Naar Duitsland

Duitsland, Bad Bergzabern

We waren vroeg wakker vanmorgen. Blijkbaar moest er geoefend worden met het luiden van de kerkklokken om 06.00 uur!! Geen idee waarom 5 minuten lang alle klokken zo hard mogelijk geluid moesten worden, maar wakker werden we er wel van. Daarna kwam de ochtendspits op gang voor wat aanvullend geluid.

Rond een uur of 10 gaan we op pad richting Duitsland. Al snel veranderd het landschap en worden de uitgestrekte wijnvelden vervangen door “gewone akkerbouw”. Ook is het een stuk vlakker dan het deel van de Elzas waar we de laatste dagen doorheen zijn gereden.
We toeren rustig door Frankrijk en hopen een tankstation tegen te komen maar het lijkt er op dat ze hier rijden op lucht want we zien er geen één.

We rijden door wat kleine dorpjes over smalle wegen en plots staat er een bord dat we in Duitsland zijn. Ook goed, dan tanken we daar wel. Het is opvallend hoe snel hier de wijnaanplant weer verschijnt. Grote percelen met wijnranken en grote trossen druiven. Dat belooft weer veel goeds. Als we het bord naar Bad Bergzabern zien komen herinneringen uit eerdere reizen al snel weer bovendrijven. We hebben daar al een goede wijn gekocht en ontzettend lekker ijs gegeten! We kijken elkaar kort aan en de reis gaat vandaag dus naar Bad Bergzabern want zin in goed ijs hebben we wel. Sandra zoekt ondertussen op de camperapp naar een plekje om te overnachten. We hebben al eens in het dorp zelf gestaan maar we willen wat anders. Ze vindt een wijnboer die ook een camperplaats heeft en dat moet het worden voor vandaag.
We herprogrammeren de TomTom en ik prik op goed geluk de lokatie van de fabriek die het ijs maakt.

Een goed half kwartiertje later zien we ijssalon bij de fabriek en we kunnen de camper makkelijk parkeren. Ik ga naar binnen, mondkapje op (zucht, wat een kl...dingen) en kies voor ons beiden een flinke ijs. Maxi wacht geduldig tot het ijs op is en het uiterste puntje van het hoorntje valt. Het raakt de grond niet, en Maxi slikt verheerlijkt. Ik weet dat het niet goed is, maar ach, het is vakantie.

Na het genot van het ijs rijden we nog een minuut of 10 voor we de camperplaats bij Weingut Hitziger (code 2965) vinden. Het is al goed gevuld met campers maar wij kunnen nog een goed plekje vinden.

Na een minimale lunch, we hebben al flink wat calorieën binnen met het ijs, lopen we naar het dorp. De slager vinden we ook en kunnen een paar echte kotletts (echte dikke karbonades) en een fleischwurst mit knoblauch. We wandelen de hoofdstraat door en zien na verloop van tijd de ingang van het kurpark. En ja hoor, er zit een eiscafe! We kunnen ons niet inhouden en bestellen allebei een coupe met veel fruit, omdat het zo gezond is!

Terug bij de camperplaats besluiten we rond half vijf een kleine proeverij te doen. We kiezen 3 witte en 3 rode wijnen om te proeven. Ze zijn allemaal lekker, maar een paar toch net meer onze smaak! We kopen een paar doosjes en een extra fles voor bij het diner.
Sandra serveert vanavond een mooie salade met daarbij een biefstuk van t schaap. En zoals meestal smaakt t weer voortreffelijk! De wijn blijkt goed te passen bij het vlees. Fijn dat we nog iets hebben om mee naar huis te nemen.

Verder vanavond uitbuiken en genieten van het uitzicht.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Mag ik het even samenvatten ? 1. Tanken in Duitsland is goedkoper 2. Ijs eten 3. Het op het tanken gespaarde geld ging op aan goed vlees 4. Ijs eten 5. De winst van het vlees ging naar de lekkere wijn 6. Wat er over bleef was om te genieten. Kortom: ik ben blij dat we die hulpveren er onder hebben gezet!😂👍😋

Nick 2020-09-03 19:38:21

Hahaha mooie samenvatting van Nick!

Simone 2020-09-03 21:49:13

En die kotletts ???

Margriet 2020-09-04 00:35:18
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.