Dag 10. Dordrecht - Biesbosch - Werkendam - Aalst - Den Bosch - Vught - Kaatsheuvel - camping de Zwammerdam 100 km.

Nederland, De Moer

We waren gisteren blij dat we net voor de regen de tent op konden zetten. Een ander stel , een Amerikaan en Duitse vrouw deden dat pas tegen 21 uur. Ze hadden er al een hele tocht opzitten. In april waren ze in Portugal begonnen , dus al 4 maand op de fiets.
De ochtend erna waren ze al voor ons wakker maar op hun dooie akkertje zaten ze nog rustig te lezen toen wij vertrokken.
Het was pontjes dag, vijf hebben wij er gehad.
De Biesbosch was prachtig. De bever is er wel alleen dan moet je vroeg of laat zijn, volgens de boswachter. De jonge visarenden waren uitgevlogen dus ook van deze geen spoor te bekennen.
Het begon te regenen en we zochten een schuilplaats.
Door al die pontjes schoot het niet echt op.
We kwamen door Den Bosch en bij café de Buren dronken we cola want ze hadden geen radler. ,, Waar kom ie vandoan. Ik kom uut Almelo", zei de eigenaresse
Toen we vertrokken was de cola gratis. Ook aardig.
Via Vught , de Rustende Jager en Drunense Duinen staan we nu op camping Zwammerdam.
Bart moest nog ff heen en weer naar Kaatsheuvel voor de boodschappen.
Het weer is een stuk beter dan vanmorgen
En de was is ook gedaan. Morgen weer fris op pad.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Leuk zo’n gratis cola als de uitbaatster verneemt dat jullie uit de omgeving komen van haar roots. Hierover gesproken, vanaf de Biesbosch(ooit met een studie-vriendinnetje gezeild), dan door west en midden Brabant fietsend, veel herkenningspunten van mijn 2e jeugd. Vanuit Tilburg veel mountainbikeritten gemaakt over de Drunens Duinen, een geweldig mooi gebied, iets groter dan de Sahara in Ommen. En natuurlijk kun je dan de rustende jager niet missen, net zoals het appelpuntje met koffie. Dit is een combi die we vaker aangetroffen hebben in het fotomateriaal dat ons dagelijks wordt voorgeschoteld. Helaas de afgelopen dagen ook wat ‘pleut’ zoals de Fransozen dat aanduiden. De schone was lag te drogen op de heg, een dergelijk kiekje hebben we niet vaak gehad, past er mooi bij. Net zoals alle bezienswaardigheden op jullie trip. En natuurlijk de tekst van dra. P. Op jullie lijf geschreven met al die oversteken die jullie inmiddels met dit vervoersmiddel gemaakt hebben. Tijd voor een rustige avond in de Kets! Bonne nuit!

Richard 2022-08-01 21:27:59

Jullie fietsen flink door! Heb nog geen dag onder de 90 km gezien, wat staat er voor morgen op de planning? Bergen op zoom is ook heel leuk namelijk! Of gaan jullie voor een Bossche bol van Jan de Groot? Je hebt ook de waterlinie fietsroute door Brabant, zitten ook mooie stukjes tussen. Nou weltrusten alvast en zet hem op morgen! Voorlopig droog ook volgens mij ;-)

Jitske 2022-08-01 21:32:23

Respect, kilometervreters. Nog geen zadelpijn? Jullie zien wel veel moois. Mooi dat jullie ons een beetje laten mee genieten via de plaatjes. In Ommen was het droog vandaag. Volgens mij de komende dagen overal (kan de was mooi drogen).

Lampie 2022-08-01 23:05:26
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.