Dag5..

Duitsland, Heidesheim am Rhein

Afgelopen nacht was het Bak&Braad-nacht 2.0, het was te warm om te slapen, We hebben bij onze slaapzakken ook nog een extra zijden lakenzak voor de koude dagen, deze heb ik nu gebruikt om in/op te slapen, dus zonder slaapzak. Welnu, deze lijkwade van Turijn plakte aan alle kanten, dus dat was ook geen suc6.
De wekker ging om 5 uur, en toen was ik al wakker.
Heel stilletjes om de andere kampeerders niet wakker te maken hebben we de tent ingepakt, wat gegeten en toen op weg. Het was toen nog heerlijk koel, en dan maak je ook de meeste kilometers, zie de foto's.
Bij de uitgang van de camping stond het standbeeld van Keizer Wilhem, precies op het Deutsches Eck. Het verhaal gaat dat een dronken Amerikaanse soldaat in WW2 dit standbeeld met een tank eraf geschoten heeft. Dit is dus een replica.
We passeerden ook de rots bij de Lorelei waar ook vele legendarische verhalen over bestaan.
Op zeker moment kwamen wij aan in het stadje Bacharach, met veel Anton Piek plekjes. Hier was een bijzondere kale kerk te zien, zie ook foto's. Mooi uitzicht daarboven.
Ondertussen was Ineke in gesprek met een Duits echtpaar, de vrouw van het echtpaar zei een paar keer " ach du arme frau " zij wees op het feit dat wij fietsend onze vakantie doorbrachten met zulke zware bagage. Als ze een hoed had nam ze die voor ons af, zei ze. Ze wenste ons "toi, toi, toi". Later kwam Ineke nog in gesprek met een echtpaar uit Veendam, die ook opkeken dat er van die rare Groningers zijn die met de fiets op vakantie gaan.
Het viel mij op dat de Duitsers ook wel humor hebben, zie ook de foto's .
Er hingen een paar mooie spreuken bij.
Het was het plan om in Ingelheim te stoppen en daar de camping op te zoeken, doch na zoekwerk en vragen bleek dat de camping daar was opgeheven, balen dus, wij moesten nog een 11 km verder. Dit viel ook wel weer mee, maar de camping is niet zo, veel lawaai en muziek met Bierfest erbij, dus dat wordt gezellig laat, voor onze nachtrust niet zo goed. Morgen door naar Mainz en Frankfurt.

Geschreven door

Al 11 reacties bij dit reisverslag

Wat een toppers zijn Jullie!En wat een prachtige omgeving waar jullie fietsen! Wij hebben ook op Deutsche Eck camping gestaan;prachtig daar.Jullie zijn vast ook langs camping loreleyblick gefietst😃heel veel plezier nog!En houd het hoofd koel😨groetjes uut leek

Truus 2019-06-27 21:56:34

Het kost jullie dus veel zweetdruppels, zowel overdag als s' nachts. 😜 Prachtige foto's, van de mooie omgeving. Nu komen de kleine "klimmertjes" ? Veel fietsplezier en hou het hoofd koel. Groetjes. Annemarie.

Annemarie, 2019-06-27 22:04:52

Het lijkt echt een tropenrooster voor jullie? En dan moet je je hoofd ook nog koel houden😓😓. Misschien goed om de voeten af en toe in het rivierwater te koelen? Hopelijk wordt het morgen geen bak&braad 3.0, voorspoedige tocht gewenst naar Mainz en Frankfurt. Mooi die fotosessies!

Reina en Jan 2019-06-27 22:29:55

Haha, duitsers maken toch geen grappen? ;) Leuk weer, dit reisverslag en heel erg leuk om dit zo mee te beleven. Hoop dat jullie wat slapen straks. Morgen volgens mij nog een redelijk koele dag dus zet m op. Succes en veel plezier hoor!

Gerda 2019-06-27 22:42:47

Aan het bier gegaan? Jullie gooien jezelf ‘s morgens al vroeg in de actie! Buit het uit en ga nog lekker even door. 🍺🍺 Ik wou maar zeggen: het is vakantie hoor. Jullie hebt je al lang bewezen!👍🏼 Treetje lager of weer stevig op de pedalen? 🚴🏻‍♀️🚴🏻‍♂️ Een goede nacht en een dito dag gewenst! 😘

petras.reizen 2019-06-27 22:48:13

Hallo deurzetters, joe himmen aal zoveul metmoakt op joen fietsraaizen, dai waarmte overleef je ook wel weer. Vanoavend nog in de lederhozen en dirndljurkje noar het bierfest ? Op noar Mogontiacum. Veul plezaier. Moi

Harm Jan 2019-06-27 22:53:27

Bizar toch, vorig jaar dreef je uit de tent door de regen en nu door de zweet. 05:00 is wel erg vroeg en zeker tijdens je vakantie. Wij wensen jullie een wat gematigde temp toe. De omgeving en foto,s zijn mooi en vergoeden een hoop. Nog heel veel plezier samen en vergeet de ijsblokjes niet in de slaapzak te stoppen👍🤪

Hans&Yvonne 2019-06-27 23:04:11

Och, och, wat moeten jullie toch wat doormaken. Leuk, dat ondanks alles jullie alweer veel gezien hebben. Jullie zijn echter echte dihards, hoor. Petje af. Neem voor de warme nachten een slaapmiddel. Suk6. Wij gaan volgende week.

Jan Evert Emmelkamp 2019-06-27 23:08:11

Wij gaan vandaag (vrijdag) inpakken, het wordt hier op de camping 27 graden en morgen 34 graden. Heel moedig van jullie om de hitte te blijven trotseren. En steeds met volle bepakking. Vanaf thuis gaan we jullie verder volgen. Hopelijk dalen de temperaturen bij jullie enkele graden, wel zo aangenaam. Toch heel veel sterkte en plezier gewenst.

Piet 2019-06-28 08:22:00

Wat hebben jullie al weer veel gezien en daar door wij ook. Geniet ervan.

Adri 2019-06-28 09:42:56

mooi om even nederlands te kunnen spreken op vakantie.Mooie dorpjes passeren jullie.Maar even terrasje pakken zo nu en dan.Geniet ervan.

jenny 2019-06-28 13:35:32
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.