Groen, groener, groenst en ook veel blauw

Nederland, Leeuwarden

Vandaag staat er weer een mooie fietsroute op het programma.

We nemen de kleine koelbox mee. Koelelement uit het vriesvakje erbij en vooral veel water. We fietsen door schitterende polders, kleine dorpen met mooie hoeves en mooie nieuwe woningen.
In Burgum strijken we op een terrasje neer voor een heerlijke cappuccino en zonder er om te hoeven vragen wordt er een bak water voor Max neergezet. Ze slobbert het water er met plezier uit!

Na de pauze vervolgen we de rit door nog meer mooie dorpen en recreatiegebieden met veel water. Er wordt volop gebruik van gemaakt en we zien dat iedereen afstand houdt.

Zo af en toe loont het ook de moeite om omhoog te kijken. Twee straaljagers maken een mooie tekening in de lucht, het komt niet uit op een foto, maar wij zagen het wel.

Het laatste stukje van de tocht voert ons door een paar mooie nieuwbouwwijken van Leeuwarden. Afwisselende bouw met veel water. De laatste nieuwbouwwijk waar we door rijden is echt heel leuk met hypermoderne bouwsels.

Het was weer een mooie rit.

Op de camperplaats doen we wat huishoudelijke klusjes. De voorruit krijgt een poetsbeurt en dan ook gelijk de vogelpoep op de zijkant maar weggehaald.
We zien in de Dokkumer Ee nog een mooi groot schip langzaam voorbij glijden. Friesland is bij uitstek een gebied om zo vakantie te vieren.

We genieten van de rust, de zon en warmte en zijn blij met de wind.

Na de avondmaaltijd lopen we met Maxi een rondje langs de Dokkumer Ee en door Lekkum. Aan de Ee liggen kleine bootjes en de jeugd vind er een plekje om samen te komen. Het gemaaide gras op de weilanden geeft een mooi patroon van niet helemaal gelijke lijnen.

Morgen gaan we weer verder, een stukje richting Groningen.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Lekkum. Staat genoteerd. Over een week of 4. Ik neem aan dat Koos de weg dan nog weet!

Nick 2020-06-24 22:23:32

Het klinkt als een heerlijk ontspannen tijd!

Simone 2020-06-24 23:07:23
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.