Rondje Ierland dag 15

Ierland, County Kerry

Vanacht heeft het geregend , want we werden wakker van het getik van de regen op ons tentdak. Vandaag zijn we met de bus van Tralee naar Dingle gereisd. Het was ongeveer 15 minuten lopen naar het busstation, een retour kostte 17.50 euro pp. De buschauffeur moest ons vragen hoeveel 2x 17.50 was, ivm wisselgeld. Goed rekenen kon hij niet maar snel rijden wel. Hij reed als Jacky X ( coureur van vroeger) met zijn grote bus over die smalle wegen met allemaal bochten. Van tijd tot tijd werden we in de veiligheidsriemen gedrukt als hij weer boven op de rem stond als er een vrachtwagen aankwam.
Die bussen en auto's moeten wel onder de krassen zitten van de struiken als ze uit moeten wijken. Wij hoorden de takken in ieder geval tegen de ramen schrapen. Na een uur hadden we Dingle bereikt. Dingle lijkt een beetje op een kruising tussen Urk en Valkenburg, met heeeeel veeeeel auto's.
Tevens nog even een kerk bekeken.
We hebben Dingle wat verkend, en kwamen al gauw tot de ontdekking dat er van een mooie view over de zee geen sprake was, dus wij naar de VVV daar. Ze raadden ons aan om met een local bus naar de kust te gaan. Dit duurde ongeveer 3 kwartier. We gingen dus met een kleine bus en stopten uiteindelijk bij de Bar van Paul Kruger ( groot staatsman van vroeger in Zuid-Afrika). Hij was daar geboren.
Vanaf deze uitstapplaats konden we zo via een platgetrapt voetpad naar de kust lopen met hele mooie uitzichten over de zee. Zie de foto's maar eens.
De chauffeur was erg galant. Een oude dame, die hij vast kende, liet hij voor haar huis uitstappen. Hij bracht de 2 tassen met boodschappen tot aan haar voordeur, maakte nog even een praatje en stapte toen weer achter het stuur.
Er liep een wandelpad langs de kustlijn en daar hebben we ook nog foto's en filmpjes gemaakt. Het schijnt dat op deze plek ook filmopnames zijn gemaakt voor Starwars met de Jedi en Darth-Vader en andere space-figuren. Na anderhalf uur vertrok de bus weer en gingen we weer terug naar Dingle. Daar hebben we nog even inkopen gedaan voor het avondeten, en toen even wachten op de bus terug naar Tralee.
Ondertussen zag ik nog een leuk idee voor een bankje voor op onze vensterbank, zie foto.
De terugreis werd gedaan met een vrouwelijke chauffeuse die het heel wat kalmer aandeed, dan haar collega
's morgens.
Morgen gaan we verder met onze tour, maar voor morgenavond was er geen camping beschikbaar. Ook B en B niet beschikbaar, en het hostel zat vol met Oekraïners. Uiteindelijk na anderhalf uur zoeken via Booking.com nog wat gevonden. Een heel appartement voor 6 man voor ons 2en. We gaan wel zien wat het is. Dat is iedere dag helaas weer een gedoe/ergernis. Is er een camping? Ook voor tenten? Zo nee, hostel? Zo nee, b&b?
Daar gaat zoveel nodeloze tijd inzitten.
Vannacht lang wakker gelegen van luidruchtig gesnurk verderop. En nu zit de jeugd (weekend campinggasten) herrie te schoppen bij het tentveldje. Ineke heeft al uitgelegd dat er mensen slapen maar dat helpt niet veel. Dus weer een onrustige nacht vrees ik.

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Leuk om te lezen en te zien hoe jullie Ierland deze dag op een andere manier zijn benaderd. De bus brengt jullie naar het oude oer Ierland met de mooie kust en de verlaten streken. Jullie maken alles heel intens mee. Hopelijk is er voor de komende nacht een goede slaapplek en brengt deze zaterdag jullie weer boeiende ervaringen. Wij staan aan een riviertje bij Tours en doen het kalm aan. Tot vanavond!

Petra 2023-06-17 08:21:46

Weer van alles zain, nou even met de bus, zo kommen je weer op plekjes woar je aans nait kommen. Mor Paul Kruger is doar nait geboren, dei is in Zuid-Afrika geboren, met ook ook nog wat Nederlands bloed. Inderdoad dat gezoes om ain sloapplek te vinden liekt me ook ain dikke argenis. Din denk je vast wel even wat gesoes, lag ik mor in mien ber thoes. Kommen vast weer betere nachten. Tot de volgende belevenissen. Moi

Harm Jan Zuidema 2023-06-17 09:32:41

Wat een onderneming en wat een activiteiten op een dag. Zo maken jullie er elke dag weer een Feestje van. Petje af hoor. Het levert af en toe wat stress op maar wat het ook oplevert zijn prachtige foto's en fijne herinneringen. In Ierland is een camper wellicht een beter idee dan een tent om mee te reizen. En jullie conditie? Houden de benen het nog vol? Veel reisplezier verder samen.

Klaas Brontsema 2023-06-17 10:20:09

Weer een mooi verhaal en prachtige foto's! Wat een idee die vensterbank bank😄 Bike safe

Truus,Benny 2023-06-17 11:10:08

Tip: neem altijd oordopjes mee voor de nacht!! Onmisbaar 😴 Prachtig uitzicht over de zee En mooi om jullie belevenissen te lezen Succes morgen weer op de fiets! Wat zullen jullie heerlijk slapen in het zes personen appartement 😅

Marianne Z. 2023-06-17 14:04:18

Wat ja weern schietpot mit joen sloapn. Joe binn ook jong west. Ben benieuwd naar jullie volgende belevenissen. Droog of nat. Moi.

Annemarie 2023-06-17 17:30:29

Wellicht kun je in de kerk slapen in het vervolg. Lekker koel en geen lawaaiige jongeren.

Jakob 2023-06-17 19:48:43
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.