Dag16..

Oostenrijk, Gemeinde Pöchlarn

Vanmorgen vertrokken uit Ottensheim. We zagen bij vertrek nog de gierpont vol in bedrijf, zie foto. Het ging tergend langzaam. Je hebt onderweg tijd genoeg om je te scheren of op te maken, de krant te spellen.
De route ging richting Linz en verder naar Melk, maar zo ver zijn we niet gekomen. Wel hadden we 112 km op de teller staan.
Onderweg kruisten we een paar keer een spoorbaan en fietsers moesten daar "afzitten " ?, zie foto.
In Linz was de weg afgezet (de zoveelste omleiding) en we moesten dwars door de zeer drukke stad, terwijl er geen adequate omleidingsbordjes stonden, niet leuk dus. Maar op den duur kwamen we gelukkig weer op de goede route.
Onderweg werden de bergen om ons heen hoger en hoger, en de uitzichten op de Donau steeds mooier en mooier, zie foto.
Ook waren sommige huizen mooi opgeschilderd, wij moesten denken aan Mittenwald onder Garmisch-Partenkirchen, zie blog van Rome.
We kwamen door vele kleine dorpjes maar nergens een bakkerij of winkel te bekennen. Daar ging onze lunch. Gelukkig hadden we ieder nog een grote appel en met de nodige krentenkoekjes in het lijf konden we er even weer tegen.
In Ybbs konden we helaas geen camping vinden zodat we maar doorgereden zijn naar Pochlard. Hier was een tentenveld bij een ruderverein, maar bij deze vestiging hadden ze een jeugdkamp. Inmiddels stond onze teller al op 110 km. Het werd toch wel tijd om te stoppen. De dames stuurden ons door naar een volgende vestiging, die 2 km verderop zat. Een mooi gebouw maar alles op slot. Wel met een telefoonnummer voor de radfahrer, dus wij dat nummer gebeld want we moesten toch onderdak hebben. Een vriendelijke mijnheer aan de telefoon, met 5 minuten ben ik bij u. En ja hoor, even later kwam dhr. Konig, voorzitter van de Ruder-verein Pochlard, eraan.
We kregen een sleutel en we mochten van het hele gebouw gebruik maken voor de somma van 16 euro. Een complete keuken, een grote slaapzaal waar matrassen lagen , douches enz enz.
Dus nu zitten we prinsheerlijk met ons beiden in het gebouw van de Ruder-verein. Morgen moeten we de sleutel in de postbus gooien, wat een vertrouwen hebben de mensen in ons...
Geeft een goed gevoel.
Morgen gaan we verder richting het klooster Melk en dan verder richting Wien.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Wij waren een week weg en moest ik eerst jullie verslagen lezen en de prachtige foto's. Wij hebben toen van Passau naar Wenen gefietst. Maar dat is al weer 12 jaar geleden. Gaan jullie het klooster in Melk ook bekijken ? Wij vonden het geweldig. Geniet van een wel verdiende rust en voor morgen een goede reis.

Adri 2019-07-08 21:08:22

Wat weer een km op de teller!toppers! Prachtige foto's💪en helemaal fantastisch dat jullie alle ruimte hebben in dat gebouw,hij zag vast dat jullie te vertrouwen zijn😘voor straks lekker slapen en morgen een fijne fietsdag! Groetjes

Truus/benny 2019-07-08 21:10:16

Mooie omgeving waar jullie zijn! Trouwens een sterk stukje om de kei in evenwicht te houden!💪💪 ook een mooi onderkomen en op de foto te zien, kunnen jullie ook nog even droog roeien. Morgen een volgende etappe, succes!!

Reina en Jan 2019-07-08 21:38:23

Mooie route vandaag. Hoeveel eten jullie normaal door de dag heen? 🍏 Na 110 km fietsen nog even andere spieren inzetten is heel verstandig! Ga nog even roeien voor je gaat slapen! Tot morgen!

petras.reizen 2019-07-08 23:05:36

Even naar Melk voor een glaasje melk ! Want met melk meer mans.💪 Dat houdt jullie in topvorm. Geniet van het prachtige stadje.

ANNEMARIE 2019-07-08 23:06:47

Verbrûdern mit der Rudern, mooi dat er nog zulke mensen zijn, alleen je moet net geluk hebben dat je ze op het juiste moment tegen komt, jullie hebben het verdiend. Zulke ontmoetingen geven je extra plezier in het leven. Moi

Harm Jan 2019-07-09 13:08:53
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.