Rondje Ierland dag 22

Ierland, County Mayo

Vanacht werden wij wakker van regendruppels op ons tentdak, maar toen de wekker ging om 7 uur was de lucht al weer blauw en de tent haast droog.
Piet en Gonny wensten ons een goede reis toe, en wij hen natuurlijk. Eerst nog even naar het het dorp om brood en kaas te halen voor onderweg. Omdat ze in Westport aan de straten werken gingen we via een andere weg naar het centrum. Achteraf hadden we de andere kant op moeten gaan, maar dat weet je dan pas later... Het eerste stuk naar Newport ging over het tracé van een oude spoorweg, zie ook foto. Ik had al eerder geschreven dat dit de ideale fietspaden zijn. Dus tot Newport hadden we de gang erin, ik heb nog even een foto gemaakt van de oude spoorbrug in Newport. Toen gingen we de bergen in, een stuk of wat hellingen wachtten ons al op in de vorm van 6 en 8 % , dus de hele morgen klauteren en klimmen maar op den duur waren we op het hoogste punt en ging het weer naar beneden. Als je naar beneden rijdt is het van belang dat er geen los grind ligt, en ja hoor, dat lag er in ruime mate, dus kalmpjes aan en voorzichtig naar beneden.
Gelukkig kwamen we onderweg nog wat opbeurende spreuken tegen, zie foto.
Ik ben zoveel door die akelige muggen in mijn been geprikt, ik lijk wel een melaatse. Vroeger werd je daarvoor gestenigd.
Onderweg kom je veel landhuizen tegen die helemaal verlaten zijn en overgroeid met klimplanten, wel een mooi gezicht, zie de foto's maar eens.
De zon hebben we verder de dag bijna niet gezien, het was ook amper droog. Maar dikke regen bleef nog even uit, tot wij vlak voor Ballina zaten, toen gingen de hemelsluizen nog even open. Een fietskampeerder heeft eigenlijk maar aan één ding een hekel, en dat is regen (en teveel hellingen ).
Als 2 verzopen katten hebben we in Ballina boodschappen gedaan bij de Lidl.
Pancakes en noedelsoep waren de spullen die Ineke heeft gekocht, want dat was gemakkelijk in de magnetron op te warmen want van koken in de regen wordt je ook niet echt vrolijk.
Op de camping aangekomen was het net droog, dat scheelde, dus gauw de tent opgezet. Toen we net klaar waren, kwam onze vriendelijke Hollandse buurvrouw ons uitnodigen voor een kopje thee.
Dat sloegen we natuurlijk niet af.
We maakten kennis met Bert en Marjan, 2 vlotte 70-ers die met een buscamper rondreisden.Deze camper had Bert zelf gebouwd. Zij waren vroeger ook fietskampeerders geweest, maar toen zijn vrouw een nieuwe heup moest, was het fietsen gedaan.
Hij had een bus gekocht, en deze helemaal zelf omgebouwd tot een camper, met allerlei slimme snufjes erin.
Wij hebben in de keuken van de camping de pancakes in de magnetron gedaan, en met jam is dat best lekker. En ook de noodles, die we voor het eerst aten, waren lekker. Idee voor een noodpakket.
Morgen staan er weer een paar fikse beklimmingen op het programma, we gaan dan richting Sligo.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Leuk voor jullie om mensen te ontmoeten en oa fietservaringen te delen. Bergafwaarts fietsen vond ik altijd gevaarlijker dan bergje op en wat jullie schrijven:grint!!

Henny 2023-06-23 23:57:00

Regen is aaltied vervelend aans je aan het fietsen bent, hier is het langzamerhand behoorlijk dreug, mor het wil bie ons nait regen. In Limburg veel te veel en bie ons mor 4 cm. En wat de muggen betreft kinst die messchain insmeren met ain of ander citoenspul, dat stinkt wat mor hest minder last van muggen. En ook weer ain leuke ontmoeting met mede vakantiegangers. Op noar ain neie dag, klimmen en dalen met weer nieuwe verhalen. Moi.

Harm Jan Zuidema 2023-06-24 09:07:34

Jammer dat het weer regelmatig te wensen overlaat. Gelukkig dat mede Hollanders jullie te hulp schoten met hun camper. Ook nu weer prachtige foto’s. Uit alle foto’s zie je toch dat Ierland een mooi land is om vooral per fiets te verkennen. Ook die van kerken zeer de moeite van het bekijken waard. Veel plezier verder op jullie reis.

Piet Emmelkamp 2023-06-24 09:13:36

Och dat been!

Janine van Halsema - Baar 2023-06-24 11:37:06

Henk misschien is het een idee om dubbele panties aan te trekken? Is voor de midges moeilijker om bij jouw lekkere bloed te komen. Anders moet Ineke maar een broek voor jou maken met van hele dunne gaas wat de imkers ook gebruiken. Voor de midges ben jij een aantrekkelijke persoon, iedere midges wil bij jou zijn. Heeft Ineke er ook last van? Prachtige foto's van een prachtig Ierland. Veel plezier.

Annemarie. 2023-06-24 18:53:43

Leuke klimmetjes vanacht? En de vannacht die gaat komen? Jullie vorderen vanacht gestaag. Wat zal vannacht weer brengen? Er schijnt vanacht een hele mooie sterrenhemel te komen. Slaap lekker vannacht.

Claudia 2023-06-24 22:49:12
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.