Dag15

IJsland, Höfn

Vannacht kregen wij ineens meerdere
buren. Die kwamen om 1 en 3 uur
's nachts boven op ons te staan. Veel geklap van autodeuren en gerootzooi met stokken en zeil. Wij gelijk klaar wakker. Weer van die illegalen die niet betalen en gauw bij iemand op de plek gaan staan. En dan verstaan ze geen Engels natuurlijk...
Dus wij vanochtend maar zo rustig mogelijk opbreken met helaas wat geklap met autodeuren " hopen dat ze niet wakker werden " .
Vanmorgen kwamen wij de kerk tegen van Egilsstadir, deze even op de foto gezet. In IJsland hebben ze wel moderne architectuur, getuige de foto.
Wij kwamen door een dorpje met de moeilijke naam Faskrudsfordjur. Hier waren de straatnamen 2-talig, ook in het Frans. Het bleek dat Franse vissers daar vroeger een steunpunt hadden met een eigen kerk en ziekenhuis.
Verderop begon het helaas weer wat te betrekken, het weer sloeg om regen en wind en dikke mist.
We kwamen onderweg zo'n 10 fietsers, alleen of 2-tallen, tegen of achterop. Dapper, want door de vele fjorden maak je grote omwegen. En dan motregent het ook nog.
We kwamen aan in Hofn, waar we op de camping een Franse jongeman uit Parijs tegenkwamen. Hij zag onze fietstassen en vroeg "are you bikers?"
Gelijk een goede babbel met deze aardige jongeman. Hij was een week na ons ook op de fiets begonnen en had de eerste 2 dagen ook rotweer gehad en had zich afgevraagd wat hij daar deed. Ik vertelde van ons opgeven en dat we daarvan baalden maar hij zei dat zo'n beslissing op dat moment de juiste was. En nu dus maar anders genieten.
Daarna de tent opgezet en wat eten gemaakt. De camping had hiervoor een overkapping met een paar kookplaten, precies wat fietsers/tentkampeerders nodig hebben.
Morgen gaan we de Vatnajokull gletsjer verkennen.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Zo werkt dat dus op de campings... Ook ‘s nachts volop avonturen! En hoe is het met de zonnebrandcreme? Met de hele dag buiten leven zal de huid toch wel een kleurtje krijgen? Vandaag weer leuke foto’s hoor! Veel plezier morgen bij de gletsjer!

Petra 2018-06-30 22:08:23

We binnen ook weer thoes van n mooi weekje Noord-Limburg, Wat bie de Maas langs fietst en hail veul rozen zain en ook nog 3 kocht, je ziggen zoveel mooie rozen, eerst ain kocht en dizze mõrgen nog twei kocht. Ineke aans toe van rozen holst most n keer noar het Rosarium bie Lottum goan om doar noar rozen te kieken en te kopen. Achter de pc is toch mooier om joen belevenissen te volgen en foto's te zain, en n stukje te schrieven dan met t mobieltje. Joe himmen tot nou tou nait veul geluk met joen buren, mor messchain kommen der nog haile leuke ontmoetingen. We kriegen zo en mooi beeld van de natuur doar, deur joen foto's ,mooi deurgoan. Vernuver joe wat. Moi

Harm Jan Ariesson 2018-06-30 22:49:42

Begin haast te geloven dat jullie s'nachts meer beleven dan overdag, maar we weten wel beter. Vergeet niet het gletsjermeer Jokulsarlon te bezoeken. vonden wij wel een hoogtepunt

Harm Jan en Eelje 2018-07-01 09:54:14

Wat hebben jullie weer veel beleefd en mooie foto,s . Het is hier mooi weer de zon schijnt maar de wind is nogal stevig. Dat wordt vanmiddag lopen door een druk Appingedam. Gisteren was hier de Stadsloop. Genieten maar.

Adri en Herman 2018-07-01 14:24:16
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.