Als de rem het doet gaat het goed

Verenigd Koninkrijk, Ullapool

Gairloch naar Ullapool 96 km en 1368 hoogtemeters.
De rem was gemaakt dus we konden verder. Een smerige koude wind hadden we mee te maken. De beenwarmers maar uit de tas gehaald. Was ook wel nodig, want na veel klimwerk kwamen ook de afdalingen, deze zijn extra koud.
Onze vriend uit Schotland was al vroeg op pad en zwaaide ons vriendelijk toe. Toen wij een uur later op pad gingen was hij nog geen meter opgeschoten want hij was nog in het dorp. Rare vogel.
De vergezichten waren weer geweldig en we maakten veel foto's. Na een km of 40 werd het warmer en konden de beenwarmers uit samen met het ondershirt. Onderweg dachten we ergens koffie te kunnen drinken, alleen er was geen koffie, dus 2 km voor niks gekacheld.
Bij Corrieshalloch Gorge zijn we even van de fiets gegaan om te kijken naar watervallen van Measach. De kloof is ongeveer 1,5 km lang, 60 m diep en 10 m breed.
Werkelijk schitterend al moet je geen hoogtevrees hebben.
Wegen zijn er niet veel in Schotland dus we rijden constant op wegen waar de auto's ons van de weg blazen. Watsina dacht daar een oplossing voor te hebben en koos voor een andere route. 5 km door stof, hobbels, keien, gaten en ook nog hekken open en dicht doen.
Na 96 km staan we nu in Ullapool dat aan de Loch Broom en je kunt hier met de ferry naar Stornoway. Camping heet ook Broomfield.
Voor de verandering gaan we vanavond eten halen bij de Essence of India. Watsina zoekt de maaltijd op en Bart haalt het op.
Totaal nu op 1218 km.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Prachtige foto's en mooie verhalen, net of ik achterop de fiets zit en met jullie meereis. Al op de helft ?

Ina vZ 2023-06-05 23:18:54

Wat zijn jullie een stelletje doorzetters! De foto's geven een mooie indruk van het ruige landschap. Succes verder...............

Willem Bemboom 2023-06-06 09:23:55

Jaloersmakend zo mooi. En ja, om bij de Willem te blijven: jullie zijn bikkels! Geniet!

Johan 2023-06-06 15:10:58

De rem is gemaakt, ook op de juiste wijze? Hebben ze geen kabel door de leiding getrokken en een conventionele rem ervan gemaakt? Daar zijn ze in die omgeving goed in, om zaken in oude ere te herstellen. Voor de 2e helft is het wel fijn als de remmen weer naar behoren functioneren.

Richard 2023-06-07 20:46:02
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.