Van Aygui naar Sansol, 27,5 km

Spanje, Sansol

Het eten viel niet tegen. Een drie gangen menu voor € 10,- met uitzicht op de sporthal.
Geen ontbijt vandaag, maar je kon wel iets uit een automaat nemen. Ik nam een kopje thee, maar kreeg alleen heet water. Ik had gelukkig nog een theezakje dus toch een echt koppie thee.
Ik had gisteren al ff gekeken waar ik wat te eten zou kunnen bestellen. Daar hoefde ik niet ver voor te lopen. Een uitgesteld ontbijt, maar wel lekker.
Om 08.00 uur echt vertrokken.
Mooie paden om te lopen vandaag. Geen echte zware klauterpartijen, maar een prachtig glooiend parcours. Net buiten Ayegui is een grote wijnboer gevestigd. Daar hebben ze een wijnautomaat, waar je gewoon gratis wijn kunt tappen. Bijna iedereen die er langs komt neemt wel een slokje. Ik dus ook, lekker hoor.
Ik ben iets te optimistisch geweest over de mogelijkheden om iets te kunnen kopen onderweg.
In het eerste dorpje, Azqueta, alleen een automaat. Helaas geen koffie, wel gezellig wat zitten kletsen met John.
Het volgende dorp, Monjardin, wel koffie kunnen drinken. Ik was daar ook weer gelijk met John, hij trakteerde op koffie met cake.
Daarna een traject van 12 km zonder iets tegen te komen. In het route boek wordt daar ook voor gewaarschuwd.
Grappig dat er op dat stuk toch op een gegeven moment een paar mensen stonden die wat te koop aan boden. Ze deelden ook gratis water uit.
Daar heb ik geen gebruik van gemaakt, ik had nog voldoende.
Ik heb ook gemerkt dat het plukken van de druiven is begonnen. Dat is tegenwoordig (misschien al langer) geen handwerk meer. Ik zag een machine die het werk over heeft over genomen. Die rijd over de druivenranken heen en schud de druiven er af. Ff een foto van gemaakt.
Ik had inmiddels besloten om door te lopen naar Sansol en niet te stoppen in Los-Arcos. Ik had wel last van een nieuwe blaar, maar wilde de kilometers een beetje verdelen. Morgen wil ik naar Logrono, de hoofdstad van deze regio.
Ik dacht dat er maar één refuge was in Sansol, maar er zijn er drie. Ik had al een paar keer gebeld naar de refuge die ik in mijn boekje heb staan, maar er werd gewoon niet opgenomen.
Toen ik in Los-Arcos aan het lunchen was liep er een Spaans meisje (jonge vrouw) voorbij. Die belde naar dit adres en kon gelijk voor mij reserveren. Keurig geregeld dus.
Daar om 15.00 uur aangekomen.
De nieuwe blaar zit op mijn linker voet. Zag er niet zo fraai uit. Ik kreeg wat hulp van een Spaanse pelgrim bij het verzorgen. De grote EHBO kist werd erbij gehaald. Zat veel bloed en vocht in. Zijn advies was om morgen eerst langs de farmacia te gaan om het te laten verbinden.
Lijkt mij een goed idee, er zit er eentje hier om de hoek. Die is pas om 09.00 uur open, maar ik heb wel wat tijd. Morgen niet zo’n lange dag.
Straks hier eten, en als het goed is krijg ik morgen weer een ontbijtje.
Bij een andere refuge een biertje gehaald. Verder geen mogelijkheid, ook hier in de refuge niet.
Vandaag weer een mooie wandeldag geweest. Weer veel zon, maar niet te warm.
Ben wel een beetje verkouden aan het worden. Moet kennelijk opletten bij het pauzeren. Uit de zon en zeker als er wat wind staat, wordt het nu wat fris.

Geschreven door

Al 9 reacties bij dit reisverslag

Oh opa! Wel een beetje voor uzelf zorgen hoor. Goed dat u morgen even naar uw nieuwe blaar laat kijken! Hopelijk smaakte het ene biertje goed en kunt u een goede nacht maken! Super mooie foto’s weer hoor. Dikke knuffel van mij 🥰

Amber 2021-09-30 19:23:17

Jammer Nico weer een blaar inderdaad morgen even laten verzorgen. Weer mooie foto's. Wij zitten naar A,Z. te kijken. Niet best Maar moeten nog even. dus morgen is het alweer 1 Oktober. wat gaat het snel voor jouw weet ik niet.??? nu morgen beginnen met een heerlijk ontbijt dat hoop ik voor je . slaap lekker.

Anneke en Jaap. 2021-09-30 19:29:54

Hoi Nico Amber zegt het goed zorg wel goed voor je eigen,laat echt morgen naar die blaar kijken.Fijn dat je morgen niet zo ver hoeft te lopen.Slaap lekker en succes morgen.LIEFS

Anneke en GERM 2021-09-30 19:40:33

Dag lieverd, Wat ben je allang weg…. 80 dagen….wat een prestatie! Vervelend dat je er een blaar bij hebt, goed dat je er morgen naar laat kijken en laat behandelen…. Leuk om te lezen dat je zoveel bekende tegenkomt…..allen zo met hun eigen missie…🙏🏻 Dikke knuffel en kus…😘

Cindy 2021-09-30 19:44:55

Hou je vitamienjes in de gaten Nico.. Rust, reinheid, en goeie adviezen over je voet. Mooi dat de apotheek vlakbij is om je voet te verzorgen. Rustig aan ... Lekker( voldoende) eten, goed slapen, en je ontbijt niet overslaan..dat is de basis van de dag tenslotte. Slaap lekker strakjes..en succes met het vervolg van je route..zo fijn dat je advies en hulp krijgt van andere lopers.. Jezus schiet goed op..volhouden hòòr.. morgen is het al oktober! sterkte, en lieve groeten Ria

Ria Juffermans 2021-09-30 19:46:21

Hé wat een pech die blaar op je linker voet! Goed dat er een farmacie is waar je het kunt laten behandelen. We hopen dat ze dit goed aan kunnen behandelen zodat je weer verder kunt🙏 Nou een muur waar je een wijntje uit kunt halen.. wat zul je daarna lekker hebben gelopen! En dan kom je weer een lieve jongedame die je helpt voor een slaapplaats! Wel vervelend dat er weinig onderweg te eten en of te drinken was! Voor morgen succes bij de farmacie en je volgende route! Liefs van ons 😘

Tiny 2021-09-30 19:51:30

Zorg goed voor je zelf en voor je voeten. Een dagje met de benen omhoog zal niemand je kwalijk nemen! 27,5 km geaccidenteerd terrein is heel wat.

Kees van Straaten 2021-09-30 21:31:19

Hoi Nico, lees graag je verslag van de dag, nu helemaal nu je in Spanje loopt Herkenbaar allemaal en aan de hand van je foto's worden herinneringen weer opgefrisd Jammer dat je vaak met voetproblemen kampt Had je dat thuis ook al of komt het nu door de belasting van je rugzak en de vaak onverharde wegen met klimmen en dalen? Denk het vast! In ieder geval stap je dapper door en geniet van het land en de mensen om je heen, mooi hoor! Over niet al te lange tijd kom je in Burgos Neem absoluut de tijd om daar de prachtige kathedraal met al het moois binnen te bewonderen Is een van de mooiste die wij hebben gezien maar op de doorgaande weg te kort tijd aan kunnen besteden Je zal het zien en stilvallen van bewondering Veel fijne wandelkms gewenst, groeten Piet en Marian Zwaan Egmond

Marian Zwaan 2021-10-01 12:25:50

Ik zou bij die wijnautomaat blijven bivakkeren tot die nieuwe blaar helemaal genezen is. Zelfde advies als Ria. Denk aan je vitamientjes. Groeien die sinaasappels onderweg niet gewoon aan de bomen ?

mary en wim welmers 2021-10-01 17:23:44
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.