Van Bourges naar Charost, 32 km

Frankrijk, Chârost

Het ontbijt was om 07.30 uur omdat Elisabeth (de gastvrouw) om 08.00 weg moest. Jammer genoeg stelde dat niet veel voor. Er was nog een gast, een Fransman die van Vezelay naar Bourges heeft gelopen. Hij sprak alleen maar zijn eigen taal, dus niet veel contact mee gehad. Hij doopte zijn brood in de koffie, dat is echt iets Frans denk ik.
Om 08.00 uur vertrokken.
Eerst brood gehaald bij de bakker om de hoek. Gelukkig lukte dat nu wel. Voldoende proviand in de rugzak voor deze dag.
Bij het verlaten van Bourges een cafeetje dat open was. Hoewel het nog vroeg was, ben ik toch koffie gaan drinken. Ik had bij de bakker ook iets lekkers mee genomen, dus een goed begin van de dag.
In het dorp La-Chapelle-Saint-Ursin (wat een naam hè) was er ook een cafeetje open. Dat maak ik niet zo vaak mee, dus profiteren. Lekker een cappuccino besteld.
Vandaag weer een asfalt dag. Ongeveer een half uurtje op een onverharde weg gelopen, verder alles asfalt. Loopt natuurlijk wel licht, maar het blijft uitkijken met het verkeer.
Ik vond de route vandaag leuker dan gisteren.
Ook weer een mooi plekje gevonden om te lunchen. Een picknick plaats aan een rivier.
Toen ik Charost binnen liep, stonden Jopie en Bert ineens naast me met de camper. Konden niet echt stoppen, maar wel grappig.
Voor de sleutel van de refuge moest ik naar het gemeentehuis (de Marie). Dat bleek zoals wel vaker een code te zijn.
De refuge is gesetteld boven een school. Daar aangekomen bleek de ruimte op slot te zijn. Ik weer terug om daar de sleutel voor te halen.
Nu ging er iemand met me mee. Bleek de sleutel beneden in een kastje te hangen. Dat moet je maar weten. Maar goed ik heb weer een bed.
Er schijnen straks nog twee pelgrims bij te komen.
Ik was om14.45 uur bij het gemeentehuis.
Jopie en Bert hebben de camper tegenover de refuge kunnen stallen. Hoef ik dus niet ver te lopen.
Na de gebruikelijke handelingen bij hun op het terras een biertje gedronken.
Daarna de spullen die zij voor me mee hadden overgenomen en een plekje gegeven in de rugzak.
Ik ga straks bij ze uit eten, word dus verwend.
Lekker wandelweer gehad. Het was wel wat fris als de zon er niet was, maar om te lopen is dat wel fijn.
Voor morgen ook weer iets kunnen regelen. Daar kwam ik eerst niet uit. Het adres waar ik naar toe wilde kon mij niet helpen, omdat ze gewoon niet thuis zijn. Jopie heeft het bellen even overgenomen, dat werkt iets beter. Het adres dat ze als alternatief gaf staat bij mij op Maps.
Nu slaap ik in een stacaravan bij een boerderij waar waarschijnlijk niemand thuis is. De deur is niet op slot, zo werd mij verzekerd. Ik kan daar ook zelf eten bereiden. Ben nieuwsgierig.
Wel wat meer kilometers vandaag dan gepland, maar dat komt deels doordat ik een paar keer heen en weer naar het gemeentehuis moest.

Geschreven door

Al 9 reacties bij dit reisverslag

Gelukkig dat je brood, koffie en wat lekkers hebt gekocht! Dat is een betere start dan gister! Ja de Fransen soppen smorgens hun brood in de koffie, dat heb ik mogen ervaren toen ik in Frankrijk mocht “logeren”😉 Maar wat fijn dat je Bert en Jopie daar nu treft en je lekker wordt verwend! Dat verdien je kanjer. Nu maar hopen dat je alles wat je hebt gekregen je helpen om de tenen te herstellen! Geniet lekker van je bezoek! En je wordt nog een beroemdheid, er staat een artikel van je in Flessenpost. Eerlijk gezegd had ik daar nog nooit van gehoord maar schijnt nieuw te zijn! Alleen maar leuk! Groetjes en een dikke knuffel 🥰

Bert en Tiny 2021-08-27 18:38:25

Dat soppen ken ik uit Parijs. Het heeft een specifieke reden, namelijk dat de geleverde croissantjes zo oud zijn als de weg naar Rome en dopen de enige manier is om ze knaagbaar te maken... En kennelijk doen ze het ook met relatief vers brood. Van Marco hoorden we dat je verhaal in de Flessenpost van Alkmaar staat. Goede reclame. Groetjes!

Richard Keijzer 2021-08-27 18:51:33

heb je lekker gegeten bij Jopie en Bert ik had het voorspeld he. Dus deze dag Frans en een beetje Alkmaar. en morgen weer een dag .

Anneke en Jaap. 2021-08-27 19:25:16

Wat heb je weer veel gelopen. Fijn dat Jopie en Bert er zijn en je mag je nog te gast ook. Doe ze de groeten van me. Zo’n scootmobiel wil ik ook, hij zal niet in de hal mogen staan. Nico houd moed en blijf gezond. Knuffel van mij

Henny 2021-08-27 19:42:50

Zo je hebt weer een aardig stuk gelopen .en samen lekker eten. Geniet er maar Hoop dat alles gaat helpen.Succes voor MORGEN. Liefs .van ons

Anneke en GERM zo 2021-08-27 20:07:27

Hopelijk zijn de andere twee pelgrims Nederlanders of spreken ze Engels.

Margaretha 2021-08-27 20:28:24

Zo,heeft Bert lekker voor je gekookt???? Leuk hoor om even bekende gezichten te zien denk ik.En dan kun je vanaf nu de teensokken en andere dingen uitproberen. Vandaag ook weer veel km gelopen 👍👍 Succes weer verder en voor straks welterusten. Doei doei Riet en Tjalling

Riet en Tjalling 2021-08-27 21:51:14

Fijn, dat je Bert en Jopie hebt getroffen, en ook nog mocht aanschuiven aan tafel. Ik heb gister met een groepje de heideroute gelopen. Was blij, dat ik na 12.30km weer lekker even de benen kon strekken. Denk ik aan jou, hoeveel km jij zo per dag aflegt. Alleen, waar jij 1 stap voor doe, daar moet ik er 2 voor doen. Onderweg al heel veel paddestoelen gezien. Een vroege herfst, maar dat was het de hele zomer al. Voorzichtig en een pakkerd van mij.

Tamara 2021-08-28 11:01:16

Het diner was zeker de Alkmaarse stamppot, t.w. zuurkool? Met een rookworst van slager Jeroen. Voel je je weer een beetje thuis.

mary en wim welmers 2021-08-30 15:35:49
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.