Dag10..

Duitsland, Gunzenhausen

Vanmorgen wilden wij weer vroeg vertrekken, maar daar stak de campingbaas een stokje voor. We moesten de sleutel voor het toilet perse 's ochtends inleveren. Kon pas vanaf 7.30. Werd 7.45. Deutsche grundlichkeit.
Ik vond dat de campingbaas wel een zoon van Heino kon zijn (Duitse Schlagerzanger maar dan zonder zonnebril maar wel met bril). Dus helaas, wij hebben noodgedwongen uitgeslapen tot 6 uur.
Vanacht heeft het nog heel even geregend, maar dat stelde niets voor.
Vanmorgen dus weer opgepakt, en wachten op unsere Heino , want zo hebben wij hem maar genoemd. Maar misschien heette hij wel Gunther of Karl..
De route volgde een mooi en rustig gebied en we passeerden de waterscheiding tussen de Rijn en de Donau, dwz op het hoogste punt met het gezicht naar het noorden giet je water naar beneden, het water links gaat naar de Rijn en rechts naar de Donau.
Helaas was dit punt niet te vinden , dus heb ik de foto uit het boekje gebruikt.
Wij kwamen nog een bijzondere auto tegen, mmm, we zijn net uit de diakonie, zo kan het dus ook, zie foto.
Onderweg koffie gedronken bij een backerei, zie foto's.
Vlakbij Herrieden hield ons een oudere Duitse mijnheer in. Hij was zeer froh (blij) dat wij niet electrisch reden. Hij vertelde waar hij heen ging en vroeg waar naartoe wij onderweg waren.
Bij het plaatsje Ornbau, een soort Orvelte in het klein, zagen we een bijzondere bijbeltuin, zie foto's.
Later passeerden we de Altmuhlsee waar gelegegenheid was om even te zwemmen. Er was een kleedhokje met douches erbij, heerlijk water, even lekker afkoelen.
Daarna verder naar Gunzenhauzen waar we inkopen deden voor het avondeten en waar we nu op de camping staan.
Op een paar foto's zie je dat Ineke een broek heeft gekocht, en gelijk de schaar erin heeft gezet want hij was veel te lang. Ze moest een flutterige korte broek hebben, vandaar.
Het begint al wat af te koelen ,dus hebben we onze sweaters aan, ook voor het eerst.
Morgen verder richting Regensburg naar de Donau.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Nog vroeg voor een vakantiedag, vind ik... Maar goed, ik ga ook niet fietsen. Dit was een gemoedelijk dagje hΓ¨? Jullie doen relaxte dingen. πŸ’š Ineke, goeie ingreep! Haute couture! Ook een goeie pyama zo. 🀣

petras.reizen 2019-07-02 23:07:28

Een relaxte dag zo te lezen en weer mooie dingen gezien. Lekker koffie drinken bij de bakker met wat lekkers der bie, is nooit verkeerd. Deden wij ook regelmatig tijden onze fietstochten. Blijf vooral genieten van al het moois en van elkaar. Moi

Harm Jan 2019-07-03 08:21:20

Weer een prachtig verslag van jullie belevenissen. πŸ‘ Ook de foto's geven een goede indruk wat jullie allemaal tegen komen/ zien. Een goede keuze Ineke, de schaar erin , lekker luchtig. Heb je er wel even een zoompje ingemaakt? 😜 Hoe gaat het met jou slapen Ineke ? Of neem je tussen de middag even een nap ? πŸ˜› Veel πŸš΄β€β™€οΈ plezier.

ANNEMARIE 2019-07-03 10:49:21

Jullie genieten meer en meer. De blik is minder op het voorwiel gericht. Anno 2019 mag het rokje toch nog wel iets korter.

Hedwig 2019-07-03 11:02:21

Haha een leaseauto voor de diaconie een mooie oplossing voor het vervoer naar de kerk en ook duurzaam πŸ˜€ Leuke broek Ineke, slim opgelost πŸ‘πŸΌ Groetjes Janneke

Janneke 2019-07-03 15:45:00

en weer een prachtige omgeving.mooie broek ineke hihi

jenny 2019-07-04 11:37:21
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.