Dag12..

Duitsland, Riedenburg

Vanmorgen opgestaan na een hele koude nacht, onze spieren waren helemaal stijf dus maar gauw in de zon en weer op pad.
De route voerde verder langs de Altmuhl met mooie vlakke stukken maar ook wel wat kuitenbijters erbij.
De teller stond vanmiddag op 95 km bij een lekkere temperatuur van 29 graden.
Dat fietst lekker door zo.
Op onze weg zo door het mooie land, werden wij regelmatig ingehaald door een middelbaar stel, hij een vlotte man heel gebruind, en zij, een vrouwspersoon, niet zo op gelet eigenlijk.
We noemden hen al Karl und Nina.
Zij waren zoals wij wel eens zeggen een zgn. ANWB stel, dus zelfde kleren/ fietsen enz. enz.
Qua kleren viel het tegen want " Karl " , rete-bruin, zat in zijn blote bast op zijn E-bike, dat kon Nina natuurlijk niet, die blote bast dus....Iedere keer als ze ons passeerden keek hij zo minzaam naar ons. ( Lord ken-not-more& Lady wil-not more, wij dus. ). Met zo'n blik van " kijk ons eens hard gaan " passeerden ze ons een aantal malen, tot vervelens toe.
Wij zaten later van onze broodjes te genieten, toen Karl und Nina weer langskwamen. Ze moesten een paar andere fietsers passeren maar daar hadden ze geen tijd voor en in een mum van tijd , daar ging onze Kareltje-vlugopdefiets, en Nina er achteraan te stoempen .Wij moesten hier vreselijk om lachen, zo kun je er ook nog weer lol om hebben.
Omdat we nu weer veel kilometers gemaakt hebben zijn er niet veel foto's gemaakt, maar wel van een paar mooie dingen die wij onderweg zagen.
Zoals van het mega ijsje, zie foto. En die mochten we ook nog opeten. Haha.
We staan nu op een camping bij een bierbrouwerij, en de zachte geur van malt komt soms even voorbij. Als we daar vanacht maar niet dronken van worden.
De camping ligt achter een bergrug dus de zon ging om 17.00 uur al onder, en voor het eerst hebben we nu een lange broek en een vest aan.
Sommige caravans hebben leuke namen zie foto.
Toen Ineke ging douchen ging ineens het licht uit, alles stikdonker. Zij zwaaien maar dat hielp niet. De aanwezigheidssensor was haar blijkbaar kwijt en ze moest eerst in haar eva-kostuum de douchedeur open doen, naar buiten, zwaaien met de handdoek en toen ging het licht weer aan. Dit tot 2x toe. Het is soms net een toneelstuk.
Morgen hopen we Regensburg te bereiken, dan zie we de Schone Blauwe Donau, heeft Straus dat niet gecomponeerd?
Morgen maar verder zien.
Ik kreeg via Pindat een paar reacties dat niet alle foto's te zien waren, dat kan kloppen want ik had gisteravond een zeer traag internet, het duurde 3 uren voordat alle foto's erop stonden, dus nu even weer kijken.
Speciaal welkom aan Yvonne die wij gisteren tegen kwamen .

Geschreven door

Al 10 reacties bij dit reisverslag

Weer een mooi verhaal. Laat die Karl en Nina maar fietsen...welterusten voor straks. Hoop op een redelijk warme nacht voor jullie, dat moet wel lukken met die geur van de brouwerij ;) Zet m op morgen. Ik kijk uit naar het vervolg van jullie reis

Gerda 2019-07-04 21:48:19

Nu alle foto's ontvangen van gister en vandaag:-)er was storing gister van fb en wa. Jullie reis gaat via Oostenrijk?groet vanuit Italië/comomeer!

Truus/benny 2019-07-04 21:56:51

Gelukkig gaat het jullie prima naar het zin. Mooie verhalen. Wel confronterend dat jullie nu worden gezien als Lord ken-not-more & Lady-wil-not-more, belachelijk. Wat willen ze dan? Jij aLs Lord Adem Steve op de fiets in je fietsbroek? Zie je het voor je?🙊🙈😂 Nog veel plezier verder.

Hans 2019-07-04 22:07:19

Wat weer een mooi verhaal! En wat zijn jullie een kanjers! We genieten mee met jullie reis. Veel plezier verder!

Jan en Reina 2019-07-04 22:14:13

Dat gaat goed met jullie👍Ben benieuwd wanneer jullie in budapest zijn. Het weer is lekker om te fietsen! De willibaldsburg hebben we vandaag ook gezien.Slaap lekker en veel plezier morgen.

Yvonne 2019-07-04 22:41:48

Zo, nu de liturgie de deur uit is (nadat de opperbeamster me per mail had gemaand) ff rustig tijd om ook dit verhaal te lezen. Nu ben ik bij ! Het reuze-ijsje ziet er trouwens uit alsof het iets voor moet stellen... Een gehoornd duiveltje met een lekkende cheeseburger??? Misschien kun je hier een wedstrijdje voor uitschrijven met een klompje als beloning! Slaap lekker en alvast: GOEDE MORGEN!

Johan (Jominee) 2019-07-04 23:35:33

Weer en prachtig verhaal en wat Karl en Nina betreft, die komen jullie misschien vandaag of morgen tegen aan de kant van de weg met lege accu's, dan kunnen jullie mooi even zwaaaien en zeggen; bist du mûde, gute reise. En ik zeg ook goede reis verder en veel fietsplezier. Moi

Harm Jan 2019-07-05 09:11:12

wat weer een belevenissen.hihi.Ijs ziet er prachtig en heerlijk uit.goede reis verder morgen.

jenny 2019-07-05 09:31:41

Zo, de ochtend begon eerst met massage om de stramme/stijve spieren los te maken? 😜 Het was dus wel een " aankroepertjes " nacht. Lukt het allemaal nog? Hoe is het met de zadelpijn, inmiddels eelt op de billen ? Weer een prachtig verslag en mooie foto's. 👍 Jullie hebben al heel wat kilometers achter je. Met 95 km , gisteren, schiet het lekker op. Mijn advies: rustig doorgaan. 😛

ANNEMARIE 2019-07-05 10:42:12

Jullie hebben dezelfde humor. 😆 Daarmee red je alles! 🤙🏼

petras.reizen 2019-07-05 20:44:40
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.