Dag11..

Duitsland, Dollnstein

Afgelopen nacht weer redelijk geslapen het was lekker koel, en dat slaapt lekker. De route ging via de overblijfselen van de Limes corridor. Vroeger noemden de boeren dit de " teufelsmauer " . Gek gevoel om via dit pad te fietsen, in gedachten zag ik een Romeinse legionair al paraderen over de corridor. Zie foto's.
In een mooi stadje kwamen wij iets tegen over Rapunzel, een grote haarvlecht hing uit het raam. Of is het het bijbelverhaal wat hier is uitgebeeld. Zie foto.
Via een mooi pad kwamen wij ineens de pomp tegen waarover ik al eerder geschreven had. Ik dacht dat we die hadden gemist, maar nee, Ineke heeft nog wat extra water naar de Noordzee en de Zwarte zee gepompt, zie foto.
Terwijl wij daar zo stonden kwamen er ineens de 2 dames langs op de fiets waarmee we een paar dagen eerder al kennis hadden gemaakt bij de supermarkt in Rothenburg.
Zij herkenden ons gelijk als " de Hollanders " , we hebben even gepraat over de fietsen. Het bleek dat een van de dames in Assen en Vries gewoond had, maar dat ze al 32 jaar in Duitsland woonde. Haar vriendin was Duitse, het bleek dat deze vriendin in het nationale team van Duitsland zat met Highland-spelen. Dit zijn spelen waar je met boomstammen gooit, met rotsblokken op sjouw gaat, en nog meer.
Onze fietsen werden nog nauwkeuriger geïnspecteerd op alle utilitys die wij op onze fietsen hebben en overal maakten ze een foto van, voor als ze ook een overstap gingen maken naar een nieuwe fiets. We hebben nog even een foto gemaakt, en als het goed is, dan gaan ze deze blog ook volgen ( Welkom ).
Op z'n Gronings gezegd, "wie hadn geliek dikke proat". De Duitse vriendin kon wel een zus wezen van Hedwig, die wij in 2010 hebben ontmoet op onze reis naar Santiago, dus Hedwig als je dit leest, je hebt een dubbelganger.....Vinden wij althans. Dezelfde bouw, gebaren, gezichtsuitdrukkingen.
We hebben onze reis vervolgd en kwamen in Treuchtlingen een hele mooie grote locomotief tegen, bouwjaar 1937 en uit dienst gesteld in 1968. Een monster van een ding, met een topsnelheid van 130 km , en dat voor een stoomtrein, zie foto's.
De route ging verder via de Altmuhl, een mooie en rustige route vol met bochten en een mooie natuur.
In een dorp kwam ons een oude man tegemoet, of liever gezegd, eerst kwam zijn pieslucht ons tegemoet en toen kwam hij in beeld. Erg hoor.
Onderweg kwamen we bij Pappenheim langs, zie foto,. Wie weet hoe wij aan het woord pappenheimers komen?
Wij kwamen nog een wandschildering tegen met de woorden " ......Niederlande " erop, zie foto .Geen flauw idee wat dit betekent. Moeilijk lettertype.
We zitten nu op de camping te luisteren naar een gitarist die met boek 1 bezig is,
och hij doet zijn best, en alle grote gitaristen zijn ook zo begonnen.
Morgen maar verder kijken.
Het weer is nog steeds prima.
Verder willen we iedereen bedanken die ons een reactie stuurt, om sommige moeten we vreselijk lachen, ga zo door..
En voor de coupeuses onder ons; het rokje is inderdaad te lang maar er komt nog een zoom in zo gauw er een naaimachine in beeld is.

Geschreven door

Al 12 reacties bij dit reisverslag

Wat weer een hilarische dag!😎met geur ook nog deze x😂jullie zijn toppers!Ik zie trouwens maar 4 foto's,kan dat kloppen? Onze hartelijke groeten en een fijne fietsdag morgen!

Truus 2019-07-03 21:12:07

Fijn dat het zo goed gaat, ook qua temperatuur! Een hilarische blog dit keer. 😂 Maar ook ik zie maar 5 foto's en niet de foto's die worden benoemd dus ik wacht met spanning op het vervolg. Succes met het luisteren naar gitaarles 1, alvast welterusten en succes morgen.

Gerda 2019-07-03 21:19:55

Eerst moesten wij even zien hoe Oranje door is naar de finale. Dat was spannend! ⚽️ Hebben jullie op de campings ook de mogelijkheid om tv te kijken? Hoe dan ook, jullie tuffen lekker door! Leuk hoor om jullie ook vandaag weer te volgen. Iets minder zweten hè? Onderweg pompen en een oude locomotief bekijken, borden analyseren, dit past echt bij jullie. 🤣Nog gezongen uit deel 1 bij de gitaar? Succes morgen! Wij beginnen morgen ook aan onze reis met ons Aaike.

petras.reizen 2019-07-04 00:13:54

Zo te lezen is de temperatuur dragelijker geworden. Zeker in de nachtelijke uren als je wilt genieten van de zoete rust des slaaps. Leuk trouwens dat de twee dames even weer langs kwamen. Jullie maken zeker heel wat mee, misschien dat jullie alle reiservaringen eens vast kunnen leggen in een boek, wees daarbij verzekerd van zeker een afname. Veel plezier op jullie verdere tocht en ik kijk alweer uit naar jullie nieuwe reisverslag.

Piet 2019-07-04 06:57:07

Ineens lezen we in je reisverslag iets over Hedwig. Leuk. Wij moesten ook eerst ff naar de dames voetbal kijken. We wilden dit op het abonnement van hedwig's telefoon doen. Leuk dachten we maar dat was ff fout. We zaten voor €100,- over de databundel. We hadden voor dat geld lief aanwezig kunnen zijn. Maar ja uit ervaringen leer je. Hoe houdt de tent het? Jullie reis is een soort sprookje m.o.a. Rapunzel. Zijn jullie de prins(es) op hele stalen ros al tegen gekomen?

Claudia 2019-07-04 08:43:30

Jullie hebben weer een prachtige fietsdag achter de rug met leuke ontmoetingen en mooie foto's , je zou zo weer op de fiets stappen en ook weer eens een fietstocht te doen. Die Duitse dame van de Highland spelen, mot je gain roezie mit kriegen, ze gooit je zo met fiets in aal end deur de lucht. Pappenheimers, betekend, weten waar je het over hebt, je pappenheimers kennen. De naam komt van Graaf Gottfried Henrich zu Pappenheim. Ga zo door en veel fiets en leesplezier. Moi

Harm Jan 2019-07-04 09:18:56

Wat een mooie verslagen en foto's elke dag, we genieten er elke dag van. Doet me denken aan vroeger op tv ontdek je plekje. Fijne reis verder! Henk en Geeske

Henk Mulder 2019-07-04 09:27:43

Weer een prachtig,uitgebreid, verslag.👍 Wat is fietsen toch mooi. Je bent in beweging, ziet veel onderweg, ontmoet leuke mensen, veel frisse lucht ( tenminste als er geen fabrieken/ industrie is ) geeft vrijheid en snuift de geur van de plaatselijke bevolking. Prachtig om daar van genieten. 😊 Ineke, jij kunt met de hand, in je spaarzame vrije tijd, toch wel even een zoompje in je korte broek/rok maken. Hoewel rafels is modern. Veel plezier verder, de Donau komt steeds dichterbij.

ANNEMARIE 2019-07-04 09:58:46

Oei! We waren vergeten ons als 'volgers' aan te melden. Dacht al..wie heuren al moar niks van ze, zai zollen toch nait aargens op kop in ain of aander Duutse sloot reden wezen? Maar sinds vandaag volgen we jullie dagelijkse reisleesvoer weer hoor! Veel plezier ! groet Krijn en Janneke

Krijn en Janneke 2019-07-04 17:15:41

Heel erg leuk jullie te hebben leren kennen.ik wens jullie nog een hele fijne vakantie en ik ga jullie dus echt volgen👍Groetjes van ons beide.

Yvonne(vriendin van de highländerin) 2019-07-04 17:23:55

Ken je dat boek van tessa de Loo : de tweeling Zo is het denk ik ook met mij dan😂 Dan groeit er één op in Duitsland ( Heidi) en die doet aan fietsen en paalgooien en de ander groeit op in Nederland ( ik) en doet aan fietsen en hockey. Ik zal mijn moeder eens vragen of er nog toevallig eentje is weggegeven destijds😳 Liefs van Hedwig , tip volg vanaf nu het stromende water naar het oosten als je de weg kwijt bent...🤓

Hedwig 2019-07-04 21:17:23

Oeps, helemaal de wedstrijd gemist... Heb ik goed dat we in de finale zitten? Zo maar ff checken. En ik maar zoeken naar die piesluchtfoto... Wel lief dat jullie zo met z'n privacy rekening houden. Dat van "Niederlandt" is ook echt onbegrijpelijk "Vieltusig Van d/beine Niederlandt"...????? Wie het weet mag het zeggen. Misschien heeft de schilder ook wat te lang in de zon gestaan op z'n laddertje? (bloedvlekken op de grond gevonden?)

Johan (Jominee) 2019-07-04 23:29:11
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.