Van Tannay naar Varzy, 21 km

Frankrijk, Varzy

Ik moest om 08.30 uur het pand verlaten. Ik had brood mee genomen voor het ontbijt, dus op tijd opgestaan. Moest ook de afwas nog doen.
Nadat ik de deur achter mij had afgesloten, de sleutel netjes in de brievenbus gedeponeerd.
Vervolgens bij de bakker om de hoek brood gehaald voor de lunch.
Even verderop waren ze een kleine markt aan het opbouwen. Daar fruit gekocht en op een terrasje een kop koffie besteld. Als ik het had geweten had ik iets lekkers mee genomen bij de bakker.
Een vroege stop dus.
Later kwam ik langs een supermarkt, daar nog wat te drinken en yoghurt gehaald voor de lunch.
Er lopen twee routes die je kunt lopen richting St-Jean-Pied-de-Port. De pelgrimsroute en een lange afstand (GR) route. Omdat het lastig was om op de pelgrimsroute een overnachting te boeken, loop ik een beetje van de een naar de ander. Nu slaap ik op de pelgrimsroute en morgen als het goed is weer langs de GR route. Ik moet nog boeken, maar dat moet via het gemeentehuis, en die is op zondag gesloten.
Vandaag een mooie afwisselende route. Stukken door een bos en het open veld. Prachtige vergezichten wisselen elkaar af.
De zonnebloemen staan er een beetje zielig bij. Ff een foto van gemaakt. Een selfie waar ik probeer te lachen.
Wel een stille dag. Ik ben echt niemand tegengekomen.
Ben om ongeveer 15.00 uur aangekomen in Varzy.
Het blijft stil, want ook hier ben ik weer alleen.
Ik zit nu ff op een terrasje omdat ik trek had in een biertje. Het is hier ook de enige mogelijkheid dat te doen. Ik ga hier straks ook wat eten.
Ik heb het getroffen met het weer. Veel dreigende wolken maar geen regen. Het was wel wat fris. In de morgen was er nog wel wat zon, maar naar mate de dag vorderde heb ik die steeds minder gezien.

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Dat was idd een stille dag! En er komt ook niemand meer bij? De zonnebloemen zien er idd een beetje zielig bij maar zijn bijna klaar voor de kap. Maar ook de balen op t land doen het boerenhart altijd sneller lopenšŸ˜‰ Vandaag heb je wel een mooie afstand gelopen en dat zal je goed doen! En ook weer een beetje in het ritme gekomen? Trouwens een leuke foto van Lucien en Bridgette! Lief stel. Voor straks eet smakelijk en lekker slapen en morgen op naar de volgende stop! Veel succes kanjer! Lieve groetjes šŸ˜˜

Bert en Tiny 2021-08-22 17:51:24

Hoi Nico Dus het was eenzaam vandaag ja dat zal nog wel meer komen. Het gaat met je voeten niet zo geweldig zij Bert en met je hoofd? Ik heb je foto,s gezien Alles ziet er mooi uit alleen de foto met die snee in je hoofd Ach ja jij een gat bij mij schieten de rimpels erin ha ha . Heb je er wel eens aan gedacht om naar huis te komen? ik kreeg dit adres van Jopy dus ik dacht ga even kijken en dat is me gelukt. Heel fijn dat ik je in de gaten kan houden pas goed op je zelf ook de groeten van Jaap. een dikke kus xxx

Anneke Hoogland Alkmaar 2021-08-22 17:54:05

Dat is inderdaad weer even wennen zo alleen.. Maar wie weet wie er weer op je pad gaan komen... Mooie foto's trouwens weer, lachen bij een selfie mag wel wat meer haha. Zo ook weer even street view in Varzy bekijken, altijd leuk om een beetje in te leven wat jij daar ziet... Eet lekker zo en voor straks weer lekker slapen...

Tal en Marco 2021-08-22 18:12:39

Zo Nico dat zit er weer op. HET VALT op dit moment niet zo erg mee he ? Gaat het met je voeten wel goed hoop van wel.Je foto's zijn mooi. HEEL VEEL sterkte voor.morgen Voor straks welterusten. Liefs van ons.

Anneke en GERM. 2021-08-22 19:11:32

Ik zie een mooie blauwe lucht bij jou. Hier was het grauw en regen. Leuk die rolletjes op het land. Dan voel ik me weer een beetje in Frankrijk. Bij mij staan de zonnebloemen nu in de vaas. Nico je hebt het toch maar weer gedaan en een flinke afstand. Ik hoop dat je teentjes zich goed houden. Liefs van mij

Henny 2021-08-22 19:34:35

Hallo Nico, We volgen je avonturen op de voet hoor vanuit Alkmaar! Goed om te lezen dat je na verplichte rust nu weer de route en het lopen kunt en mag oppakken. We hebben grote bewondering voor je doorzettingsvermogen en positieve instellingā˜€ļø Vanuit ā€˜t Praethuys sturen we jou veel gelukšŸ€en energie šŸ’”om deze prachtige wandeltocht in goede gezondheid te kunnen vervolgen. Hartelijke groeten vanuit Alkmaar

ā€˜T Praethuys , Saskia 2021-08-22 22:21:38

Spannend, nu toch weer gister gelopen, en weer verslag te kunnen doen. Ik hoop dat je nieuwe zooltjes je meer ruimte in je schoenen geven. Ik hoop ook,dat je weer een paar stapmaatjes onderweg tegen zal komen. Wij krijgen een paar aardige dagen hier met de zon erbij, na een bewolkt weekand. Rustig aan, en blij weer wat van je te horen. Dikke pakkert van mij.

Tamara 2021-08-23 08:46:36
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.