Dag24..

Hongarije, Boedapest

Vanmorgen opgestaan met een toch wel wat weemoedig gevoel, vandaag de laatste fietsdag.....
Je weet dat overal een eind aan komt, maar dit is ons best bevallen.
Op al die 24 dagen maar 3 regendagen, dat ging dus best.
Vanmorgen dus alles inpakken, de camping was van het type zozo, oftewel het mag de naam camping niet hebben, wat een aftandse zaak ), zie foto's.
De rit van vandaag ging over het eiland dat door de Donau gevormd is. We moesten over met een heel klein bootje, deed ons denken aan Schotland waar we ook een lake over zijn gevaren in een heel klein bootje, maar dit ging ook best.
2 sterke mannen droegen onze fietsen de boot binnen, wij hoefden/mochten niets doen. De overtocht was maar een paar minuten, en aan de overkant was het heerlijk rustig. Geen snelweg meer maar rustige wegen door rustige dorpjes, precies geschikt voor ons.
Op den duur moesten we met een veer weer over naar de vaste wal. Dat was ook een belevenis, een gewone platte boot waar net 6 auto's op konden en onze fietsen nog net erbij. Ernaast lag een een klein scheepje dat dapper de platte boot van de ene kant naar de andere kant voer, zie foto's.
Op een gegeven moment kwamen we in een allerliefst klein dorpje, Szentendre, waar ze constant braderie hebben, veel kleine winkeltjes met van alles en nog wat. Veel folklore. Hier hebben we wat gekocht voor onze beide kleindochters.
De eerste camping die we op het oog hadden in Budapest bestond helaas niet meer, zodat we verder moesten naar de volgende . Dat was een soort camping zoals vanmorgen maar dan veel groter.
Gelukkig wel warm water in de douche's. Helaas ontbraken de ophangbeugels voor de sproeiers, dus met 1 hand inzepen, sproeier ondertussen vasthouden zodat het water niet overal heenspoot. In de douche was geen kleedmogelijkheid, dus je stond gewoon in je blote bakkes onder de douche met een zeer minimaal gordijntje om de schamele delen wat te bedekken...
Het leek IJsland wel, daar is dat heel gewoon.
We hebben de tent gauw opgezet, en toen op de fiets naar het centrum. Het was ongeveer 12 km rijden. Heel, heel druk, ontzettend veel auto's, veel rommelige drukke kruisingen.Kortom Budapest wordt verpest door al dat blik.....Sommige mensen dragen tegen de smog ook speciale maskers. Wij kregen ook wat last van de keel/hoesten.
Na lang zoeken vonden we het hotel waar we morgen naartoe gaan. We kunnen daar morgen om 10 uur terecht om de fietsen in de garage te stallen.
De receptionist gaf mij nog even een kaartje met daarop de route naar de dichtsbijzijde fietsenzaak, omdat we ook 2 fietsdozen moeten hebben. Ook die zaak hebben we uiteindelijk gevonden, alleen was deze dicht. Gaat morgen om 9 uur open. Nu maar hopen dat ze 2 fietsdozen voor ons hebben.
Vervolgens weer 12 km terug naar de camping maar de teller stond toch wel weer op 75 km met die van vanmorgen er nog bij.
Morgen kunnen we even uitslapen want de tent moet helemaal droog zijn voordat we hem inpakken, en dan opnieuw richting Budapest centrum.

Geschreven door

Al 15 reacties bij dit reisverslag

Met veel plezier jullie verhalen gelezen. Toch heel bijzonder wat jullie allemaal meemaken en hebben meegemaakt. Is Boedapest het eindstation voor de fietstochten?

Piet 2019-07-17 07:20:54

Wat weer een dag!jullie hebben heel wat gefietst en gezien.ook onze vraag:was dit de laatste (fiets)dag?of gaan jullie op een andere manier verder naar de zwarte zee?

Truus/benny 2019-07-17 08:23:43

Gefeliciteerd met het behalen v d eindstreep. Een prachtrit om te fietsen maar ook om te lezen, maar Henk weet jij nou nog steeds niet waar het oogje v d camera van je telefoon zit? Zo moeilijk als je kijkt bij het maken v d selfies. Nu nog de spanning voor de thuisreis. Maar eerst nog een Lux bed, een gewone stoel met tafel en naar we naar we begrijpen goed sanitair en douches. Geen toiletpapier mee meenemen over de camping en vooral nagenieten van alle beleefde avonturen. De fietsen hebben zich goed gehouden. Compliment en nu lekker dormiren.

H&C 2019-07-17 08:35:43

Bijna het einde van dit avontuur, die kun je maar weer afstrepen. Heel knap van jullie hoor, complimenten! Wat een heerlijk vooruitzicht ook om morgen een nacht in een hotel te slapen. Wanneer vliegen jullie terug? En is Budapest het einde van deze fietstocht? In ieder geval nog heel veel plezier gewenst.

Gerda 2019-07-17 09:15:14

Tip voor de selfie Henk, hand omhoog steken naar de camera en hij maakt automatisch een foto. Hebben we een tijd terug geoefend aan de Peizerweg, weet je nog? Veel plezier in Budapest en geniet zeker ook van de hotelovernachting!

Martin 2019-07-17 10:13:35

Geweldig ! Wat een avontuur. Ik heb genoten van jullie reisverslagen en op die manier ook veel gezien.Voor mij zijn jullie het FIETSPAAR van het jaar.

Adri 2019-07-17 10:16:23

Gefeliciteerd met het bereiken van jullie eindbestemming, voor dit jaar. Volgend jaar begint het pas echt, gelukkig Henk, ben je redelijk bekend in Roemenie. We hebben dagelijks van jullie verhalen en foto's genoten. Ik zag op de kaart dat jullie deze dag in goed gezelschap waren, God was aan jullie zijde. Jammer dat de route er niet langs liep. Bekende gebouwen in Boedapest, zijn we in 2010 nog langs gevaren over de Donau, toen we een dag in Boedapest waren. De tijden zijn veranderd Henk, vroeger had je een hekel aan de Hongaren.weet ik nog tijdens onze Roemeniereizen, maar toen we de laatste keer met een lekke band, geweldig zijn geholpen door een vriendelijke en behulpzame Hongaar, is je mening drastisch veranderd. Je wou er vroeger zelfs niet tanken. Ik kijk al uit naar de verhalen van volgend jaar. Tot ziens in GrΓ»nnen. Moi

Harm Jan 2019-07-17 11:29:56

Het einde van de trip, vele malen de trappers in het rond gebracht. Fijn dat jullie goed zijn aangekomen. Helaas voor ons dat we nu de verhalen missen waar we zo naar uitkeken. Nog een goede reis terug en tot ziens.

Aldert en Mieke 2019-07-17 11:58:12

Prachtige verhalen en foto's weer Henk en Ineke. Mooi om te lezen. Nu tijd om wat uit te rusten en te chillen zoals de jeugd dat tegenwoordig zegt πŸ‘

Henk Samplonius 2019-07-17 12:58:47

De fietstocht zit erop! Volgend jaar verder. Dat zal wel weer een boeiend verslag worden. Na alle avonturen en ontberingen kunnen jullie je (en wij ook) verheugen op een grootse bruiloft! πŸ€ͺ🎏😍 Goeie reis verder! Als er geen dozen zijn, moet je maar terugfietsen of ze onder de arm nemen...πŸš΄πŸ»β€β™€οΈπŸš΄πŸ»β€β™‚οΈ 🧐 Dank voor alle verhalen en foto’s! Groetjes J&P

petras.reizen 2019-07-17 14:12:43

Gefeliciteerd πŸ’.Boedapest bereikt zonder mankementen. ( hoop ik, we weten/lezen niet alles πŸ˜› ) Wat mooi dat ook wij (lezers) deze reis mochten mee maken. 😊 Dankjewel. Heb genoten van de verhalen/ belevenissen en foto's. Ik zal het missen. 😒 Een tip: ga vanavond naar de hoogste punt/ berg in Boedapest en zie de bruggen en stad in een sfeervolle verlichting. Een prachtig gezicht. Voor nu een goede veilige reis naar huis. Hoop dat het lukt met de πŸš΄β€β™‚οΈπŸš΄β€β™‚οΈ(dozen). Bel anders Nelu die wil ze wel halen, en brengt ze volgend jaar wel weer naar Boedapest. πŸ˜›

ANNEMARIE 2019-07-17 15:32:21

Hoi Henk / Ineke Fijn dat het deze vacantie beter is gegaan dan op ijsland, leuk om te lezen hoe het is gegaan. We hebben niet de hele reis gevolgd. maar een hap en een snap. Wel zijn jullie weer een ervaring rijker, en daar kun je meestal je voordeel mee doen. Goede terugreis en ik zie je volgende week. Groeten Ton /Rina.

Ton / Rina. 2019-07-17 16:45:41

We hebben genoten van jullie reisverslagen! We lazen ze als onze dagelijkse feuilleton. Jammer ( ook voor ons dat het er weer opzit). Hele goeie terugreis gewenst naar Daan.

Henk en Geeske 2019-07-17 21:19:18

Hallo Henk en Ineke, Met bewondering hebben we jullie gevolgd, wat een onderneming. Maar alles is gelukkig uitstekend gegaan. Goede terugvlucht toegewenst en daarna lekker uitrusten. Lieve groet, Harrie en Pieta

Harrie en Pieta 2019-07-17 21:40:09

gefeliciteerd met jullie goede en prachtige fietsreis en dat jullie veilig zijn aangekomen.Nu heerlijk uitrusten in het hotel en nog even genieten voor jullie weer aan de terugreis beginnen.xx

jenny 2019-07-17 21:42:36
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.