Van Bazas naar Captieux, 21 km

Frankrijk, Captieux

Gisteravond dus samen gegeten bij een restaurant. Grappig er zaten redelijk veel mensen te eten en allemaal netjes in de kleren. Wij in ons wandel kloffie. Flavio in korte broek en ik met een gat in mijn broek. Je zag de mensen kijken.
Lekker gegeten en gekletst. Flavio gaat eerst een paar dagen naar Bordeaux en daarna naar San-Sebastián.
We houden contact omdat hij graag met mij de Camino naar Santiago wil afmaken.
Hij vind het fijn om alleen te lopen, maar ‘s avonds vind hij het leuk om te kletsen. Zo denk ik er ook over.
Ik vind het wel bijzonder dat hij het leuk vind om met mij (oude man) op te trekken. Er is toch een groot verschil in leeftijd. We kunnen in ieder geval gezellig kletsen.
Na het eten was ik ff de weg kwijt naar mijn bed. Alle straatjes lijken in het donker op elkaar, en echt Margaretha, ik nam twee keer de verkeerde.
Gelukkig was er een vriendelijke dame die me op het goed pad hielp.
Na het ontbijt, om 08.30 uur vertrokken. Eigenlijk iets te vroeg, maar je zit zo een beetje in een ritme.
Over de route kan ik kort zijn. Bijna alleen over een lang en recht fietspad gelopen. Geen hoogte verschillen, dat is ook wel eens lekker. Wel mooie afwisselende natuur.
Bij Bernos-Beaulac even van de route afgeweken om te kijken of daar een koffie tentje zou zijn. Nou nee hoor niets te zien. Even later bij het oversteken van een drukke weg zag ik een benzinestation. Daar hebben ze meestal koffie. Gelukt, geen cappuccino, maar wel een lekker bakkie gewone koffie. Er werd zelfs een stoel voor me buiten gezet.
Om 14.00 uur aangekomen bij het gemeentehuis (Marie) in Captieux. Grappig, de refuge is achter het gemeentehuis. Via de achterdeur werd ik ernaar toe gebracht. Ook nu ben ik weer alleen.
Via de dame van het gemeentehuis ook voor morgen weer een slaapplaats kunnen regelen.
Wat boodschappen gedaan om hier straks te eten.
Hoewel er wel regen was voorspeld, geen spatje gehad.
Wel later in de middag hier een behoorlijke stortbui met een onweersklappen. Ik moest snel mijn was binnen halen.

Geschreven door

Al 12 reacties bij dit reisverslag

Hoi broertje. Weer even een reactie vab mij. Ik lees bijna al je verslagen maar de reacties van deze en gene verwoorden ook mijn gevoel. Ik ben onwijstrots op je hoor. We zijn op dit moment in de Harz op vakantie maar ik blijf je volgen. Strakjes de bergen in. Bijzonder hoor. Lieverd blijf zo doorgaan en geniet er ook heel erg van. Op naar de pyreneeen. Knuffel.

Gre 2021-09-15 18:36:11

Maling aan dronke Naatje Nico...het feit dat jullie er niet zo gelikt uit zagen bij het eten? Gewoon niks van aantrekken.. En wat leuk dat Flavio weer op je pad kwam..en jullie besloten hebben om regelmatig samen te lopen en bij te praten..tòp👍 Je slaapplaats voor morgen ook alweer geregeld..daarover dus geen kopzorgen. Ik wens je een fijne avond..rust lekker uit..slaap lekker..en succes morgen 😍

Riajuffermans 2021-09-15 18:50:47

PS.. las je verslag nogmaals... Wat nou...Flavio die loopt met een oude man? Ja ga jezelf effe lekker naar beneden halen! Leeftijd is maar een getal hòòr...hoe leuk is het dat je lotgenoten treft met het zelfde doel..gà ervoor..👋

Ria Juffermans 2021-09-15 19:00:23

Het gaat allemaal wel van een leie dakje. Gezellig om regelmatig met iemand op te trekken. De verslagen zijn erg leuk om te lezen. En leuke foto's. Hebben we toch een goed beeld. Ga maar lekker zo door.💋💋

Lenie en Jan 2021-09-15 19:07:12

Nou dan zal je andere zusje ook maar wat schrijven! Ja hij een gat in je broek en Flávio in korte broek lekker stel maar als men die stoere wandelaars goed bekijken, alleen maar respect! En ja verdwalen in straatjes die op elkaar lijken is ook niet zo gek, maar je bent weer gered! Goed plan om met Flávio Spanje in te lopen! Ook voor ons fijn dat je een gezellige wandelpaadje hebt! Wat fijn om te horen dat je niet hoefde te klimmen! En ook weer lief en een mooie service dat je plek voor morgen weer geregeld is! Kan maar geregeld zijn! Morgen weer een nieuwe dag en veel plezier Knuffel van Tiny en Bert 😘

Tiny 2021-09-15 19:08:22

Geweldig Nico dat je nog steeds zo door kunt gaan. Ookeen geweldige stimulans te weten dat je straks Flavio we tegen komt en samen de Camino af te maken. We duimen voor je dat het je lukt. Ook geweldig om te ervaren ondanks alle leeftijd en cultuur verschillen dat het zo click. Wij zitten nu meer oostelijk aan de Loire op de hoogte van Macon. We hebben vooral de afgelopen warme dagen heel veel bewondering voor je gehad. Hou je taai he en neem nog maar een lekker glaasje bij het eten. Een dikke knuffel van ons

Jopie en Bert 2021-09-15 19:14:23

Wat nou ???Oude man???Iemand die dit presteert is zeker niet oud.Leeftijd zegt echt niks hoor.Leuke vent die Flavio. Wij hebben in die omgeving wel gefietst,dus herkenning bij de foto's. Eet lekker en voor straks welterusten.Morgen succes weer Lieve groetjes van ons

Riet en Tjalling 2021-09-15 19:28:29

Hoi Nico weer even een berichtje terug. Wat een avontuur toch he? we genieten elke dag van je .fijn dat je Flavio toch geregeld weer terug vind. Lijkt me een heel gezellige jongen. Ken je het liedje nog De Paden op de lanen in van vroeger toen we jong waren, zing je dat nog wel eens? Misschien loop je dan nog sneller. Het gaat erg snel vinden wij. groetjes.

Anneke en Jaap. 2021-09-15 19:38:07

Wat fijn dat je maatje Flavio van Camino naar Santiago samen met jou wil volbrengen. Weet je, het is af en toe fijn om met je gedachten alleen te zijn, maar het is ook fijn om lekker te kunnen kwebbelen en ook te kunnen lachen. Knuffel en slaap lekker.

Tamara 2021-09-15 20:18:12

Fijn dat je lekker gegeten hebt samen met Flavio,en ook fijn dat jullie het zo goed samen kunnen vinden dan is er echt geen leeftijds verschil.Hoop voor hem dat zijn knie gauw over is en hoe is het met jou voeten?Verder is alles volgens mij al gezegd in de andere stukjes dus tot morgen maar weer .Slaap lekker. Morgen succes Liefs.

Anneke en GERM 2021-09-15 21:58:37

Als je weer in je vierdaagse outfit in een restaurant zit, gewoon een paar bestellingen in keihard in het Duits doen. "Zwei schnaps und ein bischen snell bitte". Die hebben in Frankrijk toch al een slechte naam. In Dinant weer een kaarsje gebrand.

mary en wim welmers 2021-09-15 22:10:57

2x verkeerd...🙈

Margaretha 2021-09-16 18:49:36
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.