Dag6

IJsland,

Vanmorgen begon de dag met licht gespetter maar al spoedig werden wij dikke maatjes met onze regenpakken.
Die hebben we de hele dag aangehad.
Onze tocht voerde van de geisers van Geysir naar de watervallen van Gulfoss.
Deze liggen 12 km van elkaar dus was het niet meer dan logisch dat we daar ook heen fietsten, helaas zat het weer en de wind behoorlijk tegen .
Aangekomen bij de watervallen was het een voordeel om een regenpak aan te hebben want de nevel waaierde zo over ons heen, maar wat een spectaculair gezicht en dan te bedenken dat dat al eeuwen zo doorgaat. En waarschijnlijk nog wel een paar eeuwen.
Op weg naar Fludir, waar de enige supermarkt was van de regio, trok de wind en de regen nogal aan. Zodanig dat we met een gangetje van 8 km over de weg hobbelden want het eerste stuk was gravel.
Na uren zo geploeterd te hebben bereikten we eindelijk koud en doornat Fludir waar we onze voorraden konden aanvullen.
De camping lag er verzopen bij zodat we ternauwernood via booking.com de laatste kamer boekten bij een hostel .
Eindelijk droog en warm.
Volgens de hostel eigenaar was het in 130 jaar niet zo nat en koud geweest. De weg door het binnenland die wij graag wilden fietsen (schijnt de mooiste van IJsland te zijn) is helaas nog steeds niet opengesteld. Het was de afgelopen winter 2x zo koud als normaal geweest en door de kou nu smelt de sneeuw er ook niet zo snel . Vandaar. Kijk dat " geluk " hadden wij weer.
Morgen zou het volgens hem wat beter worden. Daar hopen we maar op.
Ik heb mijn wspr vrienden maar ingelicht dat wspr vanavond niet doorging.
In de hostel lag een menukaart met wat merkwaardige gerechten.

Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

IJsland op de fiets: een hele uitdaging! Jullie uithoudingsvermogen bij regen en kou wordt behoorlijk op de proef gesteld. Morgen hopelijk een betere dag wat het weer betreft. De foto’s tonen Ijsland zoals ik me dat voorstel. Veel plezier verder en eerst een goede nacht in het hostel.

Petra 2018-06-21 23:34:32

Wat n boudel ja met aal dai regen, hopelijk kommen der ook nog dreuge en zunnige doagen. Joa joa een mens ploetert wat oaf in zien leven. Moi

Harm Jan Ariesson 2018-06-22 08:37:30

Hallo Henk en Ineke Wat zijn jullie weer een avontuur aangegaan;mens en natuur.. Ijsland is zoals ik mij had voorgesteld:woest en ledig.....maar de natuur is prachtig! Een hele belevenis om het in het echt te zien denk ik. Ik hoop dat jullie idd nog wat mooie dagen (vooral warmer)gaan krijgen! Gaan jullie heel ijsland rond fietsen of een gedeelte? Groeten uit Leek

Truus 2018-06-22 09:45:49

Vooral het laatste, op de menukaart,geeft mij te denken ☹. Hoe is het met jullie "zitvlees " ? Ruitenwissers aan op de bril? Veel plezier.

Annemarie 2018-06-22 10:03:48

Verstandig om toch af en toe even toch even warm in een hostel te verblijven dan in de tent te moeten slapen. Hopelijk komt de zon nog weer te voorschijn en kunnen jullie de toch vervolgen. Veel plezier nog gewenst! Mooie foto's verder. :)

Bert 2018-06-22 11:01:46

Wat een bijzondere reis is dit we leven met jullie mee. Blij werd ik van de foto's, we konden jullie herkennen aan de regenpakken: Blauw is Henk en rose is Ineke. Grapje hoor. Nog vele dagen zon en lekkere temperaturen wensen we jullie toe voor de komende dagen. Liefs Harrie en Pieta

Harrie en Pieta Roeters 2018-06-22 11:44:10

Gait er wat om weg doar, watn woater, maar wel een machtig gezicht zo'n waterval, dan ben je als mens maar héél klein. Hebben jullie je nog aan de snót gewaagd? Hopelijk is het weer morgen beter. Groetjes Thalla

Thalla van der Burgh 2018-06-22 14:01:31

Geachte henk & ineke Blódmör, svid , hàkari , hardfiskur , äbrystir, flatkaka, hangikjôt ,rûgbraud ,lifrarpysia, kjotsupa, Eet smakelijk!!

gerlinda harmjansdôttir 2018-06-22 21:50:03
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.