wij, maar dat kan nog wel effe duren.
Rustig pedalerend kwamen we mooi op tijd aan in Dax. De tent staat, we hebben gedouched en gaan zo met de benenwagen boodschappen doen.
Van de route is niet veel te vermelden, 10 km rechtdooor, bocht dan 9 km rechtdoor, bocht weer 10 km rechtdoor etc. Toch weer ruim 100 km erbij.
Het eten ging er weer prima in, morgen naar Orolon St Marie en dan is boekje twee uit. Waarna ons een behoorlijke klim staat te wachten.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Toch wel een beetje jaloers. Zoveel moois als jullie zien onderweg. Groetjes en we missen je wel hoor Bartje!

Mirjam 2018-05-23 21:13:16

En hebben jullie onderweg ook nog Arendsoog ontmoet? Wat een gezellige avond teweeg kan brengen! Ik weet uit ervaring dat de zuiderburen wel een drankje lusten, ze worden dan ook vanzelf wat minder gereserveerd. De rit was blijkbaar niet zo indrukwekkend, als je dan toch het 2e boekje uitgereden hebt en ook nog 100 km hebt afgelegd, is mijn conclusie dat de benen nog goed zijn. Deze kunnen jullie vast en zeker goed gebruiken de komende dagen. Vanavond de benen goed los gegooid, zometeen een goede nachtrust. Laat dan die colls maar komen, voor jullie worden dat wat puisten in het landschap! Tot morgen 😉

Richard 2018-05-23 21:46:44

Ik moest gelijk aan klukkluk denken. Zie het al voor me: geen roodhuid maar een indiaan met een rode ( drank) neus. Wanneer de Pyreneeen? Bart, je bent een mooie kronikeur. Ik lees de verhalen met veel plezier! Tot morgen!

Johan 2018-05-23 22:41:16

Heel erg leuk om jullie verslag elke dag even te lezen, nog veel fietsplezier en lekker genieten samen groetjes van ons.

Jentinus en Roelie Wink 2018-05-23 23:29:55

Echt genieten van de foto s ook zo krijgen we echt een beetje mee van jullie reis . Hoe is het met de billen? Nog niet beurs en geen blaren? Af en toe lopen is dan lekker he ?

Anja H 2018-05-24 08:57:34
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.