Weer een stukje verder

Duitsland, Berching

Het was een luidruchtige nacht, donder en bliksem en heel veel water. Tegen achten is het droog en ik neem Maxi even mee voor een blokje om.

Na het ontbijt ruimen we wat op en lopen we met Maxi nog even de andere kant op van de camperplaats. We zijn verrast door een fraai stukje natuur. Een klein stuwmeertje en veel groen.

We gaan weer op weg en via mooie wegen en een omleiding komen we in de volgende overnachtingsplaats, Berching aan het Donau-Main kanaal. Als we aankomen staan er maar een paar campers, binnen een uur is de plaats vol. En ja hoor, al weer is het is een heel mooi stadje met een muur er om heen. We lopen een deel van de stadsmuur die toegankelijk is (met Maxi) je moet wel je hoofd intrekken, anders krijg je koppijn door de balken. Aan het eind van muur is er een trap die wat minder makkelijk beloopbaar is maar we krijgen Maxi er wel mee naar beneden.

Beneden aangekomen gaan we naar de Backerei-Konditorei en kopen wat lekkers voor vanavond bij de koffie. Keus genoeg uit de mooie taarten die er staan. Na de wandeling scheiden onze activiteiten, een tukkie of een extra wandeling door het dorp met een bezoek aan een flinke Edeka.

Voor het eten nog even buiten zitten in de laatste zonnestralen. Maxi wordt toegesproken door de Duitse buurman en kijkt alsof ze water ziet branden....

Na het eten nog een wandeling langs het kanaal. Maxi kan en mag hier los en daar maakt ze gebruik van. De koffie en de taart smaken uitstekend. Conclusie van vandaag : alweer een topdag.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.