Van Ponferrada naar Villafranca-del-Bierzo, 25,5 km

Spanje, Villafranca del Bierzo

Toen ik gisteren weer terug liep vanuit het centrum was ik op zoek naar een tentje waar ik een ijsje kon kopen. Had ik zomaar trek in. Nergens te vinden.
Kom ik terug in de albergue, is de gastvrouw ijsjes aan het maken als toetje, voor de mensen die daar hadden gegeten.
Heb ik er ook één gekregen. Cindy zou zeggen toeval bestaat niet pa.
Goed geslapen en op tijd weer opgestaan. Moest wel weer op zoek naar een plek om te ontbijten.
Is ook nu weer gelukt, en om 08.00 uur de stad uitgelopen. Het was nog donker, maar niet zo koud meer als een paar dagen terug. De jas al snel uitgetrokken. Helaas wel af en toe wat regen.
Al snel aan de koffie. Na ongeveer 45 min. stond er een soort kermistent waar je koffie kon kopen. Ik dacht laat die man ook maar wat verdienen.
Later in Camponaraya nog een keer koffie gedronken. Dat is trouwens een redelijk grote plaats.
Om 11.30 uur was ik in Cacabelos. Ik vond het nog te vroeg om iets te eten, maar volgens het routeboekje zou ik ook niet veel meer tegen komen. Daar een stuk stokbrood gekocht om later op te eten. Net toen het behoorlijk begon te regenen kon ik schuilen in een bushokje, daar gelijk maar mijn brood opgegeten.
Verder niet zoveel te vertellen over de route. Wel prachtige vergezichten en mooie herfstkleuren. Echt genieten als je om je heen kijkt.
Ook vandaag weer veel bekende gezichten op de Camino.
De kerk in Villafranca is de Iglesia-de-Santiago. Daar kregen zieke en zwakke pelgrims in de 12de en 13de eeuw die de bedevaart over de hoge Cebreirapas niet konden volbrengen, dezelfde aflaat als bij het graf van de apostel in Santiago.
Er staan een aantal imposante gebouwen in deze plaats. In één van die gebouwen heb ik een kamer kunnen boeken. Dat is een oud kasteel van de Markiezen van Villafranca.
Om 14.00 aangekomen en mij daar gemeld bij de receptie.
Ondanks de regen heb ik eigenlijk mijn cape niet echt nodig gehad. Net toen het ff hard ging regenen kon ik schuilen, de rest stelde niet zoveel voor. Ook de zon regelmatig gezien. Goed wandelweer dus. Vandaag redelijk snel mijn traject afgelegd. Wel bekenden gezien, maar niet samen ergens gezeten.
180 meter gestegen en 220 meter dalen. Stelde dus niet zoveel voor.
Op het Plaza Major staan verschillende terrasjes. Daar koffie gedronken en daarna een biertje genomen. Lekker zonnetje en geen donkere wolken meer.
Nog even naar de brug gelopen waar ik morgen deze stad weer achter mij laat. Daar een paar foto’s genomen.
Ik weet nog niet welke route ik morgen ga nemen. Er zijn twee mogelijkheden, langs de weg, dat is redelijk vlak, of via de bergtoppen, dan moet er in het begin behoorlijk geklommen worden. Daarna is het ook ruim 10 km vlak, maar dan met een prachtig uitzicht.
Straks op het plein maar wat eten.





Geschreven door

Al 9 reacties bij dit reisverslag

Laatste loodjes Nico. 10 dagen???? Santiago bijna in zicht. Sterkte!! Helden daden!

Kees van Straaten, Praethuys 2021-10-20 19:04:19

Nico nog even,wat tref je het toch met het weer.En voor vannacht weer een slaapplaats..Wanneer komt Cindy.?Het zijn weer mooie foto's en een mooi verhaal.Slaap lekker voor straks tot morgen. LIEFS VAN ONS.

Anneke en GERM. 2021-10-20 19:17:55

Het ziet er echt naar uit, dat het je gaat lukken. Onze grote bewondering voor je doorzettingsvermogen, ondanks je zere "voetjes" zoals jij ze steeds noemt. Leuk dat Cindy je gezelschap houdt, dat maakt het lopen wat minder moeilijk. Voor straks welterusten en morgen vol goede moed weer op stap.

gerard en fanny 2021-10-20 19:54:38

Jeetje, je zit onder de 200 km. Top hoor. Fit ga je zeker redden. Nog maar even......😃😃

Lenie en Jan 2021-10-20 20:35:45

Ik zie het bord 194 km wat je nog moet afleggen, het einde is in zicht na zo’n lange tocht ! Heel veel succes en groetjes van ons 2tjes

Jan Poes 🐱 2021-10-20 21:01:20

Vandaag heb je verschillende weertype meegemaakt..maar regen deert jou niet..tòp! Ik wens je een fijne wandeling..welke keuze je ook maakt.. Het is nu echt aftellen..en ook nog 's uitkijken naar Cindy..knuffel de knuffel 😁 Onze super grote/ dikke kaars bij Boedah brandt voor jullie allebei..zeker weten. Succes morgen..lieve groeten..

Ria Juffermans 2021-10-20 23:42:55

Hoi Nico. Je kunt na Santiago ook naar Fisterra lopen (oorkonde bij de gemeentelijke herberg verkrijgbaar), dan lopen naar Muxia (+/- 30 km, ook daar een oorkonde te krijgen bij iedere herberg). Vervolgens met de bus naar Santiago of lopend terug. Een groet, Rob.

Rob 2021-10-21 05:10:26

Klopt dat bord Nico, nog maar 194 km te gaan? Wanneer komt Cindy?? De laatste kilometers met haar afleggen zou geweldig zijn. Hou je haaks, hoop op een droge dag voor jou. Hier staat een stormachtige wind met stevige buien. Pakkerd.

Tamara 2021-10-21 10:24:49

Ben benieuwd voor welke route je uiteindelijk gekozen hebt, de bergtocht of de vlakkere. Kan het niet inschatten.

mary en wim welmers 2021-10-21 16:32:47
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.