Kattegat nr 11 alweer

Zweden, Frösakull

Vanmorgen wederom de tent droog ingepakt. Bij het thee maken ontdekte ik dat de electrische kookplaat die ik gisteren gebruikte om eten te koken het niet deed.Om warm water te krijgen moest ik dus mijn benzine brander inelkaar zetten en zo het water koken.
Maar gelukkig zat er een echtpaar die een electrische waterkoker bij zich had.
Ik vroeg of ik deze even kon lenen , omdat de stove in the kitchen stuk was.
Ja hoor geen enkel probleem, met zo'n waterkoker is het in een ommezien gefixt. Toen ik het ding terugbracht, kwamen we even aan de praat. Het bleken Duitsers te zijn die aan het hiken waren, lopers dus. Het viel hen ook niet mee dat het toch wel hillie was en steep. In Noord-Duitsland waar zij vandaan kwamen was het ook allemaal plat.
De Duitse mevrouw leek een beetje op Winie van Boven Wotter ( Miranda Bolhuis). Ze wensten ons nog een gute reise, wij hun ook. De eerste 15 km was nog echt veel klimwerk, maar na die 15 km kwam een superlange afdaling. Daarna eigenlijk vrij vlakke wegen en dat scheelt natuurlijk in het fietsen.
We zien onderweg soms op de meest verlaten plekken zomaar van die electrische huursteps voor volwassenen in de onderwal of gewoon half op de weg liggen. Ze worden hier enorm veel gebruikt en gaan ook snel. Of iemand die dingen weer ophaalt? Geen idee.
We fietsten in Bastat een groot tennistoernooi voorbij. De Zweedse tv was er ook bij met alle toeters en bellen, maar ze waren alles toen nog aan het opbouwen. Wel zagen we veel gewichtig doende mensen met imposante pasjes om hun hals lopen en natuurlijk diverse pluimage met een tennisklepper (racket). Het heette de Nordea Open, daar zouden de nummers 1234 (van de wereld ?) hun kunsten vertonen begrepen wij. Helaas, wij hebben ze niet gezien.
Bij de zee kwamen we nog een bekende tegen die leek op het zeemeerminnetje bij Kopenhagen, zie foto.
Uiteraard zien we hier een hoog gehalte aan lieflijke Pipi Langkous huisjes met schitterende tuinen eromheen, mooi gezicht.
Het was prachtig weer en Ineke wou nog een was doen. Zodoende hebben we na 66 km een camping opgezocht, de drooglijn gespannen en daarna lekker in de zon gezeten met een (nep) rosé, want overal is hier de alcohol uitgehaald.
Ik ben 's avonds nog even aan het wspren geweest, zie plaatje. Ik werd ontvangen in Meedhuizen en ook in Foxhol. Het is nu avond en windstil, het kan hier dus wel.
Morgen gaan we verder naar het noorden.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Weer heel wat beleefd dus. Toch aardig dat jullie een kookstel mochten gebruiken. Ook heel mooi dat het weer steeds beter lijkt te worden, droog en wind stil. Veel plezier vandaag met de volgende trip.

Piet 2022-07-13 07:24:56

Mooi dat je joen verhoalen met ons delen, zo genieten wie ook van dizze raais ien Zweden zunder te zweten van tent in en oetpakken en eten kloar moaken. Wie genieten er volop van en goan ook op raais wat dichter bie hoes, noar onze Fraise buren. Moi

Harm Jan 2022-07-13 07:35:58

Prachtige verhalen en mooie foto's veel plezier en succes

Bouwe en anke 2022-07-13 08:32:56

Wat hebben jullie het toch fijn. Mooie zeemeermin trouwens🤣

Jenny 2022-07-13 09:30:06

Tenniskleppers! That brings back memories 🤣😂

Marlies 2022-07-13 17:28:28

Weer een prachtig verslag. Mooie plaatjes en mooi weer. Hoe gaat het met Ineke haar knie ? En zijn de jeukbulten van Henk weer verdwenen ? Wat heeft het opgebracht dat Ineke poseerde als zeemeermin? Een lieve groet uit het "buitenland " Friesland.

Annemarie 2022-07-13 19:23:50
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.