Dag 5. Bali, Seminyak.

Indonesië, Bali

Vandaag was ik vroeg wakker en ben zoals iedere dag hier lekker op mijn stoeltje aan het water met een smerig bakkie oploskoffie begonnen.

Vanmorgen doen we niets en om 15:00 staat onze private driver bij de receptie.

Om 9:40 moet ik dat stel van 2 deuren verder weer wakker maken voor ontbijt.
We gaan weer heerlijk uitgebreid ontbijten met elkaar, dat is toch wel gezellig aan vakantie. Hier komen ze ook alles opnemen en lekker bij je serveren, zo fijn!

Na het ontbijt hadden we super plekken langs het grotere zwembad bij het restaurant. Ik heb met Loucka lekker Yatzee gedaan en Indy moest echt nog een uurtje bijslapen.

Rond 13:30 hebben we aan het zwembad lunch besteld en zijn we daarna naar onze kamers gegaan om ons op te frissen.

15:00 staat onze chauffeur “gede” bij de receptie want we gaan op excursie naar “Tanah Lot” een enorme watertempel. Het is de nummer 1 hotspot van Bali. Jaarlijks komen hier 2 mln mensen kijken!

Gede heeft nog een tip voor ons om bij een koffieplantage te gaan kijken. Dit is in de buurt en op weg naar de tempel. Het leuke is dat ze hier allerlei soorten thee en koffie maken waarvan er 1 wel heel bijzonder is namelijk de “Luwak coffee”.
Dit is gemaakt van de uitwerpselen van de luwak (civet cat). Het is een van de duurste koffiesoorten ter wereld vanwege het productieproces. De uitwerpselen van de Luwak worden hiervoor gebruikt. Deze worden gescheiden en dan geschild. Wat dan overblijft is de Luwak Koffieboon!

We hebben de Luwak ook gezien hier tijdens een rondleiding en leuk beestje wat eigenlijk veel slaapt. Het leuke hier was dat er een gratis proeverij was waar we 13 soorten koffie en thee konden proeven. De Luwak Coffee zat hier niet bij maar wilden we wel proeven natuurlijk! Hier moeten we extra voor betalen wat dus ook gedaan hebben. En ik moet zeggen het was echt een heerlijk bakkie koffie! Zeker leuk dat we dat gedaan hebben.
We hebben nog wat thee gekocht en gingen weer verder.

Uiteindelijk kwamen we aan bij de Tanah Lot! Een lange weg er naartoe en je komt eerst nog wat andere tempels tegen, maar echt te mooi om te lopen zo langs de kust.
Veel monniken en toeristen we waren zeker niet de enige.

We hadden wel geluk dat het laag water was dus dat we daadwerkelijk naar de Tanah Lot konden lopen. Hier hebben Indy en Cha zich nog laten zegenen. Ze kregen heilig water besprenkeld en een stip op hij voorhoofd van rijstkorrels en een bloem achter hun oor van een monnik.

Normaal ligt deze tempel echt helemaal in het water en volgens de legende bewaakt door een paar slangen!

We hebben weer mooie foto’s kunnen maken. Langzaam steeg het waterpeil weer en gingen we weer naar het vaste land voor de sunset.
Mooi was wel dat er wat beachwatchers liepen met een fluitje. Iedereen wilde foto’s maken aan de branding. Maar die werd steeds heftiger en soms zelfs een dubbele branding! En die klapte dan heftig op de rotsen.
Echter heel veel Chinezen (Indy en ik noemde ze Zeenesen), niet wilde luisteren en dus zeiknat werden. Echter was het soms echt gevaarlijk maar goed ze zijn hier gek op offeren.;) Geintje!

Ik had allerlei troep gekocht om mijn camera vast te kunnen maken aan van alles ipv een statief en een lens gekocht en als klap op de vuurpijl een afstandsbediening zodat ik niet zou bewegen met afdrukken.

Echter werd het zo bewolkt dat de sunset wat uitbleef en ik alles weer kon loskoppelen en in de tas doen.
Dit komt vast ergens nog van pas. In ieder geval zaten de mensen naar mij te kijken van wat doet hij allemaal? Zijn camera om een hek knellen en knopen en een afstandsbediening?!?!?

Maar goed iig een keer geoefend.

Hierna terug gelopen en Gede gebeld dat we eraan kwamen. Het is daar zo druk met mensen/ touristen dat hij ons zijn nummer had gegeven anders kun je elkaar echt niet vinden.

De kids hadden inmiddels best wel trek en hadden samen een frietje gedeeld als lunch. Ja dan heb je om 19:00 wel trek.
Er was onderweg een discussie waar we gingen eten. Cha en ik wilde wel weer een ander restaurant maar de kids vonden het eergisteren zo lekker dat we daar weer zijn gaan eten. Dit was ook vele malen lekkerder dan bij Potato Head, echter ging het daar om beleving.

Na het eten heb ik nog wat water, koekjes en Bintang gehaald en zit ik nu weer op mijn favoriete plekje te schrijven en gaan we dit bij de buren 2 deuren verderop zo voorlezen.
We zijn immers gek op tradities!

Morgen nog een laatste volle dag hier in Seminyak en dan door naar Lovina!

Morgen weer meer.

Dikke kus,TheBig4!

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Wat zien jullie toch mooie dingen in werkelijkheid.Maar wij zien ze op de foto en daar genieten we ook van

Nettie allebes 2018-07-26 16:30:59

Magische fotos jongens! Wat een bijzondere plek

Lisa 2018-07-26 17:17:12

Weer hele mooie foto's,en Eric was die Luwak koffie erg lekker,dat verteld de foto namelijk niet. Maar jullie zien er relaxed uit goed om te zien I I LOVE YOU ALL X❤️💋

Netty 2018-07-26 17:24:04

Wat een feestje is het om iedere dag jullie verslag te lezen (en te lezen dat jullie zo onwijs aan het genieten zijn). Foto's zijn prachtig! Geniet lekker verder! Dikke kus!

Petra 2018-07-31 12:12:22
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.