Dag 22

Italië, Umbria

Toen we gisteren incheckten bij de camping kregen we gelijk een tag-bandje om. We denken nu een beetje te weten hoe een koe zich in een melkautomaat moet voelen.
Wij kunnen hiermee met de shuttlebus naar Assisi en/of eten bij het restaurant.
Na afloop wordt deze na betaling weer los geknipt . Zie foto.
Wat mij ook opviel was de ontzettend grote maat van de wc's, vierkante bipsen moet je daarvoor hebben.
Vandaag hadden we een rustdag/tevens wasdag, het droogde allemaal mooi op.
Vanmiddag met de shuttlebus naar Assisi. Voor we de kerk konden bekijken werden onze tassen nauwkeurig onderzocht door het leger. Veiligheid voor alles. We zien ze vaker met indrukwekkende geweren en minitanks in grote steden. De kerk van St.Franciscus was heel indrukwekkend. Zie foto's.
Je hebt daar een bovenkerk en een onderkerk, gebouwd in verschillende eeuwen. Helaas was het streng verboden om foto's of film te maken, ik heb een paar foto's ingescand.
We kregen een stempel in ons pelgrimspasspoort en gelijk een testimonium, een soort getuigschrift dat wij als pelgrims daar geweest waren. Zie foto's.
Helaas wordt het allemaal wel een beetje een toeristische rimram in Assisi.
De route die wij morgen gaan rijden heeft nogal wat klimwerk en dat met 38 graden. Zie foto. We gaan dus vroeg rijden.
Wel leuk om Ton en Pierre (ook vakantie fietsers ) te zien, we hadden ze voor het laatst gezien in Tirol. Ook zij kwamen nu hier op de camping, zij rijden de route van Hans Reitsma ook.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Het ziet er wel prachtig uit. Sterkte morgen met klimmen.

Jakob Roorda 2017-07-08 22:35:39

Prachtige plaatjes. Hebben jullie gezien wat ik ook heb gezien? Zou het mogelijk zijn.................. Ik heb er meer van jullie buitenlandse vakantie reizen !!

Annemarie 2017-07-08 22:40:56

De kerk is wel indrukwekkend om te zien. Wat apart een inde en boven kerk. Die wc's , het lijkt me dat je daar helemaal in wegzakt🙃Uitkijken? De tocht lijkt met die temperaturen en jullie bagage wel een uitputtingsslag. Veel bewondering voor jullie doorzettingsvermogen👍👍

Reina en Jan Palsma 2017-07-09 19:54:17

Mooie foto's en verhalen. Leuk dat jullie nu ook een officieel paspoort hebben gekregen. Nog even volhouden, Rome is niet ver meer.

Bert 2017-07-11 07:52:26
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.