Van Pedrouzo naar Santiago de Compostela, 21 km

Spanje, Santiago de Compostella

Voor het ontbijt moesten we weer naar de buren. Op zich niet zo erg, het was op de route en heel dichtbij. Kwamen we daar aan , was de tent gesloten.
We hadden eigenlijk geen zin om op zoek te gaan naar wat anders, een stuk lopen en niet weten of er iets open is.
Na kort overleg om 07.45 uur het donkere bos ingelopen. De maan gaf aardig wat licht, maar in het bos heb je daar niet zo veel aan.
Wel leuk om samen in het donker te beginnen.
Niet al te lang hoeven lopen om iets te kunnen eten. Jammer dat we daar buiten moesten zitten. Een beetje koud.
Lopen we verder, is er na een paar minuten een tentje waar je wel binnen kunt zitten.
Ik denk dat we het mooiste gedeelte van de route in het donker hebben gelopen. Daarna wordt de omgeving wat saai.
Wel grappig dat we een omweg moesten maken, het vliegveld licht op de route. Daar moet je dus omheen.
Niet alleen voor de koffie, maar ook ivm toilet stops (Cindy) een paar keer een tentje opgezocht. Ik heb het idee dat er nu meer mogelijkheden waren om ergens te gaan zitten als drie jaar geleden.
Ook natuurlijk de benodigde stempels gescoord.
Bij Monto-do-Gozo komt Santiago in zicht. Het was mooi helder weer, dan is de kathedraal duidelijk te zien.
Ik kan er niets aan doen, maar ik werd daar behoorlijk emotioneel van. Dan besef je hoe dichtbij je bent.
Het was daarna echter best nog een stukkie lopen.
Maar dan, eindelijk sta je op het plein voor de kathedraal. Ik kan en wil ook eigenlijk niet beschrijven wat er toen door me heen is gegaan. Wel een paar zakdoekjes nodig gehad. Was wel erg blij dat Cindy bij me was.
Natuurlijk een tijdje op het plein gezeten om alles op ons in te laten werken. Er is dan ook contact met andere pelgrims. Mooi hoor.
Na verloop van tijd het plein verlaten en naar het pelgrims kantoor gegaan om mijn geloofsbrief (compostela) op te halen. Alles netjes in een mooie koker mee gekregen.
Daarna allebei ons hotel opgezocht. Niet alleen de spullen wegleggen, maar ook ff rust. Momentje voor mezelf.
Straks om 19.00 uur naar de pelgrimsmis in de kathedraal. Daar hebben we speciaal een uitnodiging voor gekregen. Dat vond ik ook bijzonder.
Ik kan het nog niet goed bevatten, maar ik ben dus nu gewoon in Santiago aangekomen.

Ik blijf hier een paar dagen en ga zaterdag naar Muxia lopen.
Ik denk dat ik dan dinsdag hier weer terug ben.
Hoe ik naar huis ga weet ik nog niet. Het vliegtuig lijkt het meest voor de hand te liggen, maar ik denk dat ik voor de bus of de trein kies. Ik wil ff de tijd nemen om het allemaal te laten bezinken.
Ik sluit mijn blog nog niet af. Ik wil jullie nog laten weten hoe de weg naar Muxia verloopt en ik zal natuurlijk laten weten wanneer ik weer thuis kom.
Of het een dagelijks verhaal wordt weet ik nog niet, maar dat merken jullie wel.
Het belangrijkste is achter de rug. Ik ben in Santiago.
Laat ik alvast maar aangegeven dat ik jullie volgers heel erg wil bedanken voor de reacties. Jullie gaven aan het leuk te vinden om mij te volgen, nou ik vond het eigenlijk heel bijzonder dat jullie mij wilden volgen. Wat vond ik het fijn om jullie reacties te lezen. Heeft mij veel steun gegeven.
Ook wil ik alvast mijn dank uitspreken voor de donaties voor het Praethuys. Wat gaaf dat door jullie ik iets terug heb kunnen doen voor de organisatie waar ik veel steun van heb gekregen toen ik dat nodig had.
Tot slot natuurlijk, het thuisfront. Zonder hun steun had ik het waarschijnlijk niet gered. Elke dag een hart onder de riem, elke dag het weerbericht in de streek waar ik was en elke dag aangegeven hoe trots ze op mij zijn. Terwijl ik weet dat ze me erg hebben gemist.
Nou ik ben natuurlijk ook apetrots op hun en wil ook wel bekennen dat ik ze erg heb gemist.
Groetjes uit Santiago.

Geschreven door

Al 49 reacties bij dit reisverslag

Van harte gefeliciteerd Nico met deze onvoorstelbare prestatie 👏👌!! Veel plezier met het vervolg! We zijn nog niet van je af!!

Ronald en Trudy 2021-10-27 18:47:14

TROTS TROTS en nog eens TROTS. Wat een mooie prestatie Nico❣️❣️. Geniet met volle teugen. Xxx

Paul en Daan 2021-10-27 18:48:13

Prachtig verhaal weer! Ik laat mijn hersentjes al een beetje kraken over een mooie layout, maar daar hebben we het wel over als je weer in het land bent.

Richard Keijzer 2021-10-27 18:49:08

Gefeliciteerd met het behalen van deze prestatie moest ook even een traantje laten bij het lezen van jou stuk wat mag jij trots op je zelf zijn en gelukkig stop je nog niet met schrijven kijk er elke dag nasr uit om het te lezen en mee te leven. Geniet een paar dagen van je welverdiende rust en succes met je wandeling naar Muxia nog maals gefeliciteerd liefs Bregit

Bregit 2021-10-27 18:51:42

Lieve Nico, Gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!!! Ik wens jou nog een een paar mooie dagen en een goede reis weer terug naar huis. IK zal je verslagen missen. Lieve groeten Marga

Marga Siesling 2021-10-27 18:54:42

In een woord: FANTASTISCH!!! Liefs😘

Mia Straasheijm-Groenenboom 2021-10-27 18:57:35

Beste Nico.Hartelijk gefeliciteerd met deze bijna bovenmenselijke prestatie 🎊🎊🎉🎉💐💐🙏🙏🥂🥂 Ongelooflijk wat een moed en kracht om deze missie te volbrengen. En je emoties zijn heel begrijpelijk,fijn dat Cindy bij je is.Geniet van de dagen in Santiago.We horen wel weer als je naar Muxia wandelt. Lieve groetjes Riet en Tjalling

Riet en Tjalling 2021-10-27 19:07:03

Wat een kanjer ben jij Dit vergeten we nooit meer wat jij hebt gepresteerd . Nu nog even naar Muxia doe rustig aan en tot gauw , groeten aan Cindy . dikke kus xx

Anneke en Jaap. 2021-10-27 19:14:56

Gefeliciteerd Nico !!! Wat fijn dat we zo met je mee mochten leven. We keken er elke avond naar uit. Daarom... houd je ons nog een tijdje op de hoogte??

Jaap en Josta 2021-10-27 19:16:27

Een hele dikke proficiat en respect dat je dit volbracht hebt! Petje af Nico. Ik hoop dat deze lange wandeltocht gebracht heeft wat je je ervan voorgesteld had. Ik neem via de mail nog contact met je op in de komende weken. Eerst maar lekker uitrusten en alles laten bezinken en een plaats geven. Een groet, Rob.

Rob 2021-10-27 19:20:14

Ontzettend diepe buiging voor u. Met veel respect en bewondering uw blog en foto's gevolgd over deze bijzondere reis. Wens u nog fijne dagen en een goede terugreis. Hoop dat u voldoening heeft kunnen vinden in dit avontuur. Proost met een heerlijk biertje.

Manuela 2021-10-27 19:21:18

Beste Nico van harte gefeliciteerd met dit behaalde succes en wat fijn dat je dit samen met Cindy kunt beleven Wij wensen je toe dat vanavond de botafumeiro voor jou door de kathedraal zwaait zodat jullie met wierook worden ingezegend. Geniet van het gebeuren en geniet ook een beetje van de rust. Een lieve groet van Jopie en Bert

Jopie en Bert 2021-10-27 19:29:30

Gefeliciteerd Nico. Ben je zomaar ( en eindelijk) in Santiago de Compostella!! Supertrots ben ik op je KANJER!! Wat heb ik genoten van je verslagen en foto's . Ik kan mij voorstellen dat het nu allemaal even moet bezinken..neem de tijd..het was allemaal nogal wat. Op dit moment ben je bij de Pelgrims mis..Dat is zeker weten een emotioneel gebeuren. ..met elkaar danken en vieren dat het gelukt is! Daarna een lekker/ feestelijk drankje..en fijn slapen. Je hebt nog een paar dagen om je wandeling naar Muxia voor te bereiden. Maar nu: geniet van en met elkaar op deze bijzondere dag.💐 Lieve groet, Ria Juffermans 👋

Ria Juffermans 2021-10-27 19:29:36

Wat moet dat een fijn gevoel zijn om op je eind bestemming te komen En dan met Cindy er bij klasse hoor Cindy schreef dat ze al gebroken was na twee dagen zo zie je de oudjes doen het nog goed Gefeliciteerd en neem nu lekker even je rust Dat is wel verdiend We blijven je volgen tot je weer in Alkmaar gearriveerd ben

Frits en Nel 2021-10-27 19:30:30

Kippenvel tijdens het lezen van je laatste wandeling tot de kathedraal, fantastisch wat je hebt gepresenteerd! Ik zal je verhalen missen. Groetjes van ons 2tjes.

Jan Poes 2021-10-27 19:33:17

Van Harte Gefeliciteerd met deze prestatie je hebt het toch maar gedaan geweldig. Het laatste stuk samen met Cindy .Fijne dagen in Santiago geniet er maar lekker van en dan op weg naar naar Muxia. We blijven je volgen .vast een goeie terug reis slaap lekker liefs van ons. GERM EN Anneke.

Anneke en GERM 2021-10-27 19:35:13

Knap hoor en gefeliciteerd.

Dick en Ria 2021-10-27 19:36:07

Van harte geluk gewenst met het bereiken van de kathedraal in Santiago. Mooi om te lezen hoe dat dat is en voelt. Ik ga de dagelijkse verslagen zeker missen, én de foto’s! Zo prachtig steeds weer. Bedankt voor het mogen meelezen en meebeleven. Alle goeds!

Palmyre Oomen 2021-10-27 19:44:39

You did it! Trots! Wat een prestatie en wat een belevenis , bedankt voor het meelezen van je prachtige verhalen tijdens je tocht😘

Frank en Yvette 2021-10-27 19:57:20

Gefeliciteerd Nico! Wat bijzonder om te lezen dat je bent aangekomen in Santiago. Een mooie prestatie!

Karin Swinkels 2021-10-27 20:03:17

Je hebt het gehaald.Gefeliciteerd met deze prestatie,petje af. We zullen je mooie verhalen en foto's missen. Nu eerst maar wat uitrusten en dan voorbereiden op je terugkeer naar Alkmaar. Nog een paar fijne dagen met Cindy. Groeten van Alie en Gerrit

gerrit en alie 2021-10-27 20:04:03

Van harte gefeliciteerd met deze fantastische prestatie. En dat samen beleven met Cindy maakt het af. Geniet er maar van. En ook van de komende dagen. Tot gauw in De Blauwe Reiger. 💋💋💋

Lenie en Jan 2021-10-27 20:05:06

Wat een prestatie Nico! Gefeliciteerd met het behalen van jouw doel 🙏 Dank ook voor de dagelijkse verslagen die we hebben verslonden ☺️ Laat het nu dus allemaal even bezinken en geniet, samen met Cindy, van de achter je liggende maanden 🙏👌☺️

Betty 2021-10-27 20:08:01

Heeeeel bijzonder!! Gefeliciteerd! Einddoel bereikt!

Hannie en Jaap 2021-10-27 20:10:49

Ontroerend Nico... Zo meegeleefd met jouw wel en wee Dikke kus van mij, Marian Zwaan Egmond aan Zee

Marian Zwaan 2021-10-27 20:12:49

Heel hartelijke dank dat ik mee mocht lezen en beleven. Ik ben erg onder de indruk van jouw prestatie en van harte gefeliciteerd. Graag wil ik nog een donatie doen voor Praethuys maar op welke kan ik dat doen.

Ike 2021-10-27 20:15:22

Een diepe diepe buiging vanuit Heerhugowaard. Onvoorstelbaar...wat een prestatie! Wij zijn onder de indruk! Nu lekker genieten, bijkomen en aansterken. En dan ook nog naar Muxia! Vanwaar deze extra reis? Wij zijn geen kenner....nog nooit van Muxia gehoord, al is de ligging iig al prachtig aan zee.

Esther (KSV) 2021-10-27 20:16:05

Beste Nico, een hele diepe buiging. Ik heb veel respect voor jou hoe jij die lange tocht volbracht hebt. Het is mij overduidelijk dat er onderweg genoeg momenten waren van ongemak, tegenslag ed. Je zette door. Knap hoor. Dat er wat tranen stroomden voor de kathedraal, dat siert je. Ik hoorde net van de administratie van ons huis dat er weer 205 euro is bijgeschreven. Dat brengt de teller op 1685,-!!. Dank, heel veel dank. We zoeken over een tijdje contact met je om je persoonlijk te bedanken. Nu eerst afkicken.

Kees van Straaten, Praethuys 2021-10-27 20:19:10

Wat geweldig Nico! Ik ben er stil van.. Geniet na van je reis, de aankomst en de stad! X

Monique 2021-10-27 20:20:40

Hoe mooi is dat! Samen met Cindy over de streep. Alle emoties komen nu los. Drie maanden lang alleen lopen, lopen, lopen. Je hebt het gehaald. Onvoorstelbaar. Groetjes aan Cindy en pas goed op jezelf.

gerard en fanny 2021-10-27 20:27:11

Beste Nico, je neemt een rugzak vol met herinneringen mee terug naar Nederland. En wat fijn dat je een paar daarvan met je kinderen hebt kunnen delen. Dat is iets dat zij ook altijd met zich mee kunnen dragen. Petje af voor je prestatie!

Jurjen 2021-10-27 20:32:05

Beste Nico, wat een reis! 3 maanden geleden begonnen en dan vandaag Santiago bereikt. Van harte gefeliciteerd! Je voeten hebben het gehouden… diep respect dat je deze tocht hebt volbracht. We hebben genoten van je verhalen en foto’s. Hartelijke groeten, Freek en Gabriella

Freek en Gabriella 2021-10-27 20:46:00

Lief broertje,Ik ben wel ontzettend trots op je hoor. Wat een geweldige prestatie. Je zult straks wel weer even moeten wennen aan Het “normale” leven. Maar voorlopig even genieten. Dikke knuffel.

Gre en Arthur 2021-10-27 21:07:47

Er was eens een pelgrim genaamd Nico, Die liep in zijn eentje de camino. Niets hield hem tegen Geen pleisters geen regen Vandaag bij zijn doel : Santiago Nico geweldig dat je voor de kathedraal staat. Ik heb grote bewondering voor jouw doorzettingsvermogen en energie. Je doet het gewoon!!! We zien je graag in ‘t Praethuys voor een warme. ontvangst. Tot gauw! Hartelijke groeten van Saskia

Saskia van ‘t Praethuys 2021-10-27 21:16:00

Wat ben je toch een klasse apart lief broertje!! Wat heb je deze reis toch heelgoed voorbereid en wat een doorzettingsvermogen dat je deze hebt volbracht!

Bert en Tiny 2021-10-27 21:24:24

Nico van harte gefeliciteerd,je hebt het gehaald Wat een prestatie!!! We hebben genoten van je blogs Op die manier beleef je de tocht mee Geniet van je verblijf in Santiago samen met je dochter Hartelijke groet van Dineke en Jan

Jan Mesu 2021-10-27 21:27:21

Eindelijk dan Nico, een ongelofelijke prestatie die je hebt verricht, en ook heel fijn dat je je emoties met Cindy hebt mogen delen. Geniet van deze paar dagen, voor jullie beiden een dikke pakkerd.

Tamara 2021-10-27 21:38:04

Topper ben je! Wat zal je moe en voldaan zijn. Gefeliciteerd en geniet nog even samen. Knuffel voor jou en knuffel voor Cindy.

Mariette 2021-10-27 22:02:38

Aan bovenstaande reacties heb ik weinig toe te voegen. Gefeliciteerd kanjer. We zijn ontzettend blij voor je, fijn dat je het gehaald hebt.

Gerard Oeljee 2021-10-27 22:07:20

Nico van harte gefeliciteerd, wat een presentatie!! HULDE! Ik heb genoten van je prachtige foto's en mooie verhalen, bedankt. Geniet van alles wat je nu samen met je dochter mag beleven.

Anna 2021-10-27 22:19:09

Lieve Nico, Het is heel knap wat je hebt gepresteerd. We zijn iedere dag met je meegelopen. Zo geweldig. Bedankt voor je mooie beschrijvingen van de reis. Liefs van Tineke en Peter.

Tineke Tak 2021-10-27 22:19:51

Jeetje, wat een mooie en lieve reacties allemaal! Uiteraard super trots op je… En dan alsof het niets is, ook nog”even” naar Muxia, de cooling down zullen we maar zeggen😉 Maar eerst even een paar dagen verdiende rust!! 😘

Marco 2021-10-27 22:56:00

Hihoe, van harte gefeliciteerd met het behalen van Santiago. Wat ontzettend goed van je. Ik hoop je vrijdag te kunnen knuffelen op het plein. Topper!

Margaretha 2021-10-28 07:28:57

Proficiat Nico wat een geweldige prestatie. We zullen je dagelijkse verhalen en geweldige foto’s missen. Geniet nog even van alles en verder een hele fijne terugreis. Groetjes van ons beide. Ad & Nel

Ad & Nel 2021-10-28 10:58:11

Wat was het speciaal om de laatste twee dagen met je mee te kunnen lopen. Wij als familie zijn zo ontzettend trots op je prestatie, zelf besef je het (nog) niet, ook niet als je hier op het plein door diverse mede pelgrims wordt aangesproken en gefeliciteerd. Iedereen is onder de indruk….en in het bijzonder degene waar je dit voor hebt gedaan! 🙏🏻💋❤️

Cindy 2021-10-28 13:57:13

Van harte gefeliciteerd Nico met deze geweldige prestatie, misschien wel wat laat maar toch echt gemeend. Helemaal gehaald ondanks je zere voetjes. Wij zijn enorm trots op je en wensen jou en Cindy nog een paar heerlijke dagen toe en weer fit naar Muxia en bedankt dat je ons met je prachtige foto’s en boeiende verhalen liet meebeleven met deze enorme tocht. Dikke kus en lieve groetjes van ons

Wim en Mary Welmers 2021-10-28 16:15:29

Beste Nico, Hartelijk gefeliciteerd met je enorme prestatie, het einddoel bereik! We hebben je elke dag gevolgd via je blog en Kees pakt er dan weer de atlas bij om te zien waar je bent. Rust maar lekker een een paar dagen uit, zodat je weer fit bent voor je extra wandeling. Groeten van Kees en Anneke

Anneke en Kees 2021-10-28 16:32:31

Hoi Nico, wat een geweldige prestatie heb je daar neergezet en wat kun je trots zijn op jezelf 🦶👏🤗😃 Ik hoop voor jou dat je contact kunt houden met de mensen die je hebt ontmoet want daar heb je toch een bond mee gekregen. Wat waren je foto’s mooi, toen we je eindelijk voldaan bij de kathedraal zagen. Leuk idee van je dochter om het laatste stuk samen met haar te lopen, zal toch ook voor jou heel bijzonder zijn geweest ⛰🕍🛌

Fieke van Dijck en Lyske 2021-10-29 11:15:42

Beetje verlaat, maar evenzo goed gefeliciteerd met het halen van de eindstreep. Wat een prestatie. Moge deze tocht brengen waar je het voor gedaan hebt. En je twijfelt tussen bus of trein. Overweeg je ook gewoon terug te lopen ?

mary en wim welmers 2021-10-30 17:53:10
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.