Van Mansilla-de-las-Mila’s naar Virgen-del-Camino, 28,5 km

Spanje, Valverde de la Virgen

Het opstaan in een slaapzaal is natuurlijk een beetje anders dan dat je een eigen kamer hebt. Ik werd om 06.30 uur wakker van het gerommel in de kamer. Niemand durft het licht aan te doen, dus zie je allemaal lichtjes van telefoons.
Ik ben er wel gelijk uitgestapt en mijn voetjes gaan verzorgen in de badkamer. Daar was voldoende licht.
Toen ik daarmee klaar was, was ik het zat en heb het licht aan gedaan. Laat de oudste het dan maar doen. Dan hoor je wel een goedkeurend gemompel.
Na een redelijk ontbijt ben ik om 07.45 uur vertrokken. Grappig om te zien dat de meesten mutsen op hebben, een warme jas aan hebben en handschoenen dragen. Ik loop dan met mijn dunne zomer jas aan naar buiten. Die is overigens wel winddicht. Moet wel eerlijker zijn, krijg wel kouwe klauwtjes.
Gestopt om koffie te drinken bij een leuk bijzonder tentje. Je zit daar niet echt binnen, maar meer onder een overkapping. Alles gezellig aangekleed, de vriendelijke vrouw heeft veel frisse kleuren gebruikt voor het interieur.
Daar wat koekjes uitgedeeld die ik even daarvoor bij een bakker had gekocht.
Ook een stempel gescoord. Dat ga ik nu meer doen, een beetje wennen voor de laatste 100 km. Dan moet je er twee per dag hebben om een getuigschrift te krijgen. Die wil ik natuurlijk niet missen.
Daarna een stukje opgelopen met Bert. Die komt uit Nederland, maar woont al 38 jaar in Portugal.
Had gisteren kennis met hem gemaakt bij het eten. Ook een stuk opgelopen met Rita en Sigmar. Ik zie inmiddels zoveel bekende gezichten, maar je kunt niet met iedereen een praatje maken. Gaat ook niet goed zonder oortjes.
Rond 12.00 uur aangekomen bij de kathedraal in Leon. Daar eerst een stempel gehaald, en toen een terrasje opgezocht om iets te eten en drinken. Staat ineens Karin voor mijn neus. Leuke verrassing natuurlijk. Daar samen mee aan een tafeltje gezeten. Wat gegevens uitgewisseld om elkaar morgen ook weer tegen te komen. Kan ik haar ook gelijk aan Marco en Cindy voorstellen.
Moet zo nog ff naar Margaretha bellen. Zij stuurde een berichtje om te vragen of ik ook een paar dagen in Leon blijf. Dat doe ik dus niet, maar ik hoop haar toch nog een keer te kunnen zien.
Afscheid genomen van Karin en door gelopen naar Virgen-del-Camino (Maagd van de weg).
De legendarische Virgen del Camino wordt in deze hele streek vereerd.
Om 13.00 uur aangekomen bij mijn hotel.
Een mooie kamer en gelijk al mijn bagage weer eens geordend. Morgen ga ik alles weer zelf mee nemen. Ik heb nu een paar dagen een gedeelte van mijn bagage over laten brengen door een koerier. Ik wil kijken of het weer gaat. Kan natuurlijk zo weer veranderen.
Ik heb ook een balkon bij de kamer, gelijk alles wat kan gewassen en buiten opgehangen.
Nu zit ik heerlijk aan een biertje dit verhaal te schrijven. Het is echt warm geworden. Ik hoop dat het morgen en zondag ook dit weer is.
Ik ga hier straks ook eten. Ook hier hebben ze een pelgrims menu.
Ik heb vandaag mijn 95ste dag gelopen.
Voor morgen uiteraard ook een adres vastgelegd. Dan zijn WE in Hospital-de-Orbigo.
Ik loop daar naar toe en zal Marco en Cindy daar na lange tijd weer een knuffel kunnen geven.





Geschreven door

Al 14 reacties bij dit reisverslag

Hoi Nico, Wat zullen we je verhalen gaan missen, als je doel is bereikt. Op dit moment kijk ik er iedere dag naar uit, ook om de prachtige foto's te zien. Een heel mooi weekend samen met je kinderen. Kus van Tineke en Peter.

Tineke Tak 2021-10-15 19:48:33

Een heel fijne dag morgen Nico samen met Marco en Cindy. Fijn om ze weer te zien na die lange tijd. Volgende week zien wij ook onze kinderen in Spanje weer na anderhalf jaar. Daar kijken we ook zo naar uit. Nico ,elke avond kijken we of je bericht er al is dus blijf schrijven en foto's sturen. Groeten van Jaap en Josta.

Jaap en Josta 2021-10-15 19:57:31

Goed dat je de lampen op de slaapzaal maar hebt aangedaan! Het is ook smorgens nog zo donker dus ligt lekker! Wat fijn dat je morgen Marco en Cindy weer eens een hele dikke knuffel kunt geven! En fijn dat de operatie van Sandra gelukkig goed is gegaan! Vandaag en morgen lekker jezelf laten verwennen in een hotel! Misschien ergens een paar handschoenen scoren?? Morgen wordt het een vast een gezellige familiereünie😘 Geniet lekker dikke knuffel 🥰

Tiny en Bert 2021-10-15 20:14:33

Je bent er bijna, ondanks je voetjes.... Met Marco en Cindy er bij gaat het zeker lukken! Veel wandelplezier samen! Groetjes van ons.

Ronald en Trudy 2021-10-15 20:14:45

Zo...alles is gepakt en morgen vliegen Marco en ik naar je toe! We kunnen niet wachten om je in onze armen te sluiten....en de knuffel is niet alleen van ons maar namens onze hele familie! Omdat we zo onwijs trots op je zijn! Tot morgen...dikke kus.

Cindy 2021-10-15 20:17:21

De 95ste dag en meteen de grens van 2300 kilometer voorbij. Goed zo! Bewonderenswaardig hoe je dat allemaal doet, hoor!

Richard Keijzer 2021-10-15 20:28:46

Tot morgen Topper!! We gaan er een paar leuke dagen van maken… Maar eerst een hele dikke knuffel😘

Marco 2021-10-15 21:15:07

Wat een heerlijke onderbreking eens lekker gezellig met Marco en Cindy te knuffelen en bij te praten. Nog voor jou nog een klein stuk en dan heb je een geweldige prestatie geleverd. Voor straks welterusten en ik wens je nogmaals een geweldig weekend met de kinderen. Lieve groeten Marga

Marga Siesling 2021-10-15 21:33:49

Prachtig Nico, Cindy en Marco, dat jullie elkaar morgen gaan zien 🤗🤗🤗 Heel veel plezier samen! Ook vanuit Mexico lezen we elke dag jouw verhaal Nico; nu vanwege het tijdsverschil al in de middag en hoeven niet tot s’avonds te wachten 😉 Topper! Beterschap voor Sandra 🙏🍀

Betty 2021-10-15 21:44:32

Lieve Nico,Wat lees ik toch met veel plezier de mooie beschrijvingen van je tocht! En zulke prachtige foto’s! Ik vind het zo geweldig dat je het volhoudt met die pijnlijke voetjes van je! En nu ben je er bijna! Veel plezier met Marco en Cindy. Lieve groetjes

Mia Straasheijm-Groenenboom 2021-10-15 21:49:11

Wat is het toch fijn om je zo te volgen En de mooie foto’s die elke dag voorbij komen Morgen een mooie dag voor jou want dan zie je Marco en Cindy naar een lange tijd weer En dat geef je ook weer kracht om de laatste 100 km te lopen Hoop dat Sandra snel herstelt en daar duimen We voor

Frits en Nel 2021-10-15 22:09:07

Fijne dagen met Marco en Cindy !

Marian Zwaan 2021-10-15 22:27:45

Wat fijn dat Marco en Cindy komen,eindelijk zie je elkaar weer heel fijn toch. Wat een fijn verhaal was het weer en ook weer mooie foto's.,het einde komt in zicht kanjer .Slaap lekker liefs van ons ook voor Marco en Cindy.Succes morgen

Anneke en GERM. 2021-10-15 22:39:09

De laatste loodjes Nico..die je op een hele bijzondere manier gaat beleven met Marco en Cindy. Zo fijn voor je.😄 Vannacht in een fijn hotelbed..en morgen vooral GENIETEN van elkaar en alles wat op jullie pad komt.

Ria Juffermans 2021-10-15 23:50:30
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.