Een dagje Almkerk en omgeving

Nederland, Altena

Het zonnetje is al vroeg op en het gras is nat van de dauw. Na een eerste rondje met Maxi maken we een lekker ontbijtje met de cadeau eieren van het landgoed. Ze smaken heerlijk.
Echte vrij rondlopende kippen, als er geen Maxi in de buurt zou zijn zouden ze nog wel even binnen in de camper willen neuzen.

Tegen half elf pakken we de fiets en starten met een mooi rondje in de omgeving. We komen net als gisteren door Woudrichem en kort daarna gaan we met het fietsweer over. De veerman hoopt dat Corona snel verdwenen is want hij vindt het helemaal niets dat hij steeds politie agentje moet spelen. Er mogen maar een beperkt aantal passagiers en fietsen mee en dat zorgt nogal eens voor problemen. We passeren slot Loevestein. Dit slot bezochten we een paar jaar eerder toen we in Gorinchem waren. Na slot Loevestein komen we langs een ondiepe plas waar een aantal lepelaars staan te foerageren. Voor een foto iets dichterbij loop ik door een landje waar de kikkers net voor mijn schoenen weg schieten.

Het is heerlijk rustig onderweg en zon en wolken wisselen elkaar af. We fietsen door mooie natuur en kleine plaatsjes.

Aan het einde van de rit stoppen we nog even in Almkerk voor een bezoek aan de bakker. Ze warmen daar nog even een saucijzenbroodje en een kaasbroodje voor ons op. Heerlijk. Met een paar verse broodjes in de fietstas rijden we terug naar het landgoed. Lekker buiten lunchen, wandelen met Maxi, lezen, wat wil een mens nog meer.

Het was ook vandaag weer een fijne dag met heel veel frisse lucht en beweging. En wat een heerlijke camperplaats is dit. Hier komen we zeker nog wel eens terug.

Morgen rijden we huiswaarts.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Super 👍😎

Marcel 2020-09-10 21:35:13
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.