Dag3

IJsland, Thorlakshofn

Vanmorgen werden wij enigszins geradbraakt wakker. Wat bleek, er lagen 2 Russen op onze kussen. Deze stonden illegaal pal naast onze tent. Wij dachten eerst nog, er is genoeg ruimte waarom zo dichtbij? Het bleek al gauw: toen wij op bed gingen kropen schielijk 2 man in het tentje naast ons. Zo leek het net of zij bij ons hoorden. Nou in de verste verte niet.
Ze hebben ons de hele nacht wakker gehouden met het omzagen van de oerbossen van Rusland. Tevens was de wind aangewakkerd tot windkracht 6a7.
Dus het gebulder ging de hele nacht door. Daarbij werd het niet donker . Om 3 uur kwam de zon alweer op.
Gelukkig hadden we van die slaapmaskers op maar dat is ook wennen. Vanmorgen dus vertrokken naar Porlakshofn waar we nu op de gemeente camping staan.
De route voerde langs de kust met mooie uitzichten en dito hellingen.
Veel wind uit het noorden die dwars op de weg stond. Het fietsen werd er soms onmogelijk door gemaakt met windkracht 7 a 8. Veel lavavelden onderweg.
Vanavond na het eten ben ik met wspr bezig geweest. De antenne heb ik noord-oost naar zuid-west dus loodrecht op Nederland gericht.
Op wsprnet.org zie ik mijzelf nog niet en de collega zendamateurs in Eemsmond hebben mij ook nog niet gespot.
Wspr staat voor Weak signal propagation reporter. Dit betekent dat met deze radio mode je kunt bepalen in welke richting je het beste kunt uitzenden. Mijn signaal van 100mW wordt hopelijk opgevangen door andere zendamateurs die dat op het internet zetten in een database.
Hier staat in met wat voor signaal ruisverhouding ik binnen kom.
Nou, 't is gewoon hobby..
In de reply's die wij kregen van jullie zaten hele nuttige tips van Harmjan en Eelje waarvoor hartelijk dank.
De reply's ontvangen wij graag.
't is leuk dat jullie zo meeleven.
Nog een laatste zin over de dozen: die staan opgeslagen bij een tiental andere in Alex guesthouse in Keflavik.
Morgen door naar Sellfoss.

Geschreven door

Al 11 reacties bij dit reisverslag

Ok, ik moet nog steeds even bijkomen van de € 69 voor de pizza's... Maar wat weer een mooie en bijzondere verhalen <3 Dit gaat weer een trip worden om nooit te vergeten! Over 3 dagen vertrek ik naar het festival Graspop, heb er enorm veel zin in! Enjoy lieve ouders, en succes met de winden en temperaturen XXXXX

Marlies 2018-06-18 23:06:35

Prachtige plaatjes! Kunnen jullie die handige gele radiohut inklappen en voor mij meenemen? 🤓

Robert, paørwt 2018-06-18 23:11:43

Wind, zand, steen, zon, kou. Ziet er mooi uit.

Claudia 2018-06-19 07:01:57

Leuke verhalen om te lezen hoor. Het weer lijkt op de foto's toe nu toe gelukkig nog mee te zitten. Hopelijk wordt het WSPR-signaaltje nog opgepikt in Nederland en kunnen ze volgen waar je zit. Veel fietsplezier voor nu gewenst! Groeten, Bert

Bert 2018-06-19 08:05:20

Ja, je kan van alles beleven op z'n reis, Chinezen, Russen, straks kom je Trump nog tegen, Blijf lekker genieten. Moi

Harm Jan Ariesson 2018-06-19 08:45:56

Wat een avontuur! Leuk om jullie belevenissen te lezen en de foto's te bekijken. We wensen jullie nog veel plezier en weinig snurkende russen toe....... p.s. Henk, had een kopje koffie voor je klaar staan aan de Peizerweg..........is nu koud.

Martin en Wia 2018-06-19 09:20:12

Was Poetin een van de twee Russen? Jammer van die harde wind. Jullie maken zo heel wat mee. Have a Nice day.

Piet uit Koog aan de Zaan 2018-06-19 09:53:41

De Russische beer snurkte weer, helaas nu vlak naast jullie. Ook de wind lijkt jullie dwars te zitten, maar dat is misschien beter als de wind tegen? Wat beleven jullie toch weer veel. De 'blue lagoon', lavavelden en geisers. Henk, helaas hebben we je signaal ook niet ontvangen....wel veel ruis. Het lijkt een land van uitersten, goedkope energie waarschijnlijk, maar eten en drinken behoorlijk prijzig. Vandaag ook een goede dagreis en belevenissen t en minder (tegen)wind toegewenst. Hartelijke groet het 'nDaam

Reina en Jan 2018-06-19 10:13:28

Moi Henk Ineke, volgende keer bij een ontmoeting met russen een fles wodka in een boom hangen. ben je van ze af, haha. Harde wind is minder leuk, misschien vandaag wat rustiger. vanavond luister ik weer op wspr, afwisselend op 30 en 20m, de meeste kans dat het daar wil. veel plezier.

Ton pa0atb 2018-06-19 11:27:28

Mooie belevenissen, wij zitten in Simpelveld en hebben geen Russen naast ons maar Pinkpopgangers , die vallen, als zij hier zijn als een blok in slaap. Wij gaan zo naar huis, jullie fietsen nog maar even verder. Mooie verhalen

Aldert en Mieke 2018-06-19 13:29:59

Mooi om te lezen, mooie verhalen! Leuke buren hahahaha hilarisch snurken op z'n Russisch? Geniet met volle teugen. Wees voorzichtig. lieve groet Bartjan en Janneke

Janneke 2018-06-21 18:49:35
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.