Naar de Moezel

Duitsland, Bruttig-Fankel

Als we opstaan is het warm en de vogels laten zich weer van hun beste kant horen. Zien doen we ze niet maar dat het er veel zijn lijkt wel aan te nemen aan het gekwetter te horen.

Tegen 10 uur zijn alle huishoudelijke klussen weer achter de rug en kunnen we op pad. Ons doel is de Moezel en dan bij voorkeur in de buurt van Mesenich. We zijn sinds de jaren 80 meerdere keren in Mesenich en omgeving geweest en we wilden graag bij de lokale slager inkopen gaan doen. Wij wisten hoe goed hij was maar zijn slagerij is opgeheven blijkt uit de info op internet. We zijn nog maar net weg of de TomTom houdt er weer mee op maar start gelijk weer op. Maar de onderbrekingen worden niet alleen frequenter, ze duren ook langer en dan meestal op de momenten dat je de informatie echt net nodig hebt. Ik zoek weer een veilige plek om te stoppen en schakel maar weer over naar Google Maps. Ook die laat steken vallen en met wat omwegen komen we toch aan bij de Moezel.

De geplande camperplaats in Briedern lijkt wel uitgestorven, 2 campers en wat bouwvoertuigen maken het niet aantrekkelijk genoeg om daar te overnachten. We kijken even in de app en de keuze valt op een camperplaats bij een wijnboer in Ernst. Ik programmeer deze keer Waze maar eens en die leidt ons zonder problemen naar de plek voor de overnachting. We vinden een plekje waar we met de luifel wat schaduw kunnen creëren, en dat is hard nodig. Het is 30 graden en bijna windstil.

Het is hoog tijd voor water, een boterham en even uitrusten. Daarna lopen we een stukje door het dorp dat 2 bronnen van inkomsten heeft, wijn en toeristen. Er is zelfs een automaat waar je, net als in Frankrijk met stokbrood , je noodzakelijke inkopen kunt halen. Alleen is het hier wijn. Straks gaan wij helpen door even wat te proeven en misschien ook te kopen.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Wat zit er in het bakje van Maxi nu jullie in de wijnstreek zijn??😂😜

Kim 2023-06-20 15:51:41

Maar in Ernst zit ook een uitgebreide slager! (Met camperplaats 😅)

Nick 2023-06-20 19:24:06
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.