Dag14..

Duitsland, Tiefenbach

Waar wij gisteravond al voor vreesden kwam helaas helemaal uit. We hebben geen oog dicht gedaan door de Poolse landdag die 3 meter verderop gehouden werd. Brullen, zeer luide conversatie, dronkemansliederen, etc. Tot 2 uur 's nachts ging dat door. De "volwassenen" hebben we het over. We zijn nog naar de campingeigenaar geweest om een andere plek, vooral om de vliegen. Maar " Nee, tenten horen op het tentenveld en vliegen zijn overal. Kijk maar naar mijn benen " en daar konden we het mee doen, terwijl er zat rustige plekken ( en aanmerkelijk minder vliegen) vrij waren. Maar ja, wij waren geen eigenaar van een camper of caravan. En die man was in een vorig leven vast sergeant-majoor ofzo geweest. Ordnung must sein. :(
We hadden de wekker op 5 uur gezet en om kwart over 6 zaten wij al op de fiets. Het ontbijt hebben we bij een backerei gehad, die duurder was dan wij gewend waren. Maar toen ik het toilet bezocht wist ik waarom , zie foto.
De route voerde langs die schone blauwe Donau via mooie asfaltwegen en ook via vele gravelwegen, maar wij prefereren toch glad asfalt. Halfweg toch even een paar lekkere koffiebroodjes gekocht en deze opgegeten bij het water. Er viel ons iets op aan de bank waar wij op zaten, zie foto. Een soort formule of een geheime boodschap, wij weten het niet, jullie wel?
Onderweg nog een mooie ruine gezien.
Op een gegeven moment kregen wij de kans om een klein paardje uit te kiezen , zie foto...Maar waar ze waren???
Ineke heeft nog EHBO verricht bij een oudere heer die was gevallen met zijn fiets en wat met zakdoekjes een wond aan zijn scheenbeen probeerde te stelpen. Drukverband erop en klaar is Kees. Je bent pflegerin of niet.
Tijdens onze laatste stop om nog wat bij te tanken waren de toiletten van een merkwaardige vorm, zoiets van een ouderwetse poepdoos, maar dan heel modern.
We zitten nu vlak voor Passau op een camping die zijn beste tijd gehad heeft. En hij is bijna 30% duurder dan alle vorige campings. Afzetter. En een verbeelding over sauber en kein bacillen. Pffff.
We staan letterlijk op een hellend vlak die al enige tijd een maaibeurt nodig heeft.
Het tentenveld is schuin oplopend, dus we rollen of naar elkaar toe, of we schuiven de tent uit vannacht.
Morgen rijden we Oostenrijk binnen. We zullen wel zien waar we terecht komen.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Ja je mokken wat met onderwegens, vlaigen en dronken kerels, beter is zingende merels, dei warren der messchain wel, mor konnen der vast ook nait boven t lawaai oetkommen. Mor joe mouten nait aal soezen over n duurder ontbijt of ain duurdere camping, dikke twai verdainers. lot de euro's toch rollen. Ik zag Vilshofen nog op de koart, waaren je vlakbie Rathmansdorf, nait aan west dus. En veur vannacht hol mekoar stevig vast. Moi

Harm Jan 2019-07-06 21:23:39

Wat 'n kilometers zeg! Joe hebben vast wel last van 'n blikk.. eh ..een metaalbips?

Krijn 2019-07-06 22:45:53

Jullie maken wat mee. Tot en met de wastafels en wc-potten worden we geinformeerd. Ook de Kuchen zijn interessant. Wij verplaatsen ons nauwelijks en kijken naar het drukke vaarverkeer op de Waal vanaf onze camping. Fijne hellende nacht en een voorspoedige dag gewenst ook namens Jan.

petras.reizen 2019-07-06 22:56:40

Hahaha Wat kun jij humoristisch verslag doen van jullie reis!šŸ¤£prachtig!en wat een eind hebben jullie gefietst!wij zitten momenteel ook in oostenrijk:niedernsill,naast mittersil.morgen naar brechtesgaden. Slaap lekker!groetjes

Truus/benny 2019-07-06 23:24:42

Het schiet al flink op Oostenrijk al in beeld

Jan Bos 2019-07-07 09:10:16
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.