Dag23..

Hongarije, Visegrád

Vanmorgen was het droog,de zon kwam al lekker op. We hebben niet alles droog mee kunnen krijgen want door de dauw was de tent behoorlijk nat.
Ons plan om een treintje te nemen lieten we varen, want dit boemeltje ging niet de goeie kant op. Dus we moesten nog een aantal km langs de gevaarlijke weg. Helm op, licht op en gele hesjes aan + een schietgebedje.
Gelukkig viel het mee want na een aantal km boog de weg af en werd het rustig. Het bleek naderhand dat dit de weg nr1 was, de voorloper van de M1. Maar er gaan nog heel veel vrachtwagens langs omdat ze dan geen tol hoeven te betalen.
Klimwerk stond ook op het programma.
Met 8%-10% omhoog en met 12% naar beneden.
Op den duur kwamen we aan in Esztergom , waar de grootste Dom van Hongarije staat. Een joekel van een ding.
Zie foto's. Verder mooie straatjes.
Ons doel was Visegrad, in het Duits is dit Plintenburg.
De camping was zeeeeer eenvoudig, geen licht in de toiletten. Geen warm water, dus douchen met koud water. Dan ben ik heel vlot klaar, brrrrr.
Onderweg kwamen we nog familie tegen van Attila de Hun, zie foto's.
Na het eten zijn we Visegrad gaan verkennen. Er vloog een dubbeldekker over die aan het sproeien was, diverse keren gewoon over ons heen, zie foto.
Ik hoop dat we morgen al ons haar nog hebben en dat het spul niet kwaadaardig is.
Nog wat foto's gemaakt van de paleispoort waar gewoon verkeer doorheen rijdt. Ik zag nog een donker gat in de berg waar het kasteel op stond. Je ziet op de foto de schaduw van mijn hoofd.
Omdat het de verjaardag van Marlies is (38) nog even koffie gedronken en een biertje + een witte wijn voor Ineke.
Doch de wijn was heel waterig. Het bleek dat ze er een soort sodawater doorheen hadden gedaan. Deed me denken aan het verhaal van water in wijn veranderen. Of water bij de wijn doen.
Morgen het laatste stukje naar Budapest.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Wat een mooie reis. Leuk om mee te lezen. Veel plezier nog

Lucian 2019-07-15 21:39:55

Weer een mooi verslag van een leuke dag, al zijn jullie misschien wel je haren kwijt... 🙇🏼‍♀️ Gefeliciteerd met Marlies haar verjaardag! 🥂 Jullie maken vanalles mee en ook koud douchen is een bijzondere vakantieervaring! 💦 Veel plezier met de laatste kilometers! Groeten uit Küssaberg van J&P

petras.reizen 2019-07-15 22:27:14

Wat weer een rugtas met ervaringen. Wat zullen jullie straks jullie eigen bedje weer waarderen. Nog veel plezier de laatste daagjes. Nog van harte proficiat met Marlies🍻

Hans en Yvonne 2019-07-15 23:26:42

Wat een prachtig verhaal en mooie foto's. Ik heb het met veel plezier gelezen. Zoveel landen doorgekomen , ik ben de tel kwijt. Geniet nog van de laatste kilometers en een veilige vlucht naar huis. Herman begint vandaag met de eerste kilometers in Nijmegen. Dat is heel wat anders en gaat alleen de Provinciegrens over. Zo ieder zijn ding. Groetjes

Adri 2019-07-16 07:47:57

Dat is wel even trappen bij een helling van 10 %. Dat is ook wat voor dir beiaardier, om een lied te spelen moet hij bij de klokken langs rennen. Hier hebben ze een speeltafel daar een speel veld. Als er nog grenzen waren, hadden jullie wel 2x zoveel vakantie dagen nodig. Goede reis naar Budapest.

Aldert en Mieke 2019-07-16 08:12:33

Schiet al lekker op met jullie fietsers. Gaan jullie tot Boedapest? En zit de tocht er voor jullie dan op? En ik vroeg me af of dat fietsen langs de rivier na verloop van tijd ook gaat vervelen of dat het juist een soort “reisgenoot” gaat worden? Wij zijn ondertussen in een zuid Franse tuin beland en zijn op vrijwillige basis heggen en coniferen aan het knippen. Ook weer eens iets anders.... Liefs van ons

Hedwig 2019-07-16 09:14:33
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.