Dag 10 2e dag St.Lucia vandaag Umfolozi Reservaat voor de Big 5!

Zuid-Afrika, Saint Lucia

nog 18 dagen te gaan, dat is best lekker om te zeggen na 10 dagen.

Vanmorgen ging de wekker om 4:30 uur we zouden tussen 5:45 en 6:00 gehaald worden om naar "Cape Vidal Park" te gaan. Dit is een bijzonder park in Zuid-Afrika omdat het geen normaal gamedrive park is. Het heeft het mooie van 4 dingen. Het heeft de Afrikaanse bush, de tropische invloeden van de Indische Oceaan, de duinen en zee! Qua wildlife zijn we inmiddels verwend maar we konden vandaag toch de "Rode Duiker", de flamingo en heel cool de Humpback Whale (bultrugwalvis) aan onze lijst toevoegen.

We konden vandaag ook onze was afgeven en dan zou het einde dag weer schoon terug zijn. Dat is lekker want we hebben daar zelf gewoonweg geen tijd voor. En na 10 dagen raakt de tas toch aardig leeg.

Rik is onze ranger van vandaag en zal ons rondrijden. We zien verschillende dieren en de zonsopkomst is een plaatje! Het meest leuke vond ik dat we 2 keer bij de Indische Oceaan zijn geweest vandaag op 2 heel verschillende stranden. Het ene strand wat meer zandstrand en het andere enorme rotspartijen prachtig. Wat nog mooier was is dat we op beide stranden de Humpback Whale goed konden spotten. Ik heb foto's van 2 prachtige staarten uit het water en een keer dat hij echt boven water komt. Wat een spectaculaire beesten zo uit het water zeg, echt een ervaring.

Rik is een leuke ranger en weet veel te vertellen op een leuke manier. En dat is belangrijk bij een gamedrive zijn we achter gekomen. Een gamedrive hangt van een aantal zaken af of het een goede is de dieren, de ranger en het gezelschap. Dat laatste zijn we vandaag achter gekomen we hadden 2 dames die gespecialiseerd waren in vleermuizen en een botanist. Die laatste wilde bij ieder bloemetje en plantje weten hoe en wat en wij wilde allen maar het luipaard. Op een gegeven moment zei Indy: "Als die man zo graag bloemen en planten ziet gaat ie toch lekker naar de Intratuin!". Hier konden Cha en ik natuurlijk smakelijk om lachen.

Op een gegeven moment gingen we lunchen onder de bomen waar al een "Braai" klaar stond. Dat zie je hier wel vaker dat dat aanwezig is en daar kun je gewoon gebruik van maken. Rik bleek een goede "braaier" dus dat was top. We hebben heerlijk gegeten en de apen wisten ook waar dit plaats vond en kwamen brutaal dichtbij.

Na de lunch zijn we teruggereden en lag de was alweer klaar, super zeg! We hebben eea opgeruimd ons opgefrist en zijn weer op pad gegaan. Eerst naar de winkels en toen naar de "Boatclub", daar hebben we lekker wat gedronken en uiteindelijk gegeten. Tussendoor konden we een blik op de rivier werpen en zagen we krokodillen en kwamen Flamingo's aanvliegen. Wat een prachtig gezicht om de beesten zo te zien in die mooie natuur.

Nu zijn we weer thuis want zijn we al meer dan 15 uur wakker en gaan we zo slapen. We gaan zoals iedere avond eerst een potje Yatzee doen en dan elkaar het verslag voorlezen. Ik had dit ook al af maar er ging iets mis met uploaden waardoor ik het opnieuw kon schrijven, dus bij deze!

Morgen hoeven we niet heel vroeg op maar we hebben wel een lange rit voor de boeg 440 km naar Drakensberg. Hier zullen we verblijven in Ukhahlamba-Drakensberg Park in "Giant's Castle". Morgen dus weer meer.

Kus van ons "The Big4!".

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Walvissen! Wat gaaf! Benieuwd naar die foto's! :D Succes morgen..even doorbijten maar dan meer lekker genieten! Enjoy!

Dennis W. 2016-08-06 21:05:06

Dineren met uitzicht op krokodillen en flamingos?!?!? Hoe gaaf!!! Klinkt als een superdag. Ik zou zeggen hit the ruitenwissers morgen en op naar een nieuw avontuur!

Lisa 2016-08-06 21:51:51

Jongens wat een wereldreis geniet van jullie verslagen nog veel plezier

opa guus 2016-08-06 21:59:15

Ook de plantjes zou ik terug willen horen komen in je verslag en foto's. Verder wauw wat schrijf je leuk.

Dave 2016-08-07 08:25:18

Goedemorgen Big4, Wat kijk ik elke dag uit naar jullie verslag echt waanzinnig wat jullie allemaal mogen meemaken en zien. Goed beschreven hoor en zie jullie in mijn gedachten enorm genieten wat een belevenis als gezin zijnde vooral het samenzijn in die prachtige natuur. Wens jullie nog super fijne dagen met veel moois. Liefs Karina.

Karina 2016-08-07 09:59:05

weer een fantastische dag; vooral doorgaan ;-)

Gonny 2016-08-09 08:16:15
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.