Van Le-Pechereau naar Eguzon-Chantome, 23 km

Frankrijk, Éguzon-Chantôme

Vandaag niet zo’n lange dag, maar toch op tijd opgestaan. Het ontbijt stond klaar in de keuken, maar niemand te bekennen. Zo uitgebreid als het eten gisteren was, zo karig was het ontbijt. Oké, ik zou het er niet meer over hebben.
Op het moment dat ik de deur achter mij dicht wilde trekken, kwam David nog even gedag zeggen in zijn badjas. Toch wel zo netjes.
Om 08.30 uur vertrokken.
Als je zo in de morgen op stap gaat, is het bijna altijd zo heerlijk stil. Je hebt natuurlijk geen gehoorapparaat in hoor ik jullie dan zeggen, en dat is natuurlijk ook zo. Maar toch ervaar ik het als een prettige stilte.
Ik had gezien dat de route voor het grootste gedeelte langs de rivier de La-Creuse liep. Dat is op zich een goed teken. Als je langs een rivier loopt is het altijd vlak.
Nou dat had ik niet moeten denken. De weg eindigde bij een stuwdam (foto). Toen voelde ik de bui al hangen. Bijna steil omhoog op een waanzinnig pad. Het is dat er een paar route aanduidingen waren, ander zou je denken dat Jacobus dit soort paden toch niet in zijn route op zou nemen. Wel dus.
Met knikkende knieën kwam ik boven. Het is goed dat ik stokken heb, dat geeft je toch steun. Op de foto is het niet zo goed te zien, maar het was echt klimmen.
Daarna op mijn gemak naar Gargilesse gelopen. Vanaf Vezelay zijn er twee mogelijkheden, via Nevers of via Bourges. In Gargilesse komen deze twee routes weer samen. Ik heb dus de route via Bourges gelopen, maar dat was natuurlijk al duidelijk.
Gargilesse is een leuk klein plaatsje. Bij het eerste cafeetje gelijk gestopt om koffie te drinken en proviand in te slaan voor de lunch.
In de route beschrijving stond aangegeven dat er daar een winkel was. Voor mij een reden om het daar pas te kopen, dat hoef je dat gewicht niet de hele tijd mee te zeulen.
Later bij Culion een mooi plekje gevonden om te lunchen.
Na de pauze via een wederom waanzinnig pad naar beneden gelopen. Dat eindigde bij de rivier.
Weer knikkende knieën.
Lekker vlak lopen dus langs een rivier, nou dit keer dus niet.
Dan denk je nu heb ik wel gehad, maar nee hoor. Een stukje verderop een pad met omgevallen bomen. De ene keer er onderdoor en dan er weer overheen. Na deze uitdaging kon ik de dagetappe afsluiten met de klim naar mijn eindbestemming.
Ondanks een redelijk aantal kilometers, toch een zware dag. Moe maar voldaan de sleutel opgehaald bij het plaatselijke VVV kantoor.
Bij het pad langs de rivier liep ik een Frans stel voorbij. Inmiddels zijn die hier ook aangekomen en bij mij ingetrokken.
Marie-Chantal en Michel zijn in Nevers begonnen en wonen daar ook in de buurt.
Na de douche en de was, een biertje gedronken op een terras, en eten gehaald voor vanavond.
Daarna begonnen aan dit verhaal. Op dat moment komt er nog een vierde pelgrim binnen.
Marnix. Dat was natuurlijk heel leuk om hem weer te zien. Gelukkig wederzijds.
Hij is nu eerst boodschappen gaan halen, zodat hij er straks niet meer uit hoeft. Ik heb geld mee gegeven voor een biertje. Ik trakteer.
Het hok is nu ook gelijk vol. Alle vier bedden bezet.
Marnix is weer terug van het boodschappen doen. Het is wijn geworden.
Voor morgen en overmorgen ook weer een adres gevonden. Morgen naar La-Souterraine en daarna naar Marsac. In Marsac slaap ik bij een Nederlands stel.
Morgen wel weer een lange dag.
Zo mijn verhaal is klaar dus tijd om te kletsen.

Geschreven door

Al 13 reacties bij dit reisverslag

Nu jouw verhaal is weer heet van de naald. Je hebt er weer een pittige dag opzitten en geen plekje voor je zelf. We zijn het even kwijt is Marnix Nederlands of een Engels sprekende Fransman? Fijn dat je weer naar een Nederlands adres gaat. Hoe is het met je teen sokken en je tenen op zich? We zien het nog wel Bonne Camino!

Jopie en Bert 2021-08-31 18:58:49

Jeetje wat een beklimmingen moest je vandaag ondernemen! Kon het niet anders?! Maar wel enorm trots op je, je hebt het weer volbracht! Morgen is je route zo te zien een stuk vlakker! Wel weer erg aardig dat David je uitzwaaide. Maar vandaag toch een leuke verrassing dat Marnix er is! Wat leuk dat jullie elkaar weer tegenkomen! Maar met ook twee dames erbij is de herberg vol. Vanavond een wijntje bij het eten en gezellig bijkletsen! Pas goed op jezelf en geniet van deze gezellige avond en morgen weer succes😘

Tiny en Bert 2021-08-31 19:06:20

Jeetje dat is toch weer een prachtig verhaal. Dat je daar nog puf voor hebt, daar vind ik TOP. Maar wij genieten ervan. hopelijk gaat het beter met je tenen. Laat het ons af en toe weten. Maar je bent en blijft een GROTE TOPPER. 💋💋

Lenie en Jan 2021-08-31 19:07:26

We genieten enorm van de reis verslagen. Super en voor morgen succes Nico.

Tineke Tak 2021-08-31 19:14:48

Goed om te lezen dat je goed op pad bent; we lezen de namen Chateauroux, Bourges, Never en herkennen die van onze tochten naar het zuiden, maar dan met het gemak van auto en caravan; de route binnendoor door midden Frankrijk had vaak onze voorkeur boven de snellere Peages. Gr en succes op je verdere tocht!

Hannie en Jaap 2021-08-31 19:18:43

Zo Nico dat was een pittig tochie vandaag 😤😤 maar je hebt het weer volbracht.En je doet het gewoon maar weer.Topper!!!!!!! En wat leuk dat je Marnix daar nu ook weer is, kunnen jullie lekker bijkletsen. Eet lekker en voor straks een goede nachtrust,dat heb je weer verdient.lieve groetjes Riet en Tjalling

Riet en Tjalling 2021-08-31 19:45:35

Oh..het was weer genieten om jouw verslag te lezen. Zo herkenbaar...wij gingen vroeger vaak naar zd.Frankrijk en verbleven bij rivier de Cèze... Altijd fijn om langs water te lopen maar je hoop voor een makkelijk pad kwam effies anders lees ik..pff..affijn..je bent aangekomen..hebt gegeten en ipv een biertje een wijn is ook niet mis Denk zomaar dat je daar beter op slaapt. Succes morgen..bonne route . Riajuffermans

Ria Juffermans 2021-08-31 19:48:26

Hallo Nico, Je bent de 1000 km nu royaal voorbij, proficiat. Ik vind het leuk om iedere dag je verslag te lezen. Een leuk, eerlijk maar bovenal optimistisch verslag. Ook de foto's erbij geven een heel goed beeld van je reis. Een hartelijke groet

Jan Brinkman 2021-08-31 20:25:07

Hoi Nico zo zie je maar weer kom je toch weer bekende tegen leuk is dat en dan samen een WIJ netje drinken en bij kletsen gezellig Het was weer een hele tippel maar toch maar weer gedaan respect.Maar hoe gaat het nu met je voeten..??Slaap lekker tot morgen .Liefs

Anneke en GERM 2021-08-31 22:21:57

sorry dat ik zo laat ben maar ik wilde je toch even voor morgen een goede dag toe wensen doei

Anneke en Jaap. 2021-08-31 23:53:56

Wat een prachtige foto’s….en wederom een prachtig verslag van je dag. Hoe leuk dat je Marnix weer tegenkwam….dat zal je zeker goed hebben gedaan… Dikke kus. 😘

Cindy 2021-09-01 08:50:53

Mooie foto’s Nico, wat leuk om Marnix weer tegen te komen, en wat een gezelligheid met de dames erbij. Was weer klimmen en dalen voor jou. Gaat het een beetje met de voeten van je??????O ja, als ik de weerberichten hoor, krijgen we volgende week weer zomerse temperaturen. Eerst zien. Pakkerd van mij.

Tamara 2021-09-01 13:40:12

Als er weer zo'n klimmen en afdalen route langs een rivier is kun je beter met een bootje de rivier afzakken.

mary en wim welmers 2021-09-01 17:43:30
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.