Kattegat nr 8 alweer

Denemarken,

Vandaag stond in het teken van een dagje uit naar Kopenhagen met de trein.
Dat is gemakkelijk , je zit niet met parkeren en je bent er zo.
Vanmorgen op het Station van Ishoy was er een bereidwillig meisje wat ons even hielp met het kopen van de kaartjes uit de automaat. De aanduiding van een "retour" zoals wij in Nederland kennen, dat kennen ze hier niet. Ze zei dat wanneer je een dagkaart neemt, je in Kopenhagen met alle vervoer, dus bus, metro of trein kunt. Nou, dat hebben we gedaan. Op het station aangekomen eerst naar de Tourist information voor een stadskaart met de metrolijnen erop. Daarna een flesje desinfectans gekocht omdat Corona nog steeds rondwaaart (ons flesje lag nog in de tent helaas). Voor we iets eten eerst even de handen ontsmetten. Vervolgens met de metro eerst maar naar de beroemde zeemeermin van Kopenhagen. Eerlijk gezegd, een beetje een ondermaats dingetje, ik dacht dat hij groter zou zijn. Ze is nog geen anderhalve meter hoog. Samen met drommen toeristen overal vandaan, naar dat ene meisje wat al zoveel op de foto gekomen is, dat die van ons er ook nog wel bij kon.
Gelukkig was er een buschauffeur die zijn kudde schapen bij elkaar riep. Toen was er weer ruimte om het standbeeldje te aanschouwen. Een foto is dan vlug gemaakt voordat er weer nieuwe hordes toeristen aan komen. Zo, dat hadden we gehad. Vervolgens gingen we naar het wisselen van de wacht bij het koninklijk paleis. We waren net op tijd, maar het stelde niet zo veel voor. We hebben het ook weleens in Londen gezien, dat is wat meer spectactulair. Maar de toeristen vonden het heel mooi.
Verder hebben we de highlights gezien die je verplicht moet zien als je in Kopenhagen bent. Zie de foto's.
We waren nog in een chique winkelstraat met zaken als Louis Vuitton, Prada, Chanel etc. Jammer voor Ineke, maar helaas laat mijn loon geen aankoop in deze zaken toe.
Het weer was zonnig/bewolkt, wel koud en veel wind, maar van tijd tot tijd kon je prima foto's maken.
De terugreis lukte ook prima, en vlakbij het station nog een burgertje verorberd.
Morgen gaan we de fietsroute nr 9 pakken richting Helsingor, en dan met de boot over naar Zweden.

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

De kleuren van de gebouwen lijken wel enigszins op die in Suriname. Verder lijkt het mij een beetje saaie stad. Het is geen Amsterdam. Hebben jullie nog even koffie of thee gedronken bij het koningspaar? Toch wel aardig dat de dame bij de trein jullie behulpzaam was. Veel plezier alvast morgen richting Zweden.

Piet 2022-07-09 20:37:04

Jullie hebben kennelijk vele jaren niet in de Nederlandse bus of trein gezeten. Een retourtje kennen we allang niet meer. Kopenhagen is een mooie stad waar jullie veel zagen! Leuke foto’s. Hier in Duitsland dragen ook opvallend veel mensen nog een mondkapje. Goede nacht en een mooie dag morgen!

Petra 2022-07-09 20:41:48

Vandaag was dus een dag met de benen wagen (lopen).Hebben de fietsen even rust. Cultuur snuiven.Geen koffie/thee aangeboden gekregen ,van de Koningklijke familie? Zo te zien was het een droge dag. Komt jullie toe. Welterusten zometeen, en morgen weer vroeg op.

Annemarie 2022-07-09 21:56:57

Dat is ze dan, ergens op de achtergrond, de zeemeermin. Even een dagje cultureel bezig zijn, vast wennen. Je mist je fiets al gauw. En nu de oversteek maken. Alles waterdicht?

Claudia 2022-07-10 08:19:22

Ook Kopenhagen ken van joen bucketliest, ben vast mooier ploatsen mor dat komt vast nog wel. Dei zeemeermin is n beetje hetzulfde dus aans het vrouwtje van Stavoren, ook n mor lutje wiefke. Nog ain dag Denemarken en den op noar Zweden. vernuver joe wat. Moi

Harm Jan 2022-07-10 08:50:05

Hoi Ineke en Henk, Wat leuk met de trein de Stad in. Zo zie je en maak je veel mee met mooie ontmoetingen. Kopenhagen lijkt mij prachtig. Veel plezier en groetjes van Terschelling

Janneke P 2022-07-10 11:10:05

Geen dure aankopen vanwege jouw salaris Henk? In welk tijdperk leef jij? Ineke heeft toch zelf een vorstelijk salaris :) Leuk om jullie reis te volgen trouwens . Nog geen broodje knak gehad ?

Janneke 2022-07-10 17:28:01
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.