Dag7

IJsland, Hella

Na een warme en uitgeslapen nacht gingen we vanmorgen vol goede moed weer op weg.
Het hostel was een omgebouwd woonhuis waar ik in de wc een aardig detail tegenkwam, een brievenbusgleuf.
Als je op het toilet zit kun je via de gleuf nog communiceren met de buitenwereld.
Zie de foto's.
De route voerde via een wat saai landschap van Fludir naar Hella.
Halfweg kwamen we op de ringweg1, een vrij drukke weg, waar een vrij smalle "fietsstrook" was met allerlei gaten erin zodat wij dus gewoon bijna op de weg reden wat door het overige verkeer vaak niet op prijs werd gesteld. Een vrachtwagenchauffeur maakte een bekend gebaar tegen zijn slaap. Het is helaas de enige weg waar we met zijn allen gebruik van moeten maken.
Helaas ook vandaag weer regen en tegenwind.
Onderweg een wegrestaurant waar we even pauze hielden.
De camping hier in Hella heeft z'n beste tijd gehad. Toch zitten hier zo'n 100 Chinezen in huisjes en dat met maar 2 afgetakelde douches en wc's, je kunt je vast voorstellen hoe dat eruit moet zien.
In de recreatieruimte waar we nu zitten lijkt het op een Chinees restaurant want al die Chinezen koken hun eigen potje.
Dit aangevuld met een arsenaal aan Russen, Fransozen en wat Amerikanen is het aardig druk en een kakefonie.
Ik heb vanavond mijn wspr zender weer opgestart, de antenne hangt nu aan een touw in de boom.
Maar eens afwachten wat daar van komt.
Morgen door naar Vik.

Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

Wow, wat een belevenissen tot nu toe al! En ondanks de regen toch prachtige foto's zeg. Met zoveel Chinezen in de buurt vast lekker gegeten?

Geranda 2018-06-22 23:49:36

Wanneer je daar op het toilet zit heb je bijna open huis:-)

Truus 2018-06-22 23:57:03

Nou nou, wat een ontberingen maken jullie weer mee. Vorig jaar in alle vroegte eruit vanwege de hittegolf in Italiรซ. Nu het omgekeerde in IJsland. Volgens mij heb je aan kleding niets meer in de tassen zitten maar alles om je lijf. Slapen jullie ook in thermo ondergoed en met mutsen op. Ik hoop dat het landschap dat jullie zien veel goed maakt. Ik heb diep respect voor jullie doorzettingsvermogen. En boek maar vaker zo'n hostelletje voor de nacht. Lieve fietsvrienden, zet m op!๐Ÿ˜˜

Hedwig 2018-06-23 08:33:22

Mooi om te heuren dat je in elk geval ain warme en oetgesloapen nacht himmen had, altied mooi met nomen. Dai regenpot is nait zo mooi, kommen vast nog betere doagen. Joen kinder en klaainkinder proaten loater vast nog voak over joen belevenissen op de fiets Zo worren je nait vergeten. Wie loaten ons verassen van wat je de komende tied nog allemoal beleven. Moi

Harm Jan Ariesson 2018-06-23 09:17:57

Fietsende enthousiastelingen zijn jullie! Iedere dag opnieuw het stuur weer vastgepakt en door de barbaarse wereld trekkend. Zelfs niet opgeven als anderen je niet op de beschadigde weg willen zien! Lekker doortrappen maar! En dan โ€˜s avonds na alle โ€˜reisgenotโ€™ iedere keer ook nog een uitgebreid verslag voor ons schrijven met boeiende details waar een ander aan voorbij kijkt! Petje af!

Petra 2018-06-23 09:31:15

Jammer dat het weer zo tegenzit. Al lezende denk ik dat IJSland geen plek is om met je tent op vakantie te gaan, maar goed er zullen vast ook goeie perioden tussen zitten. Toch maar doorzetten lijkt mij. Er zit wel veel variatie in jullie tochten, veel plezier verder. Ik kijk al weer uit naar het volgende verslag.

Piet uit Koog aan de Zaan 2018-06-23 09:52:36

Die brievenbus(gleuf) gaat er zeker voor om te kijken of de w c bezet is.๐Ÿ˜› Petje ๐Ÿ‘’ af voor jullie ! Veel ๐Ÿšดโ€โ™‚๏ธ๐Ÿšดโ€โ™€๏ธ plezier.

Annemarie Bernardusdottir 2018-06-23 10:11:26

Wat maken jullie wat mee, jammer van het weer, er komen vast nog wel mooiere dagen.Hier hadden we ook twee herfstdagen.Knap wat jullie presteren. Dat van die brievenbus, ik hoop dat die een beetje luchtdicht is. ๐Ÿ‘๐ŸŒ‚๐Ÿšดโ€โ™€๏ธ๐Ÿ”‹๐ŸŽค

Mieke en Aldert 2018-06-23 20:40:02
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.