Dag 14: Tulum

Mexico, Tulum

Vandaag hadden we 8:45 afgesproken. Voor het ontbijt.

We hadden vandaag niet heel veel op het programma staan, maar we gingen wel naar een Cenote. Wij weten nu uit ervaring dat we daar dan vroeg moeten zijn anders is het een drukte van jewelste.

We brengen eerst een wasje weg dan kunnen we deze vanmiddag om 17:00 weer ophalen en hebben we alles fris schoon.

We gingen naar de Cenote Zazil-ha, een hele mooie maar niet zo diep als de vorige die we bezochten. Maar wat een helder water zeg!
Het water was wel heel koud terwijl het hier continu 34 graden is het jaar door.

Nadat we lekker zijn afgekoeld en wat mooie foto’s hebben gemaakt gaan we even terug naar het hotel om spullen te pakken.

We hebben vanmiddag een luie strandmiddag gepland. We gaan weer af op Indy haar voorbereiding en kiezen voor beachclub “Coco-beach”.

Wat een fantastische beachclub! Alles wit met fel lichtblauw heel gaaf. We zien wel direct dat ze hier echt een probleem hebben met het zeewier wat aanspoelt aan de Caribische kust van Mexico. Het is “Sargassum” waar we het over hebben. Vorig jaar spoelde hier 168 ton van die troep aan op de mooie witte stranden. Dit jaar verwachten ze het drievoudige hier te ontvangen! Dit is echt een serieus probleem voor hier aan de kust waar jaarlijks 16 miljoen toeristen komen om te genieten van witte stranden, wuivende palmen en een heldere blauwe zee. Deze kust zorgt voor 10% van het totale bruto nationaal product van Mexico. En veel beachclubs zijn momenteel niet gevuld.

Maar wij kijken er doorheen het zand is prachtig wit de lucht blauw maar idd de branding bruin en we kunnen niet de zee in.

Wel is de club geweldig, leuke bediening en we krijgen 4 bedjes onder een wit bamboe afdak echt gaaf.
We drinken wat en liggen heerlijk met relaxte muziek aan.

Rond lunchtijd lopen we van het strand het terras op, en ook dat ziet er waanzinnig uit. Veel leuke punten voor foto’s en mooi ingericht.
Ook de kaart is heel goed. Indy neemt nacho’s en wij alle 3 een broodje verse tonijn met tomaat en limoen, goddelijk!

Hierna gaan we nog even liggen en rond 16:00 gaan we weg want we moeten de was halen, postzegels en pinnen voor de Holbox islands morgen. Daar zijn maar 2 pinautomaten en zijn vaak stuk.

Postzegels is ook wel een ding hoor. Van de winkel van de kaarten naar de supermarkt gestuurd en zij sturen ons naar een soort postkantoor wat weer dicht is. Dus nog even zoeken hoe en wat.

S’avonds eten we op de drukke straat verderop en kopen we wat souvenirs.
Loucka wilde graag een Mexicaanse sombrero maar had een prijs in zijn hoofd en dat lukt bij tent 3, wat een commerciële man!

Indy had de opdracht wat decoratie voor de veranda te zoeken die ze gaan bouwen als we weer thuis zijn. Ook goede zaken gedaan!

Hierna terug naar het hotel met de taxi, schrijven, voorlezen en slapen.

Morgen 2,5 uur rijden dan met de boot over naar de prachtige Holbox Islands.

Morgen weer meer!

Dikke kus “Thebig4!”.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Heerlijk om te lezen en klinkt goed allemaal! Geniet er lekker van daar!

Robert 2019-08-06 05:22:51

Postzegels? Wat zijn dat? Voor je postzegelverzameling...?!🤔🙉

Justin 2019-08-06 10:00:46

Het was weer genieten Wat zien jullie toch mooie dingen Geniet er van samen

Nettie allebes 2019-08-06 10:15:55
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.