Van Ciruena naar Belorado, 30 km

Spanje, Belorado

Gister samen met Burt en Margarita in de refuge gegeten. Een redelijke maaltijd, maar met een sneltreinvaart geserveerd. Dit keer een menu zonder een wijntje.
Burt had zijn telefoon op straat laten vallen, gevolg een gebroken scherm, niets meer op te zien. Wel sneu, zonder telefoon is het best lastig om de Camino te lopen. Met mijn telefoon een paar berichtjes verstuurd en een kamer gereserveerd voor vandaag. Hopelijk kan hij in Burgos een nieuwe telefoon kopen of deze laten repareren.
Vannacht te goed geslapen. Ik had voor het eerst moeite om uit mijn bed te komen.
Na een goed ontbijt, met zelfs een gebakken ei erbij, om 08.15 uur vertrokken.
Burt en Margarita hadden geen gebruik gemaakt van het ontbijt en waren al iets eerder vertrokken.
In Santo-Domingo-de-la-Calzada zag ik ze weer. Margarita zat op een bankje, ze wilde een brief posten en was aan het kijken waar ze dat kon doen. Burt was aan het zoeken naar een adres om zijn telefoon te laten repareren. Dat is helaas voor hem niet gelukt.
Ik heb daar lekker mijn eerste bakkie koffie gescoord.
Een dorp verder, Granon, nog een keer gestopt om koffie te drinken. Burt en Martin (een Duitse jongen) zaten daar ook. Martin bleek Margaretha goed te kennen. Hij heeft een paar dagen samen met haar gelopen. Via de app ff de groeten aan haar gedaan.
De route van de Camino loopt al een paar dagen over de hoogvlakte van de Rioja Alta. In plaats van wijn wordt hier graan verbouwd. Hier begint de Tierra de Campes, de graanschuur van Spanje.
Omdat het graan natuurlijk al is geoogst is het nu een kale weidse omgeving. Het hoogte verschil vandaag was 270 meter stijgen en 190 meter dalen. Omdat het een glooiend landschap is zijn de stijgingen goed te doen.
Vandaag redelijk veel dorpjes op de route. Toch was het al 13.00 uur geweest voor ik een tentje vond om iets te eten.
Dat was in Viloria-de-Rioja. Bijzonder vond ik dat ik zelf maar moest bepalen wat ik wilde geven.
Ook wel bijzonder vond ik dat er een auto bij mij stopte om mij een flesje water te geven.
Vlak voor Belorado kwam ik Burt weer tegen. Het laatste stukje samen gelopen.
Vandaag goed weer gehad. Bij vertrek vond ik het echt fris. Ik had zelf ff kouwe handen.
Als de zon dan doorbreekt wordt het snel warmer en kan de jas weer worden opgeborgen.
Ik heb vandaag ook weer een eigen kamer. Soms heeft een refuge ook een paar kamers voor één of twee personen. Ik heb nu een eenpersoons kamer voor €15,- Helaas geen diner en ontbijt.
Ik heb mijn biertje al gedronken. Gelijk gekeken waar ik straks wat kan eten.
Gevonden. Ik heb lekker gegeten, een pelgrims menu voor € 11,50.
Het was daar trouwens wel een gezellige boel, de hele groep Italianen zat er lekker aan de wijn. Ik denk dat er wel 10 lege flessen op tafel stonden.
Weer een dag voorbij. Vandaag weer ruim 30 km. Morgen maar weer wat minder, ik vind 30 op dit moment eigenlijk iets te veel. Begin een beetje moe te worden denk ik.
Misschien moet ik een rustdag inplannen in Burgos. Een keertje uitslapen lijkt mij wel lekker.
Morgen in ieder geval weer iets gevonden om te slapen.

Geschreven door

Al 9 reacties bij dit reisverslag

Hoi Camino.Heel goed plan om een rustdag in te plannen in Burgos.Wij zeggen!! gewoon doen man heb je wel verdiend. Groetjes vanuit ,,de blauwe reiger,,( de galerijen hier worden prachtig).

Riet en Tjalling 2021-10-04 20:54:29

Hallo Nico, Wat een prachtige foto's van die geschoren graanvelden. En ja, meer dan 2000 km gelopen! Goed dat je met andere pelgrims apart en soms met elkaar loop. Nou dat dagje rust is je zeker gegund, doen! En die gastvrijheid die je overal treft. Hartelijke groet,

Jan Brinkman 2021-10-04 21:03:13

Wat een vergezichten!! Mooi plaatjes gescoord hoor! 30 km gelopen.. niet gek hoor dat je vermoeider wordt. Wat sneu voor Burt dat zijn telefoon kapot is zeg! Het is te hopen dat er een oplossing voor hem is.. Nu Borgus in zicht is neem dan lekker een dagje rust, je lichaam verdient dat je weer een keer lekker uitslaapt! Wel lekker gegeten voor een super bedrag😋👌Morgen al iets minder km ook dat is vast heel fijn! Slaap lekker en morgen veel succes! Groetjes Tiny en Bert 🙏😘

Tiny 2021-10-04 21:19:46

Wat een prachtige foto’s Nico! En wat goed te horen dat je zo goed geslapen had en zelfs je bed niet uit kon komen! Morgen gelukkig wat minder kilometers…. Een rustdag in Burgos zou wel heel lekker voor je zijn! Slaaplekker voor straks, helaas geen ontbijtje erbij hopelijk is er een bakkertje in de buurt voor een broodje….. Dikke knuffel van ons, Marco en Tess en Chantal.

Marco en Chantal 2021-10-04 22:11:33

Hoi Nico, Je blijft maar doorgaan.....ouwe reus..!! Een dagje rust is je gegund en waarschijnlijk ook heilzaam voor je gestel....en aub niet van die alternatieve routes lopen zoals Margaretha en haar compagnons vandaag deden. Zo spannend hoef jij het niet te maken....Succes morgen..!

Henk 2021-10-04 22:29:05

Het zoeken naar eet en slaap adresjes gaat je goed af Nico. Tòp dat het weer gelukt is en wat lief dat je een flesje water kreeg van een passerende auto. Vandaag dertig kilometer?? Pff.. geen gek idee om een dagje over te slaan..effies bijkomen..rustig aan. Vandaag een kamer voor jezelf..dus lekker slapen..morgen "ergens" een ontbijtje scoren... Denk om jezelf..niks MOET..je bepaald het zelf. Succes..Ria Juffermans 🍀

Ria Juffermans 2021-10-04 22:55:55

Wat schrijf je toch mooie berichten elke dag Nico en wat zet je er steeds weer mooie foto’s bij. Eigenlijk is dat alleen al een dagtaak, maar jij loopt er gelijktijdig ook nog eventjes meer dan nu al 2000 kilometers bij! Je komt, ook al is dat helemaal niet jouw doel, nog terecht in het guinness world records 2021 🥇Topper 💪

Betty 2021-10-04 23:45:44

Beste Nico, via Facebookmeldingen van ‘t Praethuys zag ik jouw actie voorbij komen. Wat een onderneming zeg! 3 maanden wandelen! Ik maak een diepe buiging voor je. Ik werk als vrijwilligster bij ‘t Praethuys dus wil ik je nu ook alvast bedanken voor het feit dat je voor ons huis aan het lopen bent. Heel veel succes en wellicht tot ziens in ‘t Praethuys. Gr Miriam

Miriam Kalshoven 2021-10-05 11:17:57

Ik zei al ; Die rustdag had je beter in de wijnstreek kunnen doen, druiven plukken, met je blote voeten druiven uitpersen, zijn ze weer als nieuw, je voeten dan, en 's-avonds aan de wijn. En niet de wijn waar jij met je gehavende voeten in stond te stampen.

mary en wim welmers 2021-10-05 16:20:10
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.