Dag14

IJsland, Fellabær

Ik vermeldde gisteren dat we op een soort sbb camping waren beland.
Soort Staatsbosbeheer camping.
Ik werd welkom geheten door een streng uitziende juffrouw, een soort frau Akela .
Op afgemeten toon vermeldde ze de pluspunten van de camping. Dat was koud stromend water, een heren-en dames toilet, geen douches. En veel rust.
En dat allemaal voor de prijs van 30 euro.
Een zeer minimalistische camping dus. Gelukkig hadden we gisteren al gebadderd. En ach, dit went ook wel .
Het was inderdaad zeer rustig, afgezien van de vele muggen die constant om je hoofd zoemden. Maar daar hadden we onze midgetnetjes voor die we nog van onze fietsvakantie in Schotland hadden.
Tijdens het scheren vanmorgen bij een koude kraan reed die akelige frau Akela achter mij langs, ze groette notabene. Ik was daar niet op verdacht en had haast een hak in mijn snor ( Chinees zegt Snol) geschoren . In haar mini-tankje Palero reed ze naar de andere kant van de camping. Want je moet als akela
niet moe worden.
Vanmorgen hebben we 2 watervallen bezocht. De Dettifoss en de Selfoss.
Beide zeer indrukwekkend gelegen in een groot, haast buitenaards aandoend lava landschap. Het begon wat te regenen maar daar hebben we goede spullen voor.
's Middags afgereisd naar Egilsstadir waar we aankwamen met 22 graden, een zeer ongebruikelijke temperatuur voor hier. We hebben hier boodschappen gedaan en ons daarna op de camping geïnstalleerd.
We hadden nog even problemen om onze kaartjes te posten maar uiteindelijk vonden we een postbus.
Het bleek zo gemakkelijk want het stond er al op: "Posturinn" .

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Zonnige plaatjes op dag 14! Jullie geven een mooi beeld van Ijsland. Leuk om ook iets te zien van de cultuur zo nu en dan. Voor nu: lekker slapen en morgen gezond weer op!

Petra 2018-06-29 23:00:49

Als jullie op de fiets waren geweest, hadden jullie dit moois vast niet gezien. 😛 Prachtig landschap. Mooi om jullie verslagen te lezen. 👍 Veel plezier.

Annemarie Bernardusdottir 2018-06-29 23:03:42

Mooi verhaalbare die akela, ik kan haar al bijna uittekenen. Zo’n type juffrouw Friek uit de Dummie de mummie boeken! En ik denk dat ik een woordje IJslands heb geleerd: waterval= foss?

Hedwig 2018-06-30 09:51:02

Geweldig, Ninja's op IJsland!

robert, paørwt 2018-06-30 10:27:43

Op IJsland verwacht je natuurlijk geen ijzige akela in vulcanisch gebied. Wie zijn de zombies op de eerste foto? Zijn dat versteende overblijfselen van ontdekkingsreizigers? Maar jullie genieten gelukkig nu meer dan de vorige week. Mooie foto’s!!

Reina en Jan 2018-06-30 10:37:03

Tjonge jonge, jullie vergeten deze vakantie niet gauw! Wel boeiend voor ons om het te volgen en prachtige foto’s ! Hopelijk hebben jullie voor de rest van de vakantie deze temperaturen.

Henk mulder 2018-06-30 12:42:26

Geweldig mooie verhalen

Janneke 2018-07-01 20:18:56
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.