Dag21..

Hongarije, Győr

Vannacht had het geregend dus alles kwam weer nat mee. Een fietskampeerder heeft een vreselijke hekel aan regen, jullie kunnen je wel voorstellen waarom.
Vanmorgen de camping nog even goed bekeken. Hoewel de buitenkant er niet uitzag, was de binnenkant best wel goed, zie foto's.
We besloten om de binnenstad van Bratislava te verkennen, want we waren daar nog nooit geweest. Het betrof mooie oude gebouwen uit de historie, volgens het boekje heette het vroeger Presseburg. Dat zie je wel vaker, Brasov in Roemenie heette vroeger Kronstadt.
Zo kun je zien dat de invloeden van vroeger van het Hongaars-Oostenrijks keizerrijk nog wel degelijk gelden.
De oudere mensen praten vaak nog wel gebrekkig Duits, maar de jonge generatie uitstekend Engels.
We troffen iemand aan die nogal in de put zat, zie foto.
Na de binnenstad te hebben verkend zochten we onze route weer op. Daarbij kwamen we een merkwaardig parkeerbord tegen, zie foto's.
We passeerden in de loop van de dag de grens met Hongarije, zie foto's.
Gek eigenlijk dat er door mensen een denkbeeldige lijn is getrokken door het land, en dat noemen ze dan de grens..
Ons doel was Gyor te bereiken, en dat is ook gelukt.
Maar de weg daarheen leidde veelal via mooie wegen maar ook wegen die wij plakjes-wegen noemen. Inelkaar geplakt van stukjes asfalt en beton, en ongelijkvloers, zie foto.
Het viel mij gisteren al op, maar na Wenen veranderde de bouw van de huizen, ze kregen een zgn. Hongaarse schnit. Deze bouw zie je verder in het hele Oostblok.
Onderweg kwamen wij nog wat oude legervoertuigen tegen die stonden te dromen van voorbije jaren toen ze nog in dienst stonden van het leger.
In Gyor kwamen we bij een zgn. city-camping, een heel klein campinkje middenin de stad, maar voor ons ideaal. We hadden een klein keukentje om te koken, heel kneuterig allemaal.
Een fietskampeerder heeft hier genoeg aan, precies op maat en gemakkelijk.
Het menu was ons noodpakket snert, met worst, (gejatte) ui en paprika ". Goed eten voor de hongerige fietser. En als je denkt, waar hebben ze die grote soeplepel vandaan....? Slepen ze die ook mee in hun bagage? Gelukkig niet, geleend van de "groot"keuken hier.
Er wacht ons nog een traject van 190 km naar Budapest, waar we 3 dagen over kunnen doen. Dat is 190 delen door 3, maakt ongv. 65 km op een dag, dat is best te doen.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Een lekker vakantiedagje, zo te lezen. Een camping in het centrum is altijd interessant als je verder reist. Wij zitten in Rheinmünster, buiten vlakbij de Rijn. We gaan nog een wandeling om het meertje maken. Fijne avond!

petras.reizen 2019-07-13 20:43:34

Smaakte de erwtensoep met de Hongaarse ui ? 😜 Nu richting Tatabanya ? Henk je herinnerd je vast nog wel hotel Arpad (2012) Ook zijn er lekkere pizza's in Tatabanya en niet duur. Toppers nog even doorbijten (met of zonder regenkleding) , de finish komt in zicht. Een goede fietszondag.

ANNEMARIE 2019-07-13 21:57:53

Hopelijk morgen beter weer bij het opstaan en fietsen. De wegen worden hopelijk ook beter, wel een kunst om de wegen zo te maken, net mozaïek. Het eten lijkt zo langs de weg te oogsten, verser kan bijna niet...... Nog een mooie rit gewenst naar Boedapest en hopelijk meer ☀️☀️☀️

Reina en Jan 2019-07-13 22:38:11

het eind is in zicht dus. geniet er nog even van.

jenny 2019-07-14 11:42:05

De gemarmerde wegen komen in het verschiet. Vooral in de dorpen. Pas op voor de kuilen, in het oosten kijken ze niet op een kuiltje meer of minder. Hoop dat het weer wat beter wordt. Nog even en Roemenië is in zicht, fiets ze.

Aldert en Mieke 2019-07-14 11:59:20

Rengeteg kerêkpâros êlmêny az elkôvetkezô napokban. Moi

Harm Jan 2019-07-14 12:06:12
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.